Author |
Message |
icewrc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/11/2008 18:37:35
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
icewrc
Junior member
IP:
|
Salutare!
Sunt fericitul posesor al unei perechi de ancistrus de cca. 1 an jumate si cca. 7 cm lungime insa nu s-au pus pe treaba nici dupa 3 luni de "acomodare". Au toate conditiile necesare dupa parerea mea... JUWEL 50 L, nuca de cocos, acvariu bine plantat, temperatura 24 de grade, pH 6,5, schimburi de apa 1 data pe saptamana cate 5L.
Poate fi o problema cu ceilalti pesti din acvariu? Mai au ca vecini guppy, xifo si 3 zebre(este putin cam aglomerat).
Zilele trecute le-am instalat un acvariu nou unde sper sa ii conving sa depuna. Acvariul are cca. 30L(din lipsa de spatiu nu pot instala altul mai mare) si va fi dotat si cu nuca de cocos si o buturuga de ceramica:
http://www.imagehost.ro/pict/2918270849316d5cd21fd.jpg
http://www.imagehost.ro/pict/2918245449316cd6dc475.jpg
http://www.imagehost.ro/pict/2918275949316d8fbf6ca.jpg
Daca aveti alte recomandari in afara link-urilor de pe net, pe care le-am cam citit pe toate, v-as fi recunoscator.
PS: Scuze pentru celalalt topic(se poate sterge) si pentru calitatea imaginilor
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/11/2008 19:45:45
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Daca ai citit si articolul Despre reproducere la Ancistrus sp. in care este descris totul in amanunt, mi-e teama ca nimeni nu iti va putea spune mai multe.
Bafta!
|
|
 |
icewrc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/11/2008 13:15:55
|
icewrc
Junior member
IP:
|
Am citit articolul, dupa el ma ghidez pentru ca mi se pare cel mai complet, dar sunt diferente destul de mari intre el si celelalte articole de pe net.
Cat de curand o sa primesc un mascul destul de mare (11cm) si o femela albino de cca 6cm  Cum e mai bine sa ii tin? Un mascul si doua femele sau separat pe perechi?
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/11/2008 18:47:52
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
icewrc wrote:Am citit articolul, dupa el ma ghidez pentru ca mi se pare cel mai complet, dar sunt diferente destul de mari intre el si celelalte articole de pe net.
Cat de curand o sa primesc un mascul destul de mare (11cm) si o femela albino de cca 6cm  Cum e mai bine sa ii tin? Un mascul si doua femele sau separat pe perechi?
Tu cum crezi? Mai ales ca zici ca ai citit atit, ar trebui sa stii. Corect?
|
|
 |
icewrc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/11/2008 22:58:39
|
icewrc
Junior member
IP:
|
Pai din ce am citit ar trebui ca un mascul sa fie bulibasa iar celalalt sa stea pe bara in cazul meu  ) e vorba si de "profitabilitate" Sper sa am cu ce sa ma laud cat mai repede. Adevaru e ca nu mai am rabdare.
|
|
 |
icewrc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/12/2008 22:40:12
|
icewrc
Junior member
IP:
|
Un lucru ciudat... dupa ce am separat masculul in acvariul nou si-a schimbat culoarea spre galbui inchis. Sa fie de la apa sau ce nu ii mai convine acum? Sper sa nu devina albino  )
|
|
 |
BigBrotherG
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 03:42:14
|
BigBrotherG
Junior member
IP:
|
am citit ce ai scris tu in legatura cu ancistrusii tai. sunt cam nou pe forumul asta dar in materie de ancistrusi consider ca ma cam pricep... ptr reprodus nu este neaparat o regula su nu este mare chestie cu reprodusul. din ce am vzt eu acolo la tine nuca aia de cocos are gaura cam mare da nu-i asta o problema. eu am acasa ancistrusi cam de toate felurile adik albino voalat, albino simpli, si negri simpli si voalati.mie ancistrusii mi-au reprodus in vase de ceramica si in nuci de cocos, posibil sa iti depuna si in buturuga aia a ta de ceramica pt ca am vzt ca e destul de interesanta. ce consider un secret asa la depunerea ancistrusilor este lumina. eu sunt din mangalia dar stau in constanta si am observat ca atunci cand ma intorc din weekend o alta pereche mi-a depus. spun asta datorita faptului ca pe timpul weekendului lumina la acvariile cu ancistrusi este stinsa asa ca ai putea sa incerci sa le lasi lumina stinsa. sunt mai multe lucruri care ar trebui discutate. ca un stimul ptr repdoducere ar fi schimbul de apa cam odata la 2 zile pentru ca ancistrusilor le place apa curata dar in fine mie mi-au depus si in apa mai veche dar curata. oricum conditia necesara ar fi ca perechea sa fie matura si femela sa aibe icre in burtica, chestia asta se observa c ochiul luber ca se facea cam rotunjoara. acum am o depunere de mascul albino voalat cu femela albino nevoalata din care mi-au iesit pui cam de o saptamana si mai am icre de mascul voalat pe negru cu nu stiu ce femela ptr ca avea cam 4 femele 2 voalate si 2 simple. in legatura cu faza aia care ai zis-o tu ca ai pus ancistrusul ala si s-a facut spre galbui sau ce culoare o avea este din cauza stresuli asa se intampla cand ii muti dintr-un acvariu in altul sau asa se mai schimba noaptea la culoare se face un negru mai deschis. dak vrei alte detalii eu am id ul de mess la profil si imi lasi un pm cu id tau de mess si mai vb. succes la reprodus
|
|
 |
icewrc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 13:37:55
|
icewrc
Junior member
IP:
|
Eu zic ca le-am creeat conditiile necesare pana acum, dar tot nu ii vad la treaba. Poate sunt eu mai ghinionist...
|
|
 |
bilti
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 14:08:27
|
bilti
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1512669051436b1a96af371.jpg)
IP:
|
icewrc wrote:dar tot nu ii vad la treaba.
io zic sa stai linistit si nu ii tot deranja. nici tie nu ti-ar placea in momentele alea sa vina vecinii sau parintii si sa se uite la tine nu?!
|
Acvariul meu |
|
 |
BigBrotherG
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 15:39:14
|
BigBrotherG
Junior member
IP:
|
am citit aseara o chestie foarte interesanta despre reproducerea la ancistrusi. era vorba de reproducere in anumite sezoane adik sezon ploios secetos si alte chestii si descria acolo cum sa ii stimulezi adik sa le creezi in acvariu conditiile astea de sezoane. ar putea fi si asta o chestie nu am incercat asa ca nu am de unde sa stiu era doar o chestie interesanta. dak ai poze cu perechea aia a ta poate le pui pe forum sa vad si eu cum se prezinta sa imi dau cu parerea  ...bafta numa bine
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/12/2008 21:03:02
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Te rog sa renunti la folosirea literei "k" aiurea  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
BigBrotherG
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2008 01:07:31
|
BigBrotherG
Junior member
IP:
|
din moment ce nu vorbesc cu tine 'PORCU' nu cred k ai avea ceva de comentat. nu consider k am vorbit lucruri neinteresante.. e ciudata ca si atunci cand vrei sa ajuti pe cineva se gaseste cate unu sa se bage aiurea in seama...o sa vorbesc cum vreau eu si in ce stil vreau eu atata timp cat nu jignesc pe nimeni si nu injur sau alte chestii rog sa nu se mai bage lumea in seama aiurea. pa
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2008 01:38:03
|
Dolly
Dust in the wind
IP:
|
BigBrotherG wrote:din moment ce nu vorbesc cu tine 'PORCU' nu cred k ai avea ceva de comentat. nu consider k am vorbit lucruri neinteresante.. e ciudata ca si atunci cand vrei sa ajuti pe cineva se gaseste cate unu sa se bage aiurea in seama...o sa vorbesc cum vreau eu si in ce stil vreau eu atata timp cat nu jignesc pe nimeni si nu injur sau alte chestii rog sa nu se mai bage lumea in seama aiurea. pa
Tu mai vrei sa fi membru al acestui forum? Daca nu respecti regulile impuse de unul dintre cei mai apreciati si cu experenta cea mai vasta in domeniul acvaristicii, te zbor de nu te vezi! Nu avem nevoie de astfel de oameni printre noi, fara suparare. Bagi zizanie si jignesti un OM care nu ti-a facut nimic, doar ti-a atras atentia ca aici nu e messenger, ci un forum cu oameni educati si cu bun simt. Daca nu te consideri asa, nu e nici o pierdere!  Smecheri ca tine sunt pe toate drumurile. Tu ai ceva in plus? A, doar poate faptul ca tu esti cel care se baga in seama aiurea. Inca o replica ca asta si...la revedere!
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/12/2008 08:17:17
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
BigBrotherG wrote:din moment ce nu vorbesc cu tine 'PORCU' nu cred k ai avea ceva de comentat. nu consider k am vorbit lucruri neinteresante.. e ciudata ca si atunci cand vrei sa ajuti pe cineva se gaseste cate unu sa se bage aiurea in seama...o sa vorbesc cum vreau eu si in ce stil vreau eu atata timp cat nu jignesc pe nimeni si nu injur sau alte chestii rog sa nu se mai bage lumea in seama aiurea. pa
Omule bun, fii atent cum sta treaba la noi: acest forum este PRIVAT. Proprietaru' si administratorii sint GAZDE. Esti in casa noastra si trebuie sa te conformezi regulilor noastre. Punct.
:ycard:
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
|