[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
puf alb compact pe ventuze in acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rahe
Junior member

IP:

am citit si rascitit dar tot nu gasesc o situatie similare

rog pe cei care ma pot ajuta cu un sfat sa ma ajute sa depasesc momentul

asadar, acvariul este la ciclat, insa pe fiecare din cele 4 ventuze ale filtrului s-a depus ceva alb, ca o matase sau o panza de paianjen... este translucida si seamana ca si consistenta cu compozitia unei meduze... asta ca sa nu zic ceva gelatinos, albicios si translucid...

am observat mai tarziu depunerea de pe cele 4 ventuze de cauciuc, in acvariu regasindu-se fragmente care circula prin apa si se agata de plante sau de buturuga

intrebarea: e vorba de o ciuperca si ar trebui sa fac un tratament cu JBL Fungol ?

poate ar mai fi bine de spus, ca fiind la ciclat am introdus 2 pesti in acvariu, din care unul a prins puncte albe pe inotatoare si coada si l-am scos dupa numai 24 de ore de stat in acvariul cel nou... acum e in carantina la tratament cu verde de malachit

multumesc anticipat
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu-ti fa probleme cu gelatina de pe ventuze, apare citeodata pe ventuzele noi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
rahe
Junior member

IP:

Ma gandeam ca poate fi legat de faptul ca ventuzele sunt noi, motiv pentru care ieri am scos una din ele din acvariu si am inlocuit-o cu una neutilizata inca, pe care insa am spalat-o foarte bine in prealabil (ceea ce in prima faza nu am facut)

Acum alerg cu minciocul prin acvariu dupa bucatile care inca se plimba inca de la curentul de apa si se agata de plante. Am cules parte din ramasite, dar sunt inca destule. In cateva zile inteleg ca ar trebui sa dispara si nicidecum sa se inmulteasca.

Nu voi adauga nici o substanta in acvariu inca vreo 2 - 3 zile.

Multumesc pentru raspunsul rapid !
LUPmic
Senior member

IP:

Pentru cateva minute cred ca poti opri filtrul sa nu mai ai curent de apa in acvariu .
[Email] [Yahoo!]
rahe
Junior member

IP:

a reaparut gelatina pe ventuze asa ca le-am scos si spalat bine dupa care le-am remontat; am primit un sfat sa scot si plantele si sa le spal dupa care sa le reintroduc in acvariu - nu am facut-o

am cules cat am putut din resturile care se plimbau in acvariu

de asemenea, nu am oprit filtrare ci doar nu am mai pus deloc mancare in acvariu (stiam ca trebuie pusa hrana ca pentru 2 pesti in timpul ciclarii)

am mai redus si perioada de iluminare la mai putin de 10 ore pe zi

am mai introdus cativa melci pentru a mai curatza din alge

astept inca neonul de JBL care sper sa ma ajute cu oprirea dezvoltarii algelor
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

rahe wrote:
am mai redus si perioada de iluminare la mai putin de 10 ore pe zi

Chiar daca ai avea acvariul 3 sferturi plin cu plante, ceea ce ma indoiesc, pe perioada ciclarii nu se lasa lumina aprinsa asa de mult timp, ar trebui maxim 8 ore imho.
Dat fiind ca ai introdus melci redu portia de mancare introdusa la un sfert.

...
[Yahoo!] [MSN]
rahe
Junior member

IP:

se pare ca gelatina a disparut dar nu zic hop pana nu am trecut dealu; azi am sa verific din nou cu atentie

lumina am redus-o la sub 8 ore pe zi cum am fost sfatuit mai sus
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

rahe wrote:se pare ca gelatina a disparut dar nu zic hop pana nu am trecut dealu; azi am sa verific din nou cu atentie
lumina am redus-o la sub 8 ore pe zi cum am fost sfatuit mai sus

asteptam vesti

...
[Yahoo!] [MSN]
rahe
Junior member

IP:

s-a mai intamplat o singura surpriza, sa reapara puful pe una din ventuzele din apropierea gurii de absorbtie a filtrului extern; am curatat iar filtrul a tras acele bucati de gelatina

surpriza si mai mare a venit din partea filtrului, care, a doua zi, a aruncat in apa bucati mici din aceeasi substanta gelatinoasa... sa fi fost oare de la plasticul din care sunt facute componentele lui? nu stiu, dar nici ca s-a mai repetat...

bafta tuturor incepatorilor !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Am mai avut ocazia sa vad "gelatine" , e probabil o colonie de bacterii, o sa treaca de la sine .

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Exact. Acea gelatina reprezinta de fapt colonii bacteriene inofensive care dispar de la sine intr-un acvariu ciclat fara sa le faci nimic. Daca tii neaparat sa scapi de ea mai repede, scoate ventuzele si spala-le repetat pana cand nu vor mai aparea.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: