[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plantele mele sufera (vezi poza)... Le mananca ceva, sau ce?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ciacob
Junior member

IP:

Plantutelor mele nu le merge prea bine... Am avut si niste melcisori in acvariu, ei sunt de vina sau altceva?

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1092&pos=0

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1092&pos=3

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1092&pos=2

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1092&pos=1

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1092&pos=4

Acvariul este "tanar", este in a doua saptamana de viata (vezi si aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6267 pentru mai multe detalii despre el).

Mersi de ajutor
[WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema cred ca se iveste de la faptul ca n-ai substrat feril, si n-ai amintit nimic nici de fertilizare lichida. Pare o carenta.

galeria mea
[Email] [WWW]
ciacob
Junior member

IP:

Nu am fertilizare lichida.
substratul este pietris de diferite grosimi, cel mai fin deasupra, cel mai grunjos dedesubt. Ma gandeam ca trebuie sa devina fertil de la sine, in timp. Sau nu?
[WWW] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti trebuia un substrat fertil care se pune pe sub pietris. De exemplu eu am folodit un substrat fertil de la JBL, peste care am pus un strat de nisip de granulatie 2-3 mm. Pe langa acesta ar fi bine sa folosesti o lumina de calitate, CO2 si fertilizare in apa. Asa ar fi pe placul plantelor.
ciacob
Junior member

IP:

Acum e foarte complicat de pus substrat fertil pe sub pietrisul existent...
Cred ca ramane in picioare solutia cu fertilizarea in apa. Poti sa-mi recomanzi ceva?

Si: daca pun chestii in apa pentru fertilizat plante, asta nu o sa favorizeze aparitia algelor? Ca momentan acvariul e curat din punctul asta de vedere.

Cat despre CO2 am inteles ca o butelie (mica) e destul de scumpa, iar sticla cu drojdie e riscanta, ca poate sa-ti intre in acvariu (se umfla drojdia, etc).
[WWW] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sa iti recomand nu stiu, pt. ca nu ma tare pricep nici eu. Eu am ales solutia de fertilizare de la JBL (substrat JBL aqua basis plus, JBL Feropol pentru apa si JBL Feropol 24 picaturi zilnice). Nu e cea mai eficienta, dar am inteles ca se obtin rezultate bune si cu aceasta. As fi vrut Aquamedic, deoarece diferenta de pret nu e foarte mare, dar nu am gasit atunci, asa ca am ramas la JBL.
Referitor la fertilizare in apa... e cam nasol daca nu ai CO2 si lumina buna. Cresc riscurile unei invazii de alge.
Cu substratul cred ca ai rezolva problema fara sa il schimbi cu JBL 7 Balls, niste bilute care se introduc in nisip, la radacina plantelor sau conurile de la Aquamedic sau alte firme. (sunt o gramada). Referitor la aspectul acesta asteapta sa ti se dea un raspuns mai clar de la cei cu experienta.
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Echinodorusi la replantare, oricum pierd 2-3 frunze din cele mai vechi, si plantele oricum sufera pana ce se adapteaza (2-3saptamani), dar la tine intervine si faptul ca nu ai elementele necesare in apa. Echinodorusul este o planta flamanda :-) , necesita fertilizare. Daca n-ai CO2, ai grija sa adaugi fertilizanti putini, sa nu dai de alge. Daca vrei ceva ieftin, iti recomand Sera Flore Dailydrops 1picatura la 30l apa zinic si Sera Florena 1/3 parte din ceea recomandata pe prospect. Dar toate mai incolo, fiindca acvariul tau este inca tanar.
Unii si fara subsol fertil ajung la rezultate acceptabile. Idea lui m_3 e buna, foloseste JBL 7 balls.
Totusi ar fi bine sa incerci si cu CO2 (bomba cu jelatina) la sectiunea DIY gasesti reteta lui Dalles, o folosesc de mult si nu mi-a intrat niciodata in acvariu. Important e sa nu adaugi drojdie uscata (tip granule) fiindca face spuma.
Ar trebui sa incerci si cu o lumina de calitate, macar Philips sau Osram 830 asta ar fi o cerinta minima dar daca gasesti 865 sau 965 ar fi si mai bine, gasesti si becuri economice la aceste standarde, un bec de 21W ar ajunge deocamdata pt acvariul tau.
Succes
PS asteptam vesti noi.

galeria mea
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ciacob wrote:Ma gandeam ca trebuie sa devina fertil de la sine, in timp. Sau nu?
Intr-adevar n-o sa devina fertil de la sine niciodata, e o naivitate simpatica sa crezi asta .

Plantele din poze nu sint dificile si ar trebui sa creasca cit de cit cu bile, fertilizare lichida, lumina si CO2 de la drojdie. Daca vrei putina performanta, trebe sa te gindesti la o fertilizare mai profi .

Poze: smilie ... Poze cu plante
ciacob
Junior member

IP:

Referitor la lumina.
Am cumparat acvariul cu totul, de la Aquatlantis, este un Aquadream 60.

Nu se presupune ca neonul ar trebui sa fie unul de calitate (sorry, nu reusesc sa citesc ce scrie pe el...)?

O sa caut JBL 7 balls si o sa va tin la curent. Si ma uit si la solutioa de CO2.

Mersi mult pentru ajutor
[WWW] [Yahoo!]
ciacob
Junior member

IP:

Acum ma intorc spre casa cu bilele JBL, a durat un pic pana le-am gasit. Apropo, magazinul de la Moghioros m-a dezamagit, au zis ca nu au prouse de la JBL decat pe comanda, iar comanda ar fi trebuit sa ajunga prin septembrie!

Cum "montez" bilele? Plantele sunt asezate ca in poze (am mai schimbat cate ceva, dar nesemnificativ).
[WWW] [Yahoo!]
ciacob
Junior member

IP:

Le-am indesat in nisip, cat mai aproape de radacinile plantelor... Sper sa ajute.

Cat despre lumina, pe lampa neonului scrie:

SYLVANIA
STANDARD
F15W / 54-765-T8
DAYLIGHT
www.sylvania-lightning.com
z = . /. . . .

Asta se cheama o lumina buna, sau trebuie sa o inlocuiesc?

Mersi frumos pentru ajutor pana acum
[WWW] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

765 nu-i o alegere prea buna, desi unele tuburi dedicate acvaristicii ca Aquarelle nu il depaseste la calitatea luminii, ambele au IRC-ul de 75%.
Iti tecomand daca gasesti 865, 965, Osram Fluora sau in cel mai rau caz 830.
Primul numar (adica 7) din 765, indica faptul ca indicele de redarea culorii IRC este in intervalul de 70-80%, iar celelalte doua numere (adica 65) indica temperatura culorii, adica 6500K. Cei 6500K ar fi buni dar IRC este destul de mic, favorizeaza algele. Cauta tuburi cu indicele de 8, 9.

galeria mea
[Email] [WWW]
ciacob
Junior member

IP:

Multumesc frumos, o sa ma uit...
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: