[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Thorichthys meeki (Cichlasoma meeki) sau "Firemouth&amp  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
dr.Agos
Junior member

IP:

Salutare tuturor

Sunt nou pe acest forum si incepator in acest "domeniu".
Deocamdata nu am un acvariu dar il visez si cu ochii deschisi...
Intentionez sa cumpar un bazin cu dimensiunile:
150 x 50 x 50 cm (volum brut 375 litri) din sticla cu grosimea de 10 mm +
ranforsarile de rigoare la pretul de 550 lei (fara capac).

Intrebare: Cum vi se pare pretul avand in vedere ca nu-mi permit unul "home-made" ?

Imi plac foarte mult cichlidele in general si in special cele africane dar, pt. ca acestea nu se prea impaca cu plantele iar eu fiind un iubitor de "verdeata, m-am decis sa pun 6 americane Thorichthys meeki (Cichlasoma meeki) sau "Firemouth" cum le spun englezii.

Intrebare: Exista printre dumneavoastra crescatori de astfel de pestisori ?.
Ma poate ajuta cineva cu informatii referitor la locul din care pot achizitziona niste tinerei de 3-5 cm din aceasta specie ?. Stie cineva cam cat costa ?.

Va multumesc frumos pt. rabdarea si bunavointa de a fi citit aceste randuri si astept binevoitori-pasionati care sa ma lamureasca.

Cu stima, bafta si acvaristica placuta,

Dragos

------------------
dr.Agos
[Email]
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut!
Firemouth aveau in Hornbach, tinerei, nu mai tin minte pretul, parca pana in 10ron/bucata. eu am un mascul de donat, cand o sa fie gata poate isi gaseste adapost la tine
foarte bun pretul pentru acvariu. succes mai departe!
dr.Agos
Junior member

IP:

Multumesc fain de raspuns. Am trecut si eu prin Hornbach (Berceni) acu' o sapt. si n-am vazut cele "guri de foc". Or fi la ala din Militari mai nou deschis ?. In ala de care pomenesc, am vazut oscari + alte cateva cichlide dar nu meeki. Faini mai erau oscarii puiuti de 5-6 cm !. Ma'ntreb daca aia de-acolo le spun nestiutorilor tentati sa-i cumpere cam ce fel de pesti sunt... Si apropos de Hornbach, pacat ca n-au acolo acvarii si pe gustul meu (> 300 litri) .

Bafta si astept in continuare parerile voastre,

------------------
dr.Agos
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Pretul e foarte bun, cumpara-l! Dar fii atent pe la intarituri, daca are, cat de vechi este si alte chestii din astea legate de rezistenta bazinului. Cat priveste decizia ta de a merge pe T. meeki tre sa-ti dau o veste proasta...nu prea rezista plantele nici cu astia in bazin. Daca arunci un ochi aici http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1134&pos=0 o sa vezi in dreapta un Echinodorus care era o splendoare de planta inainte de a o baga la astia (americani: 2 meeki, 3 sajica si cativa nigro, albino si normali)...in spatele buturugii aleia mari, imagineaza-ti ca e un Echinodorus x barthi care ar fi trebuit sa aiba 40-50 cm inaltime...are doar vreo 15 cm si 3-4 frunze, toate ciugulite...doar in stanga au rezistat Anubiasii care au frunza tare, plasticoasa...restu le-au halit pe toate...nu mai vorbim de plante finute, gen gazon si alte delicatese...nu au nici o sansa. Nu mai vorbim de alti americani, gen oscari ...
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Te rog nu mai folosi "tz" sau alte chestii asemanatoare .

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Iuiuiuiuiuiuiiiii...ce neatent sunt Nu se va mai repeta
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Iuiuiuiuiuiuiiiii...ce neatent sunt Nu se va mai repeta

Nu tu , pe dr.Agos l-am rugat , aproape m-a ucis . Intre timp i-am corectat tz-urile .

Abia acuma vad ca si tu ai comis-o :slap: , te-ai molipsit .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
dr.Agos
Junior member

IP:

Ok. Mersi de sfaturi. Promit si sper sa nu uit sa ma dezvat de "tz-uri", sh-uri si altele d'astea...

Acvariul sper sa fie in adevar nou si o sa-l rog pe baiatu' daca tot dau un ban asa cum imi cere el, sa aiva de grija ca si eu sa primesc ceeace sper si vreau .

Nu stiu cum se face insa eu am vazut destule acvarii pe site-uri in care T. meeki convietuiau bine alaturi de plante. E drept insa ca in acele bazine aparea doar T. meeki singuri. Deasemenea, n-am gasit niciun articol in care sa fie atrasa atentia asupra acestui aspect. S-ar putea ca nu ei sa se fi ospatat copios din cele plante ori, sa fie un comportament special legat de agresivitate in general si datorat mai ales combinarii lor cu alte specii un pic mai bataioase (gen nigro) sau, cuget in sinea mea, poate ca este de vina hrana distribuita (nu continea si partea vegetala necesara).

Cu bine,

Dragos

------------------
dr.Agos
[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,bine ai venit,in ceea ce priveste plantele in acvariu cu ciclidele...........si eu vad peste tot pe net acvarii cu oscari(pestii pe care ii am si eu)pline de plante si cu toate astea eu ma lupt sa ii fac sa accepte niste anubias care arata ca dupa razboi intre 5 oscari in 450 l .....asa ca mai gandeste-te in privinta plantelor..............

Poze Africani

Viata a inceput in apa!

Forum Index » Cichlidae
Go to: