[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mbune malawi pentru acvariu 180L brut  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

In trecut mi s-a recomandat de catre Lofty si Koala sa imi populez un acvariu de 180L brut (poate 150 utili) cu 2M+5F de membe deep.
Problema mea este ca aici in Finlanda nu am gasit aceasta specie, si m-am uitat la alte specii care sa aiba dimorfism sexual albastru-galben(portocaliu).

Am descoperit Pseudotropheus Saulosi. A avut cineva experienta cu aceasta specie? Mai stie cineva si alte mbune cu astfel de caracteristici coloristice si de dimensiune ca si "membe deep" sau "saulosi"?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Anubias wrote: Mai stie cineva si alte mbune cu astfel de caracteristici coloristice si de dimensiune ca si "membe deep" sau "saulosi"?

Vezi poate te ajuta articolul acesta cu ceva.

http://www.bigskycichlids.com/Psaulosi_article.htm
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi Haruko! Cred ca incet-incet ma autoconving sa cumpar aceasta specie. Mai ramane de vazut daca varietatea comuna sau cea denumita "coral red". Poate ca o las pe "prima ministra" sa decida.

Galeria mea
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Poate ca o las pe "prima ministra" sa decida.

Mi se pare normal. :-P Doamnele au intotdeauna primul si ultimul cuvint.

Succes! :-)
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Eu as merge pe varietatea coral red . Detin aceasta specie si tin sa spun ca sunt absolut superbi . Mai grav e ca masculii sunt atit de agresivi intre ei , incit cel inferior va sta mai tot timpul ascuns .
[Email] [WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Saulosi!!!
Am avut si varietatea normala, iar acum am si eu red coral. Varietatea clasica prezinta o coloristica mult mai variata decat red coral, dar in general cu aceeasi diferenta, adica femelele galbene/galben-portocalii, insa masculii sunt albastri/violet/maroniu-violet, deci mai divers colorati decat red coral care sunt albastru dungat.
Maylandia lombardoi are de asemenea o coloristica diferita: masculii galbeni dungati cu maro, femelele albastre dungate cu negru.
Maylandia estherae au si ei aceeasi diferenta: masculii adulti albastri, femelele portocalii....aici insa depinde ce varietate sunt: OB, Blue X Red, intrucat sunt si estherae cu aceeasi coloratie la masculi si femele.
Poti creste in 180 litri si o populatie de vreo 10 P. demasoni, dar sunt toti albastri dungati, masulii si femelele. Insa sunt de dimensiuni reduse, nedepasind 10 cm adultii. Insa sunt cam agresivi, asa ca la 10 pesti merg maxim 2 masculi, restu femele, si un acvariu foarte stancos ca sa se poata ascunde.
Melanochromis auratus sunt, de asemenea diferiti coloristic: femelele galben dungate cu negru, masculii albastri dungati cu negru. Dar dungile la acestia sunt orizontale, nu verticale. Dar sunt si ei destul de agresivi.
Succes la alegeri!
[Email]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Au adus la magazinul de pesti acesti saulosi red-coral, dar avem o problema. Nici eu si nici vanzatoarea magazinului nu stim care este diferenta intre sexe, fiindca sunt pui, si totii au culoarea galben-portocaliu. Stie careva, ca sa ma ajute sa-i deosebesc? Mersi!

Galeria mea
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Nimeni nu te poate ajuta macroscopic....poate daca-i prinzi si le studiezi "putza" Sa ma scuze adminii pentru scrierea chat.
Dar sincer, nu are rost asa ceva. La saulosi red coral se procedeaza in felul urmator: se cumpara un numar mai mare de exemplare, sa zicem 10, astepti sa creasca, ajung ei pe la 6-7 cm, moment in care se vor colora. Si atunci, iti formezi colonia, 1-2 masculi si 4-5 femele, iar restul ii dai / donezi / vinzi / trimiti in Ro
Eu am momentan 4 exemplare, maricei, la circa 5 cm, grasi si frumosi ca purceii de craciun...toti portocaliu stralucitor si aproape toti cu comportament de..."tremurat" intens unul pe langa altul. In particular, eu suspicionez a fi 3 masculi si o femele.
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: