[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce grosime degeam im trebuie ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
undercover
Unripe member

IP:

vreau sa fac un acvaiu mai mare , 300x70x80 dar nu stiu ce grosime de sticla sa folosesc la laterale si cat jos. si stiu cami trebuie si multe ramforsari.
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Planuri si ambitii mari dar ...
Daca 80 reprezinta inaltimea , ai luat in calcul faptul ca iti va fi foarte greu de facut mentenanta la acel acvariu . La inaltimea aia nici macar sa nu te gindesti la iluminatul clasic cu neoane fie ele si t5 . Metal-halide fara discutie .
Daca 70 reprezinta latimea , chiar si cu un decor 3D mai voluminos si tot va fi destul de greu de intretinut .
In fine astea ar trebui sa fie problemele tale :-)
Categoric sticla de minim 19 mm , fund dublu , iar la lungimea aia minim 2 intarituri transversale(pe linga cele longitudinale "obligatorii").
Numai bine .
[Email] [WWW]
undercover
Unripe member

IP:

snakefishmike wrote:Planuri si ambitii mari dar ...
Daca 80 reprezinta inaltimea , ai luat in calcul faptul ca iti va fi foarte greu de facut mentenanta la acel acvariu . La inaltimea aia nici macar sa nu te gindesti la iluminatul clasic cu neoane fie ele si t5 . Metal-halide fara discutie .
Daca 70 reprezinta latimea , chiar si cu un decor 3D mai voluminos si tot va fi destul de greu de intretinut .
In fine astea ar trebui sa fie problemele tale :-)
Categoric sticla de minim 19 mm , fund dublu , iar la lungimea aia minim 2 intarituri transversale(pe linga cele longitudinale "obligatorii").
Numai bine .

da , cai ai dreptate cred ca am sal fac ceva mai mic . lungimea o de 3m sa se potriveasca unde o sal pun dar cred ca am sa las latimea de 50 x50 oricum va avea multe intarituri , si apa nu va fi mai mult de 42 cm in el .. dar stau si ma gandesc la dimensiunile asta va arata frumos ? ma gandesc daca e bine ca latimea sa fie acceasi cu inaltimea.
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

la 80 inaltime trebuie sa te bagi cu capu ca sa ajungi la substrat cu mana, doar daca esti baschetbalist :-). La 300x50x50 o sa arate foarte bine, dar la 300x50x70 o sa arate bestial, latimea este secretul, ii da aspectul pacut, de adancime... Al meu este 150x50x70.
Ia spune vecine, ce pesti vrei sa bagi in el?
PS. 300x50x70~1000L (sunt foarte multi litri, ai grija din ce faci standul)

Don't force it ... Get a larger hammer.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si io zic sa-l faci lat de 70 cm .

La lungimea de 3 metri ar arata bine cit mai inalt. Acuma trebe sa te hotarasti ce vrei sa cresti in el si cit vrei sa cheltui. Daca vrei sa cresti plante si sa-l faci inalt vei avea de cheltuit foarte mult pe iluminat.
Daca vrei un acvariu fara plante, poti sa-l faci inalt. Un acvariu cu cichlidae africane sau unu' biotop cu discusi n-au nevoie de lumina intensa.

Hotaraste-te ce vrei in acvariu si apoi vedem care e inaltimea potrivita . Pina nu iei o decizie, vorbim discutii .

Poze: smilie ... Poze cu plante
undercover
Unripe member

IP:

deci sa inteleg ca e mai bine sal fac mai lat decat sa fie inalt , nu ma pricep bine la pesti de acvarii , dar as vrea sa il populez cu sturioni .
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

undercover wrote:deci sa inteleg ca e mai bine sal fac mai lat decat sa fie inalt , nu ma pricep bine la pesti de acvarii , dar as vrea sa il populez cu sturioni .

Cind ziceam de latime, ne gindeam c-o sa ai loc sa aranjezi elemente de decor si plante.

Mai gindeste-te la sturioni, io zic ca nu-i bine sa-i tii in acvariu, vor creste prea mari chiar si pentru un acvariu de trei metri. Ai atitea alte posibilitati de a face un acvariu frumos ....... e pacat si de acvariu si de sturioni ....... informeaza-te despre ei si vezi cit de mari cresc ... si cit de repede, poate te razgindesti .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: