[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Paraziti sau pui de melci??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

huh,probleme...din nou...am observat azi,pe geamult din fata al acvariului,cam la 2-5 cm de suprafata niste viermisori albimici de 1-2mm lungime si subtiri cat un fir de par.Am 2 melci pomacea destul de mititei...sa fie cumva pui de melci?sau m-am pricopsit cu vre-un parazit mai mare sau ceva?
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Dark4ce wrote:huh,probleme...din nou...am observat azi,pe geamult din fata al acvariului,cam la 2-5 cm de suprafata niste viermisori albimici de 1-2mm lungime si subtiri cat un fir de par.Am 2 melci pomacea destul de mititei...sa fie cumva pui de melci?

Ai vrea tu! Stii cum arat puii de pomaceea? In nici un caz ca viermisorii.
Dark4ce wrote:sau m-am pricopsit cu vreun parazit mai mare sau ceva?

Ai bagat ceva nou in bazin de curind?
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

4 ancistrusi si 2 pomacea...si niste plante luate de la un baiat de pe forum...
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ciudat... :o Hrana vie le dai? Ma gindesc ca poate de acolo...
Sa vedem si alte pareri.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... stai linistit ca nu-i bai ... viermii astia apar mai frecvent dupa schimburile de apa si dispar misterios dupa o zi-doua ... inofensivi pentru pesti ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

le dau hrana vie...libelule mai mult si din cand in cand si tubii,dar cel mai mult le dau tetra min flake...ok,ms koala..m-am mai linistit...
[Yahoo!] [MSN]
Barabula
Junior member

IP:

Dolly wrote:

Chiar asa! Cum arata puii de pomaceea?
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Barabula wrote:
Dolly wrote:

... ca niste Pomacea in miniatura ... cand ies din oua sunt perfect formati, replici fidele ale parintilor ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Barabula wrote:

La fel ca parintii lor, cum altfel? Uite aici articol despre melci.
kid
Member
[Avatar]

IP:

dubios...si eu am luat niste plante de la doi oameni de pe forum. le-am spalat inainte, le-am pigulit chiar si dupa 1 sapt m-am trezit cu vo 2 melci zic eu f mici care haleau de zor la plante
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

kid wrote:dubios...si eu am luat niste plante de la doi oameni de pe forum. le-am spalat inainte, le-am pigulit chiar si dupa 1 sapt m-am trezit cu vo 2 melci zic eu f mici care haleau de zor la plante

Asta e ceva normal, nu dubios. Si oricum, de la melci la viermisori e cale lunga...
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

viermisorii aia cred ca sunt larvele unor insecte. m-am trezit si eu cu de-astia (aparuti "inexplicabil") chiar intr-un acvariu "steril". le-am si facut poze si chiar filmulete (cu aj unui microscop)
[Email]
ali
Member
[Avatar]

IP:

Problema este ca se inmultesc al naibi de repede si devin deranjanti ochiului . Pestii care dintre rase ar trebui sa ii manince ??? De scapat de ei este simplu : Scos pesti ,plante apa (dar nu toata ) si facut saramura cam o noapte .
[Email]
adi_ci23
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ali wrote: De scapat de ei este simplu : Scos pesti ,plante apa (dar nu toata ) si facut saramura cam o noapte .

vezi sa nu reusesti sa ii inmultzesti

decat pe uscat, mai bine in apa
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

adi_ci23 wrote:
ali wrote: De scapat de ei este simplu : Scos pesti ,plante apa (dar nu toata ) si facut saramura cam o noapte .

vezi sa nu reusesti sa ii inmultzesti

Despre cine vorbiti? Despre melci sau...despre viermisori?
ali
Member
[Avatar]

IP:

Ai tu cumva alta solutie ????? :o Daca ai avut sau ai spune ce ai facut sau faci pentru exterminarea lor .
Probabil te-ai gindit la Exterminator 2.
[Email]
acata
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Aia sunt planarii si apar de regula cand hranesti pestii cu vita (sau care are in componenta vita). Asta inseamna ca exista mancare in exces in acvariul tau.
Scapi de ei foarte usor cu schimburi dese de apa si incearca sa nu mai dai mancare asa multa. In 3-4 zile ai scapat de ei. Dar daca iar se acumuleaza mancare in acvariu, atunci apar din nou. smilie
Oricum sunt total inofensivi pentru pesti.

Acvariul meu
[Email]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

Ok, dar cum ajung in acvariu?
[Email]
un mic acvarist :)
Junior member
[Avatar]

IP:

Ziceti ca sunt inofensivi,dar sunt infofensivi si pentru oameni?
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu nu hranesc cu vita sau mancare vie/congelata si intr-un nano tot am avut odata niste planarii. Cred ca erau planarii, oricum niste viermisori mici si semitransparenti. Aveam creveti in el si am bagat o femele de gupp. A durat sa zic vreo 3 zile plus o curatenie mai buna si au disparut. Nu am hranit guppanul dar avea o burta de plesnea. Cred ca servise si niste pui de creveti intre timp. Acesti viermi apar in condintiile cand se strange multa mizerie in substrat. prea multa mizerie in substrat. Singura arma, nu in eliminarea completa a lor, este curatenia, in special sifonarea substratului. In alt acvariu de vreo 60 litri am multi melci de substrat si fac curat sa zic mai des decat in nano, aici nu am vazut coada de viermizor, planarie, ever.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: