[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau sa folosesc asta!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

As dori sa achizitionez acest sistem de CO2 http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2--accesorii-pentru-co2/2861-ferplast-kit-co2-energy-classic.html
Ce parere aveti despre el, merita bani astia, cateva detali va rog.
Sau sa raman la clasica bomba de CO2?

trebuie sa crezi ca sa poti realiza ce vrei....
[Email]
Alokt
Member

IP:

Scuze ca ma bag, dar e topic pe tema deschis si eu as dori sa imi iau asta:
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2--accesorii-pentru-co2/2862-ferplast-kit-co2-energy-profesional.html
Pentru un acvariu de 350l apa net.

@Porcu
Te rog frumos sa nu razi. ;)

album1, album2, album3, album4
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai din cate vad dai 100euros pentru o bomba cu drojdie ? Nu e mai ieftin sa-ti faci tu ?

Avantajele ar fi ca asta vine cu de toate si nu trebuie sa improvizezi nimic (plus ca e aratoasa), doar ca na, la baza ai randamentul unei bombe cu drojdie pe care o poti realiza singur daca citesti topicul acesta.

Si banii aceeia ii poti da pe plante / ingrasaminte / etc.. Si timp de cateva luni pana cand te saturi [eu m-am saturat deja si a cam trecut un an] strangi bani pt o instalatie cu butelie
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:@Porcu
Te rog frumos sa nu razi. ;)
Io ? No way :p .

Partea naspa la kit e ca ai nevoie de o reductie sa poti folosi regulatoru' de presiune pe o butelie cinstita de CO2. Costa vreo 60-70 lei, n-ar fi o problema da' eu as prefera sa folosesc un regulator de presiune care sa se potriveasca din prima. Mai bine ia un regulator de presiune JBL sau Sera (atentie la Sera ca au doua modele: unu' care se potriveste la butelia clasica si altu' echivalent cu cel de la Ferplast care are nevoie de reductie).

Am vazut si reactoru' Ferplast, nu-mi inspira incredere, e doar un recipient mic in care se amesteca apa cu CO2, am mari indoieli privind puterea lui de dizolvare pentru un acvariu cu 350 litri. La fel de naspa mi se pare si cel de la Sera. Pentru acvariu' tau as folosi un reactor cu serpentina sau scarita si Powerhead, au putere de dizolvare mult mai mare. Un Aqua Medic sau Dupla ar fi mai bun.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

Sper ca recomandarile tale sunt cele mai scumpe produse.

Daca nu ma pricep la acvaristica macar sa am scule scumpe ca sa scot ochii la critici?

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:Sper ca recomandarile tale sunt cele mai scumpe produse.
Nu chiar . JBL si Sera nu fac parte din categoria celor scumpe . Dupla da .

Alokt
Member

IP:

Atunci, clar trebuie sa imi iau DUPLA.

bobomic
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles, dar vreau sa va mai intreb ceva:
- Vreau clasica bomba de CO2 dar vreau ca in afara de sticla de 2L in care voi face amestecul, restul componentelor vreau sa le cumpar (nu ma pricep la improvizati si nici nu imi plac), va rog sa-mi spuneti daca aceste pachete sunt complete (in afara de butelie):
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2--accesorii-pentru-co2/471-sera-co2-basic-set.html
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2--accesorii-pentru-co2/3170-sera-co2-reactor-with-integrated.html
si daca stiti altceva mai bun sau mai ieftin va rog sa-mi spuneti, sau poate le iau separat

trebuie sa crezi ca sa poti realiza ce vrei....
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Acel reactor pentru CO2 mai are nevoie de un PowerHead care sa impinga apa in el. Are un "T"-eu sa-l poti monta pe returu' filtrului canistra (daca-l ai) da' nu-mi prea place ideea.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: