Author |
Message |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 08:42:50
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Alokt
Member
IP:
|
Saptamana aceasta imi fac setup-ul la acvariul cu ciclide africane.
Are 250l si va gazdui 8 pesti si 3 raci.
Rocile pentru "caverne" sunt prezente, voi pune un fundal partial Juwel rock combinat cu o mangrova xxl si cu piatra adevarata. Nisipul alb e "pe vine" iar duritatea apei in zona mea este exact buna.
Singura problema care mi-a aparut este faptul ca mi s-a recomandat sa nu pun lemn in acvariul cu ciclide africane. Sfatul a venit de la cineva care are un Pet Shop si care in opinia mea este in tema.
Pe partea de estetica fara discutie as pierde foarte mult, mangrova respectiva este elementul central si suportul pentru "cavernele" in discutie, dar nu doresc sa bag elemente care ar putea compromite nivelul de trai al pestilor.
Voi ce parere aveti? Sa pun sau nu buturuga?
|
album1, album2, album3, album4 |
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 09:34:28
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Fiind posesorul a 3(trei) buturugi XL intr-un acvariu de 540 l cu africani de Malawi , pot sa iti spun ca pestii nu par absolut deloc afectati de ele . Ba din contra sunt chiar incintati de algele care se formeaza pe ele .
Numai bine .
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 09:37:45
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
Alokt wrote:Singura problema care mi-a aparut este faptul ca mi s-a recomandat sa nu pun lemn in acvariul cu ciclide africane.
In general recomandarea e foarte buna, omul are dreptate. Mangrova aia "ajuta" la scaderea duritatii. Dar cum spuneai ca ai in mod curent apa cu duritatea intre 12 si 16, nu vad o mare problema in cazul tau. Ce o sa scada pe de o parte de la lemn, compensezi tu pe cealalta cu schimburile dese de apa, sa ramai macar peste 10. De aici si pana la conditii improprii pentru africanii tai de Malawi (ziceai de Caeruleus, parca) e cale lunga. Daca piatra aia naturala e calcaroasa, e si mai bine. Eu zic ca poti sa bagi XXL-u'.
P.S.  aca aveai o apa moale (sub 10) sau era vorba de Tanganyika, era altceva. Am presupus ca valorile alea se refera la KH (ca n-ai precizat KH sau GH).
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 21:25:45
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Am bazinul plin de lemne iar pestii, vorba lui snakefishmike, adora sa le ciuguleasca de alge ... daca faci schimburi regulate de apa nu vei avea probleme cu acidifierea ... in plus, aspectul estetic nu poate fi neglijat  ...
Sa fiu cinstit ... 90 % din musafirii care vad bazinul meu "cad pe spate" de admiratie ... pesti multicolori / pietre cu forme ciudate / decor "stancos" / nisip alb / buturugi diverse ... se incadreaza perfect in imaginea pe care un profan si-o face despre un acvariu "misto" ... cei care stiu cum arata in realitate fundul lacului Malawi sunt extrem de putini ...
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
reefer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 21:49:28
|
reefer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/90f1f4972d133619a60c30f3559ec0c5.png)
IP:
|
koala wrote:Am bazinul plin de lemne iar pestii, vorba lui snakefishmike, adora sa le ciuguleasca de alge ... daca faci schimburi regulate de apa nu vei avea probleme cu acidifierea ... in plus, aspectul estetic nu poate fi neglijat  ...
Sa fiu cinstit ... 90 % din musafirii care vad bazinul meu "cad pe spate" de admiratie ... pesti multicolori / pietre cu forme ciudate / decor "stancos" / nisip alb / buturugi diverse ... se incadreaza perfect in imaginea pe care un profan si-o face despre un acvariu "misto" ... cei care stiu cum arata in realitate fundul lacului Malawi sunt extrem de putini ...
Nu cred ca ne-am dori ca in acvariile noastre cu africani sa avem copii fidele ale lacului Malawi !!
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 22:02:06
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Nu cred ca ne-am dori ca in acvariile noastre cu africani sa avem copii fidele ale lacului Malawi !!
Eeee....acu depinde si de zona !!!  Dar daca te referi Cosmine la aspectul ala de bolovanis, cu pietroaie rotunde, aruncate unele peste altele fara nici o noima, da...aparent nu arata bine. Dar practic am vazut un acvariu care reproduce fidel acea imagine de fund de lac Malawi cu bolovanis rotund, anume la Shedd Aquarium Chicago. Arata BESTIAL de fapt!!!
O alta zona ar fi partea aia nisipoasa, cu putine pietre de mari dimensiune, infipte in nisip...ei, asta e destul de comuna prin acvariile noastre si acceptata!
De fapt conteaza mai mult ceea ce place fiecaruia dintre noi...eu sunt pentru creearea unor cavitati mai mari in acvariu...timpul in care am tinut africani mi-a demonstrat ca ei adora aceste zone in care traiesc si se reproduc, in special. Ori asta necesita lespezi asezate unele peste altele, sau peste bolovanii din primul etaj...nu e un aspect caracteristic ptr malawi, unii nu sunt ptr asa ceva, dar...asta-mi place mie !!!
|
|
 |
reefer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/10/2008 23:34:06
|
reefer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/90f1f4972d133619a60c30f3559ec0c5.png)
IP:
|
minnardy wrote:
Eeee....acu depinde si de zona !!!  Dar daca te referi Cosmine la aspectul ala de bolovanis, cu pietroaie rotunde, aruncate unele peste altele fara nici o noima, da...aparent nu arata bine.
Chiar la acele peisaje ma refeream ..
Cel putin nu stiu daca s-ar preta gusturilor mele
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2008 00:55:34
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Am revenit cu filmul facut de subsemnatul la acvariul Shedd, Chicago. Nu am insistat asupra imaginilor de ansamblu, dar se poate usor sesiza aspectul de "bolovaneala" a substratului, foarte asemanator cu fundul lacului.
http://www.youtube.com/watch?v=UT_-iCc_6AE
|
|
 |
|