[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
MicroAcvarii - Pareri  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
b0gDaN3l
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare dupa o pauza indelungata.

1.Ma tot intreb de ce vind/recomanda diversi cunoscuti producatori "acvarii" de tip conserve ?

Stiam ca un Betta are nevoie de circa 20 litri pentru un trai decent, un incepator il poate cumpara de bun fiind dă firma.
Deci scopul conservelor este de a sustrage bani din buzunarele neinformatilor?

2.Mi-as dori si eu o "veioza" de genul acesta pe birou, care ar fi minimul de bun simt strict pentru cateva plante si care ar fi minimul de bun simt si pentru un peste? Pentru un pestan gen betta, probabil trebuie respectate proportiile date de @Dalles mai demult...

image
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Oho, astia sunt "mari" :-)

Am fost la Libraria Noi inainte de Craciun, si in spate era un magazin unde se vindeau niste oua (maxim 0.5L de apa) transparente si care costau 500 RON. Inauntru erau niste crustacee mici de tot (1 sau 2-ua, si o crenguta subtire).

Am facut pe naivu si am intrebat "cat costa un ou din asta" ? Imediat vanzatoarea mi-a zis aproape scarbita de naivitatea mea - 500 RON! Am cascat ochii... si s-a simtit incat voia sa-mi dea o explicatie: "E un sistem inventat de NASA incat sistemul se autointretine."

Vazand ca tonul discutiei ma o face pe vanzatoare experta, am intrebat "si crustaceele acelea cu ce se hranesc ?" S-a uitat socata la mine, si-a regasit postura, si mi-a zis ca e o alga pe acele crengute (2-3) cu care se hranesc.

Asa ca am mai privit odata oul si am plecat. E drept, arata dragut cu apa dar....
[WWW]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Betta traind in tinuturi extreme in privinta lipsei de oxigen si a cantitatii de deseuri organice din apa pot sa-ti spun ca nu se incadreaza ca ceilalti pesti la calculul de marime/litru.
Acvariile acealea sunt speciale pentru betta insa numai pentru betta.
Comerciantii din Bankok obisnuiesc si astazi sa creasca zeci de betta in borcane, cate unul in fiecare borcan pentru a-i pregati pentru lupte.
Din experienta mea pot sa-ti spun ca am crescut betta intr-un ghiveci de planta de apartament care avea nevoie de multa apa in asa fel incat erau tot timpul 4 degete de apa in ghiveci. A fost lumea lor.
In concluzie eu cred ca poti sa ti betta in astfel de jucarie fara nici o problema si chiar sa-l amenajezi cu anumite plante pitice care se potrivesc. Din cand in cand schimburi de apa sa nu strice totusi calitatea si sa aspiri mizeria inestetica; sa nu bagi mai mult de un exemplar in astfel de acvariu pentru ca o sa fie victime.
[Email]
b0gDaN3l
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Exact acesta este cuvantul - jucarie.
Cred ca imi fac cadou de craciun un "ou". Poate un bol aquael, ar fi chiar
feşăn. Sau ameteste?

image
[WWW] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

... pai a trecut Craciunul .

P.S. Nu iti recomand sa-ti cumperi bol.
[Email]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote: "E un sistem inventat de NASA incat sistemul se autointretine."

acel bol este o ecosfera (google "ecosphere" ) si intr-adevar se autosustine si a fost folosit in experimentele NASA. practic crevetii (de prin Hawai de apa sarata) mananca algele iar rezidurile sunt consumate de alge).
singura diferenta fata de perpetum mobile (grad 2) e ca acesta primeste energie solara din afara.

chiar avea dreptate de data asta vanzatoarea

sa-i dam un premiu!

Acvariul meu
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da, se pare ca sunt instrumente ale torturii:

petshrimps.com:

This kind of container would kill any other shrimp within a few days, but it takes 1-3 years for Hawaiian Red Shrimp to finally die, since it has developed such a remarkable physiology to deal with extreme situations. During this 1-3 year torture, they actually *shrink* (every time they molt) due to lack of food, which means that they are basically consuming their own body. They could perfectly well take all the other extreme conditions in those "ecospheres" (lack of air etc.), but what kills them in the end is the lack of real food over a long period of time. The little algae they find in the container lacks in nutritional value and is just not enough to keep these shrimp alive for long. It seems to be "in" and "cool" to have these tiny torture containers sitting on one's desk nowadays, but hopefully this website can contribute towards informing the general public about what is really behind those "ecospheres.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io nu inteleg de ce sa bagam crevetele in sfera aia inchisa cind il putem tine in conditii mult mai bune in acvariu .

Poze: smilie ... Poze cu plante
b0gDaN3l
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai cum am mai zis, e feşănăble, are "singur" grija de el, deci nu cere de mancare, e si "green" daca ii intrebi si posesorii se pot numi iubitori de animale, nu?

image
[WWW] [Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Ati vazut careva oul ala mai ieftin?
crevetii pot fi interesanti... sunt food pentru calutzii de mare ;)
etc
[Email] [WWW]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

kitch de 2 lei, inutil, cu banii aia (85lei) poti sa-ti faci un acvariu decent. Binenteles ... asta e parerea mea.

Don't force it ... Get a larger hammer.
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

mihai86 wrote:kitch de 2 lei, inutil, cu banii aia (85lei) poti sa-ti faci un acvariu decent. Binenteles ... asta e parerea mea.

Sau daca citesti toata povestea altfel, este aproape singura sansa de a obtine respectivul crevete (VIU) pentru a-l inmulti in loc de artemia ;)

Se poate face...
Apoi cu respectivii creveti se hranesc alte animalutze marine ;)

Deci, exista undeva mai ieftin?
[Email] [WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: