[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tot incepator, insa la al doilea acvariu.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bonzy
Junior member

IP:

Nu stiu ce sa fac cu pelicula de la CO2 formata la suprafata apei . E una albicioasa. Am incercat sa pozitionez returul filtrului sa faca valurele la suprafata apei, fara succes insa. Nu vrea sa se sparga sub nicio forma. Ma gandeam sa iau o pompa de aer, da' ce fac cu CO2? Va mai fi eficient sau nu? Problema e ca nu prea vad cum circula apa prin acvariu desi turul e intr-o parte a acvariului, iar returul in cealalta. In capatul unde am turul, la suprafata zici ca e ditamai balta, nu se misca nimic. Vreau sa iau un skimmer. Am ajuns in Hornbach Berceni si cand i-am intrebat pe aia daca au asa ceva, se uitau la mine ca la masini straine.
Aaa, filtrul este un Eheim 2224, deci putere zic eu ca are pentru un acvariu de 110 l net.
Un sfat din partea voastra a fi bine venit.
Multumesc!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:Nu stiu ce sa fac cu pelicula de la CO2 formata la suprafata apei .
Nu-s convins ca-i din cauza CO2-ului, am observat-o de multe ori fara sa pot face vreo legatura cu CO2.

Bonzy wrote:Un sfat din partea voastra a fi bine venit.
Ignor-o , asta o doare cel mai tare.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Bonzy wrote:Vreau sa iau un skimmer.
Foarte bine, daca 80 de lei nu sunt o problema pentru tine. Eu am 3 Eheim, isi fac treaba cu brio.
Bonzy wrote:Un sfat din partea voastra a fi bine venit.
Incearca si la Zoomania in Cora Pantelimon (intr-un timp aveau pe stoc si nu le cumpara nimeni). Eventual da un telefon inainte.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Bonzy
Junior member

IP:

Multumesc pentru sfaturi. O sa incerc si in Cora sa vad. Nu prea as ignora-o pentru ca vad ca guppy mei se simt cam apatici. De mancat mananca, da' nu mai sunt vioi si ma gandesc ca atunci cand respira la suprafata iau si din porcaria aia. Ma gandesc sa nu-i afecteze.
Sa inteleg ca nu ar fi de preferat sa iau si o pompa de aer??
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Bonzy wrote:Sa inteleg ca nu ar fi de preferat sa iau si o pompa de aer??

Atata timp cat folosesti acel filtru extern, nu vad rostul pompei de aer. Te poti juca, la nevoie, cu orientarea returului.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:Nu stiu ce sa fac cu pelicula de la CO2 formata la suprafata apei .

Esti sigur ca pelicula aceea este de CO2? O problema asemanatoare s-a mai discutat aici. Acvariul fiind abia la inceput, mai poti incerca ceva - "aspiratorul" natural de nitriti, ntrati etc - celebra si "odioasa" Lemna minor - lintita mai pe romaneste. Singurul ei dezavantaj este ca se inmulteste ametitor de repede si trebuie tinuta sub control. Altfel se face "covor" si adio lumina pentru celelate plante.

Mai exista si filtrul pentru suprafata Eheim sau, o alta varianta folosirea TetraAquaSafe.

Succes si....rabdare! Vei scapa de pelicula, nu-ti fa griji! :-)
Bonzy
Junior member

IP:

Multumesc Haruko. Am citit, cred, toate posturile legate de aceasta pelicula. Am incercat si cu servetele, nu prea vrea sa plece de acolo. Problema e ca mi-au murit 2 neoni si 2 guppy si asta fara sa prezinte vreun simptom. Pur si simplu i-am gasit morti. Doar un guppy era mai apatic, da' de mancat manca.
Acvariul a stat la ciclat o saptamana pana am introdus 4 guppy. Dupa ce a scazut amoniacul am mai luat pesti. I-am introdus treptat, nu i-am puspe toti o data si doar dupa ce vedeam ca amoniacul este OK. Acum are o luna de cand i-am dat drumul.
Testele nu sunt genul 5 in 1 ci este ditamai valiza de JBL.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: