[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pH Controller  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bonzy
Junior member

IP:

Ce parere aveti? Astea sunt OK?

http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/pH-CO2ntrol/ph-co2ntrol.html
http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/Valva_manetica/valva_manetica.html
http://www.acvariu-shop.ro/ph-control/Sonde_pH/sonde_ph.html

Mi se par cam ieftine fata de celelalte si d-asta va intreb.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da, sunt ok. Poate ca sonda aia ar fi preferabil de schimbat cu una de sticla, dar merge si aia. Am asa ceva, adica toata instalatia, stiu ce spun.
[Email]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Sustin si eu acelasi lucru, este foarte bun sistemul.Sonda este precisa rezistenta, poate fii folosit cu incredere un an.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Bonzy
Junior member

IP:

minnardy wrote:Da, sunt ok. Poate ca sonda aia ar fi preferabil de schimbat cu una de sticla, dar merge si aia. Am asa ceva, adica toata instalatia, stiu ce spun.

Multumesc mult. Dau comanda atunci.
Bonzy
Junior member

IP:

Mi-am luat luat in final pH controller-ul, electrovalva si Proflora m601, da' am o problema: nu prea vad ca ajunge CO2-ul in reactor. Am verificat sa vad daca sunt legaturile facute OK, am dat sa bage cam 1 bula/secunda si nimic. Ati mai intalnit si voi asa ceva???
Colac peste pupaza, pH-ul ajunge pe la 7,5 uneori (seara) chiar mai mult. Ce sa fac??????????
MS
Alokt
Member

IP:

- Poate nu ti-e calibrat controlerul, respectiv sonda si KH-ul introdus.
- Ai curent de apa la suprafata (am patit-o) si pierzi mult CO2
- Cel mai probabil e ca nu aveai deloc CO2 si in prima faza pana ajungi la PH 7 mai dureaza, in plus plantele incep in ziua 3-4 sa il consume ca nehalitele. In opinia mea iti trebuie o saptamana ca sa ajungi la sistemul automat, pana atunci tot bagi si ai senzatia ca e un sac fara fund.

Nu ai pus cumva valva unisene invers?

album1, album2, album3, album4
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:Mi-am luat luat in final pH controller-ul, electrovalva si Proflora m601, da' am o problema: nu prea vad ca ajunge CO2-ul in reactor. Am verificat sa vad daca sunt legaturile facute OK, am dat sa bage cam 1 bula/secunda si nimic. Ati mai intalnit si voi asa ceva???
Colac peste pupaza, pH-ul ajunge pe la 7,5 uneori (seara) chiar mai mult. Ce sa fac??????????
MS

Si eu am acelasi controller si sonda si inca merg foarte bine impreuna de vreo 2 ani. E drept, curatand si incarcand sonda periodic. Sonda este de sticla, doar ca are camasa aia protectoare de plastic. Si e foarte bine ca o are, crede-ma.

In fine.

Cum adica nu ajunge CO2-ul in reactor??? Unde se opreste?

Iese din butelie?
Electrovalva e ok? Cand se deschide iese gaz din ea?
Vezi bulele in numaratorul de bule?
Vezi bulele in reactor?

Urmareste traseul si vezi unde se intrerupe sau de ce punct nu trece.
Bonzy
Junior member

IP:

In primul rand, va multumesc pentru sfaturi. Acum sa va zic ce se intampla si ce am facut.

CO2-ul ajungea in numaratorul de bule, dar mai departe canci. Am dat sa bage exact cum scria in carte 20-25 ppm in nr de bule. Nu vroia sa treaca de valva non retur. Acum i-am dat "blana": cred ca am cel putin 10 bule pe sec iar in reactor iese cam o bula la 1-2 sec. Daca e asa, atunci ce rost mai are nr. ala de bule. Ma gandesc sa scot de tot valva non retur si sa pun nr de bule ceva mai sus de nivelul apei. Daca il las asa cum e, mi-e frica sa nu merg la incarcat butelia la cateva zile.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu se poate. Ori scapa pe undeva, vreun furtunas fisurat, sau plasticul valvei anti-retur... something...
Ori furtunasul care duce in numaratorul de bule e mult mai subtire decat furtunasul care merge in reactor si atunci nu pierzi CO2 pe nicaieri, e doar o diferenta de diametre si numaratorul iti arata mai multe bule.
andreic
Membru de baza

IP:

Vezi ca o problema similara a avut @Sesmar, in sensul ca, garnitura de etansare de la bubblecounter era dusa si scapa CO2 pe acolo.
Bonzy
Junior member

IP:

Nu scapa pe la nr. de bule si nici furtunurile nu sunt de diametre diferite. Pur si simplu nu vrea sa treaca de valva non retur. Am desfacut valva aia ai am suflat cat am putut inspre nr. de bule: mai aveam un pic si imi rupeam falcile si tot nu trecea aer prin locuri nepermise. Singura problema e valva aia nenorocita care, cred, e mult prea teapana.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu e normal. Eu am pe furtunul de CO2 vreo 3 supape de-astea anti-retur, pentru siguranta. Si nu face asa. Schimb-o, ca sunt ieftine.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:cred ca am cel putin 10 bule pe sec iar in reactor iese cam o bula la 1-2 sec.
Asta-mi spune ca totusi scapa pe undeva .

Valva blocata e speciala pentru CO2 ? Io am folosit d-alea pentru aer si CO2-u' corodeaza cauciucu' din interior blocind valva.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Bonzy
Junior member

IP:

Am folosit valva de JBL care era teapana teapana si am schimbat-o cu una de aer. Parca e mai bine da' tot am bule multe in numarator. . Am verificat cu sapun sa vad daca scapa pe la imbinarile de la valva, nimic. Chiar nu stiu ce sa mai cred
In alta ordine de idei, mai apelez o data la bunavointa voastra. As vrea sa cumpar asta

http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/437-sisteme-de-iluminare-tuburi-accesorii/4808-sistem-de-iluminare-hailea-4x39w-t5.html

Credeti ca e OK??? Acvariul are 80L, 35l si 55h.

MS
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:Am folosit valva de JBL care era teapana teapana si am schimbat-o cu una de aer. Parca e mai bine da' tot am bule multe in numarator. . Am verificat cu sapun sa vad daca scapa pe la imbinarile de la valva, nimic. Chiar nu stiu ce sa mai cred

Io zic sa bagi in acvariu tot ansamblu' format din numaratoru' de bule si valva ....... sa fii 100 % sigur ca nu pierde gaz.

Bonzy wrote:Credeti ca e OK??? Acvariul are 80L, 35l si 55h.
Io stiu ca un tub T5 de 39 W are 85 cm, probabil ca lampa are vreo 90 cm. Nu-mi dau seama din poza daca distanta dintre picioare e reglabila sa poti pune lampa pe acvariu tau. Intreaba-i pe cei de la zooplus.
Despre calitatea lampi nu pot sa zic ceva folositor, n-am folosit inca nimic de la Hailea.

Bonzy
Junior member

IP:

Cat de sunt. Numai sa le bag in apa nu mi-a venit in cap. Buna treaba.
Sigur ai dreptate. Cele de 39W sunt de 85 cm lungime. Da' ma gandeam ca daca o suspend de tavan poate merge. Ma interesa mai mult ca eficienta daca e OK.
Ms oricum pentru idei.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:Da' ma gandeam ca daca o suspend de tavan poate merge. Ma interesa mai mult ca eficienta daca e OK.
Merge suspendata .
Eficienta depinde de ce tuburi alegi, nu cred ca vine cu tuburi, nu reiese de pe site c-ar avea tuburi. Intreaba furnizoru' .

Bonzy
Junior member

IP:

Nu scapa pe nicaieri. L-am bat in apa. Acum am ramas si fara CO2, intr-o saptamana.
O sa scot valva si nr de bule il voi pune mai sus de nivelul apei.
Bonzy
Junior member

IP:

Referitor la lampa: Am vorbit cu cei de la vanzari si mi-au spus ca picioarele cu care vine culiseaza pe lampa, deci merge si pt acvariul meu. Vine cu tot cu neoane (din pacate d-astea de duzina).
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bonzy wrote:Vine cu tot cu neoane (din pacate d-astea de duzina).
Dupa ce afli exact ce neoane-s, poate gasim un grafic cu spectru, un CRI si vedem daca-s folosibile.
Daca nu-s de calitate io zic sa le schimi pe toate, ar fi pacat sa nu mearga treaba din cauza lor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: