[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumina de noapte pentru acvariu 240L  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Salutare ! Dupa ce am achizitionat un nano de 15L care avea si o lampa mai deosebita cu bec si led-uri pt. noapte, m-am gandit ca ar fi super sa am asa ceva si pentru acvariul mare de 240L.

Intrucat nu am de gand sa fac bricolaj prin capacul de la Juwel, m-am gandit ca ar fi super sa pot monta un sistem de LED-uri pe una din laturile acvariului (sau poate pe ambele laturi) legate la priza programabila, astfel incat sa se aprinda cu o ora inainte de stingerea neoanelor, si sa se opreasca la o ora dupa aprinderea lor.

Am insa cateva probleme legate de o astfel de iluminare:
1. Ce putere ar trebui si ce fel de sistem de iluminare cu LED-uri sa folosesc in asa fel incat sa nu fie "ca ziua".
2. Va afecta pestii ? Mai toti cei pe care i-am intrebat au zis ca e chiar recomandata o astfel de iluminare, mai ales pentru pestii care sunt mai "agitati" noaptea (gen hoplo).
3. Merita sa ma agit sa fac bricolaj in capacul de la Juwel sau e suficient sa pun o lampa cu led-uri pe o laterala ? Va fi oare suficient asa ?
4. Ce culoare sa fie LED-urile ? Eu m-am gandit ca albastru ar arata si bine, si ar fi si "relaxant" pentru pestiuci. In plus, ar semana cu lumina lunii.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri/linkuri si idei.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

O lumina de intensitate slaba e suficienta, cred ca vreo 10 leduri ajung.

MonkY wrote:Ce culoare sa fie LED-urile ? Eu m-am gandit ca albastru ar arata si bine, si ar fi si "relaxant" pentru pestiuci. In plus, ar semana cu lumina lunii.

Lumina lunii nu e albastra .

Poze: smilie ... Poze cu plante
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Merci Porcu. O sa vad ce solutii gasesc, si revin cu poze/idei
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am un singur led, alimentat de un incarcator de telefon. Sincer mie mi se pare suficient si unul singur. Imprastie o lumina difuza in acvariu, exact cum ar fi luna. Acuma cat de bine i-am nimerit si culoarea... nu stiu... E un albastru spre alb...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:
Acuma cat de bine i-am nimerit si culoarea... nu stiu... E un albastru spre alb...

Si eu care credeam ca e roz cu picatele. Mi-ati darimat toata teoria.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Pana la urma am comandat asta: http://homepets.ro/product_info.php?products_id=4630&language=ro&osCsid=jm4j8cchqiujrra756rfshbii7 si desi e al naibii de kitsch, n-am rezistat si am comandat si asta (macar sa vad cum arata) http://homepets.ro/product_info.php?products_id=4482&osCsid=jm4j8cchqiujrra756rfshbii7

O sa revin cu impresii si poze dupa ce le montez
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

alea 3 lampi sunt interesante, si cel mai important e sa iti placa tie, cu privire la pompa de aer cu led-uri, acolo e alta poveste

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

eugen.popp wrote:alea 3 lampi sunt interesante, si cel mai important e sa iti placa tie

Da, lucrez mult noaptea si din cand in cand mai ma uit cu lanterna dupa pestii care au activitate de noapte... e cam urat, ma simt de parca i-as spiona. Asa, atasez lampa cu led undeva intr-un colt sa nu-i stresseze prea tare, si sper sa disting si eu cate ceva prin acvariu
eugen.popp wrote:cu privire la pompa de aer cu led-uri, acolo e alta poveste

Hehe, am incercat sa-i explic femeii ca-mi scoate CO2-ul din apa... dar a zis ca macar asa... cateva minutele. N-am rezistat, ca e "proiect" comun
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Sistemul de iluminat din primul link e ok. Despre al doilea... na, ce sa zic... depinde si de gusturi. Mie personal nu imi place, dar daca mai zici ca sunt si altii implicati in proiect, atunci asta e....

Offtopic:

Abia acum am vazut :
Haruko wrote:
m_3 wrote:

Acuma cat de bine i-am nimerit si culoarea... nu stiu... E un albastru spre alb...

Si eu care credeam ca e roz cu picatele. Mi-ati darimat toata teoria.

Vorbeam de culoarea ledului care il am pe post de moonlight...nu de culoarea lunii

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: