| Author |
Message |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/10/2008 10:05:59
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Alokt
Member
IP:
|
Imi setez saptamana asta un acvariu cu ciclide de 250l.
Era prevazut pentru plante, deci neoanele sunt cu lumina fluorescenta, aproape 0,5W/litru, dar sper ca nu vor sughita de la asta.
Decorul va cuprinde o buturuga de mangrova XXL care sta la preparat in apa de 2 saptamani (si chiar e xxl), cateva pietre mai interesante si cateva ascunzisuri pentru pesti. Avand in vedere ca voi avea maxim 8 pesti dar vreau sa bag si niste raci ornamentali, am 2 intrebari:
- Ce fel de nisip/substrat ar fi indicat sa pun in acvariu (plante nu sunt deci nu incape vorba de fertilizanti?
- Lumina, nu va fi prea intensa la 0,5W/L?
|
album1, album2, album3, album4 |
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/10/2008 10:13:51
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Alokt wrote:- Ce fel de nisip/substrat ar fi indicat sa pun in acvariu (plante nu sunt deci nu incape vorba de fertilizanti?
Eu prefer nisipu' foarte fin alb. L-am luat de la materiale de constructii, se numeste Terrasit, granulatia cea mai fina.
Alokt wrote:- Lumina, nu va fi prea intensa la 0,5W/L?
Ba da. O sa ai de sters geamu' acvariului din 3 in 3 zile  .
Io prefer pentru ciclidae o lumina mai slaba: un AquaGlo si un MarineGlo (sau un alt tub albastru, sa zicem Osram Blue).
Cind mai dai prin Baia Mare esti invitat de onoare sa-mi vezi acvariu cu ciclidae  , poate-ti atrage atentia nisipu' alb sau iluminarea de care vorbeam.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
|
 |
ZOLA
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/10/2008 21:08:51
|
ZOLA
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/631354901479cbf4030462.gif)
IP:
|
minnardy cand te decizi de fundal ia-l de la cilide africane (ala cu buturuga) arata mai bine decat in poze
Agele au fost o problema pentru mine am frecat la geamuri pieter si decor de mi-a venit rau  pana la urma i-am pus un uvc de la jebo ca era mai ieftin
Nisip bun gasesti la mare  calcaros deja  sau poti baga nisip normal fin si il amesteci cu spartura de coral...
|
oto si crevetii lui |
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/10/2008 21:39:29
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Stiu cum sta treaba cu nisipul, chiar mi-am adus, nisip alb, BioSand White, piatra bazaltica neagra, din strainatate, special ptr africanii mei.
Dar nu inteleg afirmatia asta:
minnardy cand te decizi de fundal ia-l de la cilide africane (ala cu buturuga) arata mai bine decat in poze
de ce fundal sa ma decid???ce sa iau de la ciclide?Care buturuga?
Nu stiu la ce te referi. Am pe forum un singur acvariu afisat, la galerie, care reprezinta un nou setup ptr Malawi...destul de caracteristic....fara plante, multe cavitati, piatra calcaroasa, nisip BioSand dar galben.
Te rog sa ma luminezi ZOLA la ce te-ai referit ca-s in ceata!
Stai asa...te referi la Cosmin? Ciclide_africane din buzau? Ei, ne stim, dar am backgrounduri in toate acvariile mele, mersi de sfat.
|
|
|
 |
ZOLA
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/10/2008 21:51:32
|
ZOLA
Member
IP:
|
Da la Cosmin m'am referit am zis ''cilide africane'' pentru ca asa are user pe forumuri si ca asa il stiu si majoritatea userilor.Ca nu am pus underline butomline bara jos sau um vrei sa ii zici este intredevar greseala mea  .
Pana la urma e o chestie de gust si cu decorul ala cu buturuga sau modelele de gresii..la fel ca si celelate decoruri , am avut ocazia sa vad niste poze facute in apa , ei bine nu prea arata prea frumos , nici amazonu' nici lacurile africane , drept urmare sunt foarte putine bazine sa respecte un biotop 100%.
|
oto si crevetii lui |
|
|
 |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/10/2008 23:37:46
|
Alokt
Member
IP:
|
minnardy wrote:Intreb si eu: ce fel de ciclide vrei sa bagi in acvariu? Americane sau africane?Ciclasome, malawi, tanganyika, apistograme ca chiar la discusi sau scalari nu cred ca te-ai gandit. E un pic de diferenta intre cele doua tipuri de acvariu si am putea discuta mai pe larg doar daca ne spui de care vor fi pestii!
Labidochromis caeruleus. Scalari si Discusi in acvariu de 250L, pare cam inghesuit.
|
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2008 00:04:07
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Labidochromis caeruleus
 Superb!!!
Nisip din cel mai fin posibil, chiar cernut prin sita ptr faina!!! Ideal nisip de pe plaja romaneasca a Marii Negre, caci acea spartura de scoici care-l constituie va mari duritatea apei, lucru absolut necesar.
Dar la 250 litri, mai pune o specie, ceva pe albastru ca ar fi pacat sa lasi doar caeruleusii acolo....un Pseudotropheus saulosi, elongatus sau altceva.
Lumina mult prea multa...pune un Hagen Aqua glo si un Hagen Marine glo si vei avea o revelatie in casa!
|
|
|
 |
ZOLA
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2008 00:13:47
|
ZOLA
Member
IP:
|
 eu am vazut virgula , deci pana la urma am avut dreptate , l-au corupt si pe el sa treaca la africani .
Am vazut pose cu labidochromisi intradear un peste foarte frumos , si unii dintre cei mai pasnici africani lalawi ...
|
oto si crevetii lui |
|
|
 |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2008 07:50:44
|
Alokt
Member
IP:
|
minnardy wrote:
Labidochromis caeruleus
 Superb!!!
Nisip din cel mai fin posibil, chiar cernut prin sita ptr faina!!! Ideal nisip de pe plaja romaneasca a Marii Negre, caci acea spartura de scoici care-l constituie va mari duritatea apei, lucru absolut necesar.
Dar la 250 litri, mai pune o specie, ceva pe albastru ca ar fi pacat sa lasi doar caeruleusii acolo....un Pseudotropheus saulosi, elongatus sau altceva.
Lumina mult prea multa...pune un Hagen Aqua glo si un Hagen Marine glo si vei avea o revelatie in casa! 
Sunt in Satu Mare, duritatea apei variaza intre 12 si 16. Mai degraba este o problema cu apa prea dura.
|
|
|
 |
Alokt
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2008 07:53:43
|
Alokt
Member
IP:
|
ZOLA wrote: eu am vazut virgula , deci pana la urma am avut dreptate , l-au corupt si pe el sa treaca la africani .
Am vazut pose cu labidochromisi intradear un peste foarte frumos , si unii dintre cei mai pasnici africani lalawi ...
Avand in vedere ca am de gand sa bag si 2-3 raci in bazin, m-am decis exact din cauza caracterului mai pasnic al acestor pesti sa ii aleg pe ei, in plus comparativ cu alte ciclide cresc destul de mici.
|
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/10/2008 09:12:55
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Nu va mai scoate-ti ochii si ineca pestii  . Va rog sa nu continuati aici mici dispute incepute in alte parti  .
Voi peria topicu' omului, voi edita titlu topicului sa se inteleaga ca e vorba de africani si va rog nu mai deviati de la subiect. Evident ca omu' nu vrea sa tina discusi cu Labidochromis  , presupun ca ati citit ce-a mai scris pe forum si v-ati facut o imagine despre el.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
|
 |
|
|