[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Praf alb pe peretii acvariului??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Manuelita
Member

IP:

Am repus in functiune acvariul meu de 1.5 x0.5 x0.5 m.
Am pus ca substrat nisip alb de la Hornbach (bineinteles de la raionul acvaristica). Desi nu scria pe sac, am spalat nisipul in cateva ape bune si l-am pus in acvariu.
In primul rand, apa a devenit limpede abia dupa vreo 2 zile, iar apoi incet incet ( a trecut o saptamana si jumate de la umplerea cu apa) pe pereti s-a asezat ceva alb -pare ca un praf destul de aderent. Adica zic praf ptr ca daca frec cu degetul se disperseaza in apa ca un praf.
Ce credeti ca e??
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua, ma mir ca nu ti-a raspuns nimeni pana la ora asta. Bineinteles ca-i praf fin rezultat din nisip. Oricum va trebuii sa filtrezi apa mecanic, asa ca ar trebuii s-o faci cat mai degraba, dar fereste-te sa-l dai jos cu ceva care l-ar face sa zgarie sticla. Eu l-as lasa sa desprinda un curent de apa cea mai mare parte, si pe urma ce ramane ar trebuii desprins cu o pensula, pentru ca poate fi abraziv si matueste sticla la o eventuala spalare cu burete.
dreammer
Junior member

IP:

Intreb si eu: posibil sa fie substrat calcaros ?
[Email]
Manuelita
Member

IP:

neata, multumesc pentru raspunsuri.
Da, si eu banuiesc ca e calcaros, ma enervez pe mine ca nu m-a dus capul ca un nisip alb e calcaros, dar cum pe sac nu scria decat "nisip pentru acvariu" , m-am gandit ca Hornbach firma serioasa ar specifica daca ar fi cazul, eventual macar ceva de genul "potrivit ptr ciclidae africane" )
Eu vreau sa tin in el 2 pui de cega (tot de la Hornbach) pe care sa ii mut cand o va cere timpul in pond-ul din curte ( a se citi o groapa cu folie in ea si stuf pe margine)
Ok, am inteles nu spal cu buretele.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Acu' am vazut mesajul ... stai linistita, nisipul ala nu e calcaros deloc ... si eu am in bazin tot nisip de Hornbach [ cred ca e cea mai buna solutie actuala ] ... eu nu l-am spalat deloc pe al meu, era si greu sa spal 3 saci de nisip in cada ...

... e doar praf fin, o sa se duca tot in filtru ... lasa filtrele sa mearga o saptamana si dupa aia spala-le ... eventual, baga o pompa interna sa vanture apa ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Manuelita
Member

IP:

Domnilor va rog nu radeti, stiu ca ar trebui sa stiu deja, dar nu stiu:
pentru problema mea e bine sa folosesc filtru intern sau extern?
(deocamdata am 1 intern)
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Stai linistita, nu rade nimeni. Dar despre filtrare trebuie sa afli ca ai nevoie de un filtru care aduna particule aflate in suspensie in apa, si unul biologic, care elimina amoniac si nitrit. Vezi ciclarea!
Manuelita
Member

IP:

Am citit (ce-i drept nu chiar acum, dar de multe ori mai demult) si tot nu m-am lamurit cu urmatoarele:
Inteleg ca filtrele externe sunt "smechere" pentru ca au mai mult spatiu pentru filtrare biologica, rolul lor principal fiind exact acesta, si cum nici bacteriile nu apreciaza un mediu plin de resturi in descompunere, e de dorit ca in acest filtru sa ajunga cat mai putine reziduuri solide. Cum insa si acestea tre' sa iasa cumva din acvariu, inteleg ca ideal e sa fie scoase de un filtru intern, cu debit zdravan.
Nu inteleg: cum fac ca apa care ajunge in filtrul extern sa fie cea deja curatata de filtrul intern
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Simplu, fixezi un burete pe unde intra apa in filtrul bio.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa-ti scriu ca reziduurile nu trebuie sa stea mult in apa, si nici in vreun filtru, ca tot in apa acvariului sunt si acolo, ci trebuie sifonate cu un furtun, dar numai daca-s multe. Asta se intampla doar daca ai foarte multi pesti, sau daca le dai prea multa mancare si ramane nemancata, sau daca ajunge hrana unde nu ajung pestii la ea, si se strica acolo. Nu cred ca va fi cazul la acvariul tau, ca acolo se descompun resturile si tot in filtrul rapid (mecanic) ajung, fara sa strice apa prea mult. Bine-nteles c-ar fi cu atat mai bine cu cat scoti resturile mai devreme, dar cine sta toata ziua cu furtunul la toaleta pestilor?
Manuelita
Member

IP:

am prins ideea!
multumesc koala si Carja Ioan!Daca tot m-ati ajutat, va rog sa "nasiti" cele 2 cegi.
Pe una din ele m-am decis s-o botez "Carmelita" - nu sunt fan telenovele, pur si simplu mi se pare ca merge cu botul lor lung si comportament scotocitor.
Dar nu am nume pentru a doua, asa ca va rog sa o nasiti.
Revin cu pozele "finutelor" cand e gata treaba.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa ramanem in ton, "Lolita"? :-)
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Sau Carmencita :yeah2:

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Carmelita y Leoncio ... e limpede ca lumina zilei ca tre' sa fie "pereche" ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: