Asa cum o spune si titlul, m-am indragostit de acest peste. Si pentru ca pe forum sunt doar 3 posturi in care este amintita aceasta specie, doua de vanzari si unul cu peturi din Debrecen, m-am gandit ca poate ar fi util un topic despre aceasta specie. Poate ca sunt pe forum ciclidari africanisti care poseda aceasta specie si ar fi utila impartasirea experientelor personale.
Eu unul intentionez un resetup (de fapt e in lucru

) al unui Rio 180 in care sa introduc o mica colonie de duboisi. Da, stiu, e cam la limita inferioara ca volum si suprafata, dar o colonie de 7-8 pesti, 1 mascul si restul femele se pot simti bine chiar si intr-un astfel de acvariu. Bineinteles ca m-am documentat serios despre cresterea lui T. duboisi: alimentatie strict vegetala, agresibitate sporita fiind necesar un singur mascul la o astfel de colonie, neasocierea cu alte specii de africani, background, apa dura, ceva plante (Valisneria, Anubias), merg si ceva lemne
Daca sunt insa printre noi posesori de T. d. ii rog sa ne expuna aici parerile si experientele lor.
Apropo, mai incolo voi fi interesat si de achizitionarea unor puiuti, dar voi anunta asta intr-un topic separat.
Multumesc