[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
planta tip covor  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
silviusilviu
Junior member
[Avatar]

IP:

ajutati-ma va rog daca aveti cunostinta cu denumirea unei plante "gen iarba",daca sunt mai multe asi dorio pe cea mai putin pretentioasa caci sunt incepator si nu prea stiu deocamdata decat teorie despre cum se cresc plantele.va multumesc in speranta ca va veti face timp pt un raspuns
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Poate plante tip covor
Plante gen iarba nu am auzit

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ia vezi ce zice Google daca ii dai o cautare dupa "Foreground Plants". Asta drept "pedeapsa" ca nu folosesti butonul SEARCH al forumului.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eleocharis ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Lilaeopsis?
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

N-ai zis nici unde vrei sa fie pozitionata in acvariu, nici cat de inalta sa fie, nici cat de subtire sa fie "firul ierbii" si nici daca vrei gazon sau cateva tufe. Daca ai conditii in acvariu, incearca mai multe ierburi. Avand in vedere doar
blackpompi wrote:...pe cea mai putin pretentioasa ....
mai poti incerca cu Sagittaria Subulata si (daca lumina nu e sub orice critica) Echinodorus Tenellus.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
silviusilviu
Junior member
[Avatar]

IP:

multam pentru raspunsuri ,cautare am facut pe google dar m-am pierdut prin desisul de frunze si frunzulite de fapt ma interesa si parerea celor care au deja plante .faptul ca nu am scris cate vreau e din cauza ca nu stiu cum se comporta ,iau 1 si se imulteste???, iau mai multe si le plantez pe tot fundul acvariului? cred ca o sa incerc cu plantele scrise de Lofty, numai sa nu fie prea scumpe . promit ca o sa folosesc butonul Search
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

blackpompi wrote:multam pentru raspunsuri ,cautare am facut pe google dar m-am pierdut prin desisul de frunze si frunzulite de fapt ma interesa si parerea celor care au deja plante .faptul ca nu am scris cate vreau e din cauza ca nu stiu cum se comporta ,iau 1 si se imulteste???, iau mai multe si le plantez pe tot fundul acvariului? cred ca o sa incerc cu plantele scrise de Lofty, numai sa nu fie prea scumpe . promit ca o sa folosesc butonul Search

Pai ai zis ca stii teorie...Cit deprea pret -asta depinde de planta pe care o alegi. Pentru inceput, si eu as opta pt Echinodorus Tenellus. Problema e ca aceste plante au toate nevoie de multa lumina, Co2, fertilizanti, apa schimbata periodic etc. Daca vrei plante covor, vei avea nevoie de multa munca si rabdare. Si nu inteleg cum de te-ai pierdut prin "desisul de frunze si frunzulite". Ce nu e clar? Sugestii ti-au fost recomandate. Hotarirea iti apartine. Cauta pe www.tropica.com daca mai ai nelamuriri, cauta la sectiunea "Acvarii de vis" ca sa iti faci o parere, vezi acvariile facute de Amano - ai de unde alege. Odata ce te-ai hotarit, cere sfatul si vei fi ajutat pe cit posibil. Dar nu putem decide noi in locul tau. Masoara parametrii apei, temperatura ca sa stii exact ce ii poti oferi plantei respective. Si sa stii ca intretinerea unor astfel de plante nu e usoara. Unele trebuie tunse periodic pentu a-si pastra aspectul de "covor".

Ar mai merge si Java moss prinsa de pietre sau mopani, nuci de cocos - depinde si de imaginatia si gustul tau. Sau Cladophora. Variante ai. Tu sa te decizi.

Daca iei mai multe plante si le plantezi pe tot susbstratul, inseamna ca te vei limita numai la acestea, iar de la restul poti sa-ti iei adio. Plantele covor se pun in fata acvariului si nu la mijloc sau in spate. Si nu se cumpara un singur exemplar, ci mai multe, care se planteaza in smocuri mici, urmind ca apoi sa fie acoperita o anumita suprafata.

Un exemplu ar fi Hemianthus "Cuba.

Si inca ceva -ti-am modificat eu titlul postului, asa cum e corect.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: