[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incep razboiul cu Cladophora  XML
Forum Index » Alge
Author Message
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare dragi coforumisti, de astazi ma iau la "trante" cu draguta de cladophora care imi strica tot covorul de riccia
am cumparat apa oxigenata de la farmacie si voi incepe tratamentul, astazi, cel mult 30ml (eu avand un jewel rekord 60 adica aprox 43-45l brut) maine, la fel iar voi adauga aceeasi cantitate

Asa ca am si eu ceva intrebari pentru cei care au mai facut astfel de tratamente

1. Am doua femele de red cherry cu oua, are rost sa le mut intr-o maternitate sau intr-un alt acvariu? sunt afectate ele/ afectati(puii) de apa oxigenata?

2. Am citit ca ar trebui facute schimburi cam de 50% din apa la 24h pentru eliminarea algelor moarte. Daca reusesc sa le scot mecanic mai e nevoie? sau apa oxigenata le topeste efectiv?

3. Majoritatea crevetilor isi fac veacul in riccia, si printre pietrele cu riccia. Am doar 7 fericiti, si nu vreau sa ii chinui. Ce ma sfatuiti?

4. Daca aplic doar local, pe covorul de riccia, risc sa imi atace si restul plantelor (in principiu blyxia care am inteles ca e sensibila tare la tratament)

5. Ca si chiriasi mai am 8Neoni 2sae 3pui molynez ... are cineva idee cum reactioneaza?

Multumesc, va voi tine la curent cu ce se va intampla
orice sfat si ajutor e mai mult decat binevenit

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

prima zi de administrare ...injectabil doar in pietrele cu riccia, aproximativ 35ml (3seringi de 10-12ml)

acvariul acum cateva zile arata asa
image image

iar acum ....veti vedea in pozele ce urmeaza, cert este ca riccia a inceput sa se desprinda de pe pietre, din ce am observat eu parca a "Ars" partea de jos (de langa substrat, unde era prinsa de pietre) dar partea de deasupra este verde, si un verde frumos, sanatos
nu stiu daca am gresit sau nu, aici imi poate spune cineva care a mai facut acest lucru ...dupa ce am injectat h2o2 jumatate de ora am oprit pompa, apoi i-am dat drumul , dar fara sa curat riccia de bulele ramase...acestea fiind foarte multe, ma gandesc ca poate si de asta mi-a zapacit-o putin(supradoza :grin: ). Cert este ca se desprinde foarte usor, parca nici nu sunt prinse frunzele una de alta , banuiesc ca s-a slabit in urma procesului
O alta planta este un helfieri care am observat ca 2 din frunze s-au rasucit, si inca cateva s-au ingalbenit, desi nu este foarte aproape de riccia, poate sa fie o coincidenta

alga e pe duca asta e sigur, se poate observa de acum efectul ...firele sunt foarte foarte subtiri , se rup doar daca le fac "valuri" cu degetele deasupra (inainte trageam de ele si ieseau cate 5-8cm din riccia) acum nici nu pot sa le prind bine ca s-au rupt. Lucru care ma deranjeaza e ca fragmentele rupte imi invadeaza acvariul ...si imi e ca dupa tratament sa nu am o explozie si mai mare decat cea de acum

cat despre covorul de riccia nu ma deranjeaza daca se strica, il refac ...numai sa scap de pacatoasa

poze acum ....

image image image image

image image image image image

Maine vreau sa ii administrez din nou inca 35ml ...e prea devreme? Am citit undeva un topic deschis pe tema legat de h2o2 folosit impotriva algelor, si din ce am inteles de acolo se poate administra si zilnic sau o data la 2 zile

PS. tin sa precizez ca alte alge nu am decat cateva green spot, care din cunostinele mele ar fi normal sa apara in unele locuri si nu sunt foarte daunatoare

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

declar razboiul incheiat ....si dupa cum zice si zicala "operatia reusita, pacientul mort" cam acelasi lucru si la mine ), nu ma gandeam ca o sa gasesc un context la care sa se potriveasca "vorba" ... cladophora ...nu mai este ...riccia in proportie de 90% a "Ars", acum incerc sa salvez o parte din ea la suprafata

alte efecte negative majore nu pot sa spun ca am avut in acvariu, doar la una din plante au inceput sa i se inroseasca unpic frunzele noi, dar acum nu stiu daca este de la tratament, de la faptul ca mi s-a ars un neon si am doar 15w sau ca mi s-a terminat butelia de co2 si pana pe 5 nu pot sa o incarc ca nu am unde ), momentan bag dintr`o alta butelie care si ea e pe terminate cate putin cate putin co2 , acolo cat sa nu se piarda de tot concentratia

cat despre alga ....nu mai vad pe nicaieri in acvariu, acum ...stam pe baricade, cum apare cum incep iar sa gasesc/aplic ceva solutii de inlaturare

ca si covor voi merge pe ceva Hemianthus callitrichoides ''Cuba'', sau marsilea , sau Utricularia graminifolia (care nu cred ca ar rezista la calaitatea apei mele...nu sunt sigur) , sau eleocharis sau glossostigma ...care din pacate nu gasesc de nici unele in cta ( cel putin din ce am vazut prin magazine)

[Email] [WWW] [Yahoo!]
atahualpa
Junior member
[Avatar]

IP:

eu am BGA ,iar azi am luat H2O2 si eritromicina.....

Vad ca la tine a avut efect faza cu apa oxigenata, acum am sa-i administrez si eu...sper sa am noroc sa crape toate algele alea...ca nu le mai suport !!! Juwel Rekord 60 am....

Te tin la curent cum reactioneaza la mine BGA la H2O2....
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

atahualpa wrote:eu am BGA ,iar azi am luat H2O2 si eritromicina.....

Vad ca la tine a avut efect faza cu apa oxigenata, acum am sa-i administrez si eu...sper sa am noroc sa crape toate algele alea...ca nu le mai suport !!! Juwel Rekord 60 am....

Te tin la curent cum reactioneaza la mine BGA la H2O2....

poti incerca si cu ceva mancatori de alge, SAE(Siamese Algae Eater) Daca gasesti ...iarasi crevetii sunt foarte buni , la alga mea eu am cautat disperat sa imi iau amano shrimp...dar nu am gasit, in bucuresti poate ai mai mult noroc, (daca gasesti anunta-ma si pe mine) ....au un apetit foarte mare, eu unu sunt extrem de multumit de ce treaba fac , scoti mecanic cat poti si dupa lasi pe ei sa faca treaba, daca tot nu merge atunci bagi tratament de h2o2, dar sfatul meu e sa pui local, cu o seringa, te scuteste de neplaceri ...eu unu mi`am distrus tot covorul de riccia, in schimb nici o alta planta afectata macar 10%, aceea de care ziceam eu ca i s-au inrosit frunzele ....asa e ea de la mama ei, numai ca era micutza si verde ....cat despre tratamentul cu h2o2 din ce am observat risti foarte mult sa omori si planta, asa ca parerea si sfatul meu, incearca pe cale naturala, apoi treci la h2o2 apoi in cel mai rau caz la chimicale
DAR
alga ta a aparut in urma unui dezechilibru, prea multa mancare la pesti ... putina lumina .... la fel cum m`au sfatuit/ajutat si pe mine "greii" forumului , ai un dezechilibru acolo, plante putine, sau plante care nu o duc bine? da-ne niste detalii despre bazin, lumina, fertilizare, plante, ai co2/nu ai co2 etc

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

@atahualpa:

Eritromicina, desi este un antibiotic folosit in principiu impotriva germenilor grampozitivi, ea poate avea efect si asupra unor bacterii gramnegative. Posibil si asupra Nitrobacter, Nitrosomonas, Nitrospyra etc.

Ca sa nu mai lungesc vorba, exista posibilitatea sa iti deciclezi acvariul folosind eritromicina.

De ce nu incerci metodele naturale in combaterea cianobacteriilor? Uite, desi sunt printre campionii algelor de pe forumul asta, in sensul ca le-am avut pe mai toate, le-am invins pe toate de care m-am lovit, dar am facut si majoritatea greselilor posibile, totusi, cianobacterii nu am avut niciodata. Intrucat singurul lucru pe care l-am facut constant au fost schimburile de apa, inclin sa cred deci ca principala cauza este o mare incarcare organica a apei. Baga schimburi mai dese de apa, incearca si cateva zile de blackout, incearca sa maresti CO2-ul spre 30ppm si NO3-ul peste 10ppm si vezi ce iese...

De ce sa bagi antibiotice din prima? Sigur, avantajul e ca, poate, vei scapa repede de ele. Dar ca intotdeuna cand e vorba de alge, daca nu inlaturi si cauza, tot chinul e degeaba.

Take care.
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

@atahualpa : daca vrei sa folosesti eritromicina ai mare grija. Eu in setupul actual am avut cianobacterii din a doua zi si le-am avut pana acum vreo 2 saptamani. Am incercat absolut tot: schimbari de apa zilnice, apa neschimbata cate doua saptamani, blackout de 4 zile, urmat de inca unul de 5 zile dupa cateva zile de iluminare, nitratii am ajuns cu ei spre 50 ppm fara fosfati, apoi cu fosfati, apa oxigenta aplicata local ca sa vad efectele....nimic din toate astea nu le-a venit de hac. Cateodata cedau, eu ma bucuram...ele reveneau.
Am ales eritromicina ca ultima solutie si intradevar am scapat de ele ( oare pentru cat timp???? ) dar nu vrei sa stii ce efecte are asupra bacteriilor din filtru si asupra plantelor care oricum erau afectate rau de socurile prin care au trecut

Asta in caz ca ai cianobacterii, ca vad ca scrii doar de BBA iar daca nu ma insel la BBA nu se foloseste eritromicina.
Citeste si asta inainte.

865
[Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

BGA - cred ca vorbesti de blue, green algae, este numita in mod eronat alga ea fiind de fapt o cianobacterie. Aici gasesti mai multe explicatii despre cianobacterii. Ar mai fi de spus ca nu este consumata de vietuitoarele acvatice, deci, degeaba ai SAE, creveti, etc.
La fel ca si @Val nu iti recomand, decat poate ca ultima solutie, folosirea de antibiotic in bazinul comunitar. Imbunatatirea conditiilor in apa bazinului va duce la disparitia acestor cianobacterii.
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:Asta in caz ca ai cianobacterii, ca vad ca scrii doar de BBA iar daca nu ma insel la BBA nu se foloseste eritromicina.

Faptul ca am scris BBA si nu am vazut ca-i vorba de BGA se datoreaza batranetilor Eu nu am nicio vina

andreic wrote:Imbunatatirea conditiilor in apa bazinului va duce la disparitia acestor cianobacterii.

La mine nu au cedat la conditii optime smilie Dimpotriva as putea spune.

865
[Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

Nici H2O2 nu este eficienta impotriva BBA.
@Sesmar, stiu situatia ta. Acum, in teorie doar, cianobacteriile fiind grampozitive sunt distruse de eritromicina, iar bacteriile filtrante fiind gramnegative ar trebui sa nu fie afectate. Totusi, bacteriile din filtru sunt distruse de tratament.
Elikratos
Junior member

IP:

Salut, sper sa nu gresesc alipindu-ma acestui thread. Suspectez ca m-am pricopsit la randul meu cu o alga.
Acvariul este un Eheim 63 L brut, probabil 53 L volum net apa. Varsta exact 1 luna. Iluminare 1x 15w T8 cu Aqua Glo (5 ore dimineata, 3 ore pauza la pranz, 5 ore dupa-amiaza si seara pama la 22:00). Plante Egeria (cam 5 fire), cabomba (5 fire), anubias nana (2 fire) si congensis (1 tufa). Pesti 4x xypho, 1x ancistrus, 2x cory, 5 neoni. Schimbari saptamanale de apa 30% (la schimb spal si cartusul de burete al filtrului, compartimentul de filtrare bio nu). Temperatura 25-26 grC. Mancare la pesti obisnuiam 1 data pe zi, seara, de curand si dimineata, cate putin. Fertilizare saptamanala cu Tetra Planta Min (am inteles ca e slabut, renunt la el din aceasta clipa, trec pe JBL sau Dupla).
Din ce am studiat pe forum / net, inclin sa cred ca am Thread algae. Este acelasi lucru cu Cladophora?
Thread algae: http://bp2.blogger.com/_dLGw_s0RLUw/Rbu4BOmFaxI/AAAAAAAAAGo/vaWvjjgcZyY/s1600-h/irons+65hy.jpg
Atasez si imagini cu acvariul meu:image
image
Inca ceva: fenomenul a aparut strict pe cabomba si egeria, in partea lor superioara. Frunzele au primit o tenta de maroniu si acum am observat aparitia firisoarelor. Initial chiar am crezut ca e doar mizerie din apa depusa pe plante...
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut, nu , nu este acelasi lucru cu clado, de asta se poate scapa, arunca un ochi aici si undeva in partea de jos a paginii vei gasi asta :

"Thread Algae grows on leaf edges as a single, up to 30cm long, thread. It is easily removed by twirling a tooth-brush around it. Excess iron is a possible reason. It is good to use ground iron fertilisers since this algae uptakes the iron from the water. Healthy plants will out-compete this algae. It is known that algae eaters like SAE and Caridina japonica will consume it, as well as Barbs. Thread algae is very likely to appear together with the Hair algae.
Observations;
My SAEs, American Flag-fish, Neritina Zebra snails, Red Cherry shrimps, Otos don't show any interest in eating this sort of algae."

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Elikratos
Junior member

IP:

Revin cu parametrii apei (am reusit sa imi iau un kit JBL Testlab Test), masurati la 25 grC:
NH4: 0.2
NO2: 0.1
NO3: 5
PO4: 0.05
Fe: 1.5 !!!
Inteleg ca cifrele nu sunt prea rele, cu exceptia concentratiei de fier, foarte mare. De fapt, asta se 'pupa' cu aparitia thread alga (apropo, care ar fi numele in latina / romana?), despre care am citit ca iubeste fierul... La urmatorul schimb partial de apa nu voi fertiliza cu lichid (oricum renunt la Tetra Planta Min, am luat JBL Ferropol), astept sa scada concentratia...
Cum vi se pare?
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Nu veti scapa de alge elegant cu substante chimice
Tratati efectul nu cauza
Acum citeva luni in urma 7-8 luni ma luptam cu aceiasi specie de cladophora
Am scapat de ea cu o suprapopulare de amno shrimp 40 de creveti la 300 de litri de apa
In 2 luni nu mai aveam nici o alga
Acum sunt obligat sa dau la creveti mincare pastile ca nu au ce minca
Algele apar cind echilibrul fragil al ecosistemul acvariului este perturbat
Ceva din sistem este ori in plus ori in minus
Toti cei care vor acvarii plantate trebuie sa se gindeasca in primul rind si la mijloace de combatere a algelor(pesti,plante cu crestere rapida ,creveti,melci etc)

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » Alge
Go to: