[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu taxonomia la Cichlidae  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, ma pregatesc de un acvariu cu cichlidae (sunt aproape gata), si cativa useri avizati mi-au recomandat pentru acvariul meu cam mic sa imi pun cateva "membe deep". Eh, problema mea este ca am cerut acest peste la magazin, dar astia dau din umeri. Am cautat si pe net, dar nu e prea clar care este denumirea oficiala a acestei specii. Ma poate ajuta cineva?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Incearca aici: http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=800 .
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Metriaclima sp. "membe deep".

Anubias wrote:... nu e prea clar care este denumirea oficiala a acestei specii...
Nu e prea clar pentru ca e o intreaga "disputa" sa zicem intre Metriaclima si Maylandia. Referitor la aceste pareri impartite poti citi in articolul asta.

Anubias wrote:Eh, problema mea este ca am cerut acest peste la magazin, dar astia dau din umeri.

Pai vezi daca-l au pe acolo si arata-le cu degetul ca aia mici:"Uite nene d'astia vreau!". Membe Deep e denumirea comerciala, eu nu am mai auzit de alta "alintare" pentru ei. Ori nu au avut niciodata, ori vanzatorii aia sunt "experti".

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi de link!

Da, confuzia intre Maylandia si Metriaclima am gasit-o si eu pe net. In plus unii zic ca de fapt ar fi un fel de Pseudotropheus.... blah blah... am ametit si eu. Am sa citesct si articolul si linkul... sa ma dumiresc.

Galeria mea
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Metriaclima, Maylandia, Pseudotropheus si chiar Pseudochromis (saulosi, polit)...chiar ca e nebunie...ideea e ca, daca stai in Finlanda si ai incredere in transportul interstatal european, iti poti comanda de pe WWW.aixaquarium.com ...e un site francez unde au membe deep, sub denumirea de Pseudochromis.
[Email]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi de recomandare, insa la 90 de euro bucata e cam scump din pacate

Galeria mea

Forum Index » Cichlidae
Go to: