Saulosi!!!
Am avut si varietatea normala, iar acum am si eu red coral. Varietatea clasica prezinta o coloristica mult mai variata decat red coral, dar in general cu aceeasi diferenta, adica femelele galbene/galben-portocalii, insa masculii sunt albastri/violet/maroniu-violet, deci mai divers colorati decat red coral care sunt albastru dungat.
Maylandia lombardoi are de asemenea o coloristica diferita: masculii galbeni dungati cu maro, femelele albastre dungate cu negru.
Maylandia estherae au si ei aceeasi diferenta: masculii adulti albastri, femelele portocalii....aici insa depinde ce varietate sunt: OB, Blue X Red, intrucat sunt si estherae cu aceeasi coloratie la masculi si femele.
Poti creste in 180 litri si o populatie de vreo 10 P. demasoni, dar sunt toti albastri dungati, masulii si femelele. Insa sunt de dimensiuni reduse, nedepasind 10 cm adultii. Insa sunt cam agresivi, asa ca la 10 pesti merg maxim 2 masculi, restu femele, si un acvariu foarte stancos ca sa se poata ascunde.
Melanochromis auratus sunt, de asemenea diferiti coloristic: femelele galben dungate cu negru, masculii albastri dungati cu negru. Dar dungile la acestia sunt orizontale, nu verticale. Dar sunt si ei destul de agresivi.
Succes la alegeri!