[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Back in branch - need some advices  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Desi nu am mai fost activ pe forum de ceva timp, am urmarit forumul.
M-am mutat, am renovat, am lasat acvariul la socrii, si, dupa indelungi negocieri cu consoarta, :scrima: si un eveniment fericit (nasterea unui baietel ) am hotarat sa revin in bransa.
De data asta vreau sa fac ceva ca lumea, sa nu mai chinui pestii (desi acvariul ultim pe care l-am facut si a ramasa la socrii are 120litri) cu diverse improvizatii.
Intrucat resursele bugetare vin cu taraita, nu ma grabesc.
Ma gandesc sa imi fac un acvariu de 60x40x40 (Lxlxh) din sticla de 6 lipit cu silicon den Braven pentru acvarii.
Primul pas, achizitionarea siliconului l-am facut .
Acuma urmeaza achizitionarea substratului. Am pus ochii pe un Dupla ground , recipientul de 20L.
Al treilea pas ar fi achizitionarea sticlei si confectionarea acvariului.
Al patrulea pas ar fi achizitionarea unui filtru Tetratec EX600.
Undeva intre acesti pasi ar fi achizitia unui suport pentru acvariu - am vazut ceva care ar fi cat de cat acceptabil pentru scopul propus, la mobila de bucatarie. M-am gandit sa il confectionez, dar dupa ce am vazut pretul unei foi de PAL m-am razgandit, tinand cont ca folosesc doar o treime din ea.
Urmatorii pasi ar fi achizitionarea unui sistem UV si al unei instalatii RO
Tinand cont ca nu am folosit pana acuma substraturi profi, am o intrebare.... peste substratul de la dupla, se mai pune pietris??
Astept sfaturi, si sugestii, mai ales de la Constanteni, inclusiv locatiile de unde as putea achizitiona tehnica si mobilier, la preturi accesibile.
PS
Stiu ca nu am zis nimic despre ce specii vreau sa tin, ma gandesc la niste ciclide, dar astept sa imi vad acvariul complet echipat, si dupa aceea hotarasc .
Toate celel bune, si astept raspunsuri

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti spun un bine revenit :-)

Peste substratul Dupla nu se asterne nisip. Substratul in sine este inert. Se activeaza cu Dupla Root, se pune 2/3 din Dupla Ground, se pune Dupla Root si se acopera cu restul de 1/3 Dupla Ground.

Pt acvariul tau nu recomand chiclide, este prea mic pt ei, oricum daca pui substrat Dupla merita sa pui accentul pe plante. Chiclidele (in afara de cele Sud-Americane) iti fac prapad :scrima: plantele.
[Email] [WWW]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Iti dau dreptate cu ciclidele, acvariul este prea mic pentru majoritatea dintre ele.
In ultimul acvariu, de 120 litri, cu coloana de apa de 60 de centimetri am avut scalari.
Ma gandeam la ciclide de talie mica, inca nu stiu ce anume, studiez problema.

[Email] [MSN]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Eventual Mikrogeophagus altispinosus sau Mikrogeophagus ramirezi.
[Email] [WWW]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Bine ai revenit concitadinule.
La proportiile alea eu zic ca ar merge beton un plantat
Daca te hotarasti ma ofer sa te ajut, in masura in care pot, cu niste plantutze. De exemplu urmeaza sa desfiintez coltul cu Blyxa Japonica. Te intereseaza subiectu'?
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspuns, mai ales ca nu e prima data cand discutam; am mai avut niste contacte pe PM, pe timpul cand eram ocupat cu renovatul apartamentului.

E drept ca m-ar interesa un acvariu plantat, tinand cont ca acvariul pe care vreau sa il fac este un acvariu mic, insa nu stiu prea multe despre acest tip de acvarii.
Am vazut diverse poze, si m-au impresionat.
Ma gandesc ca pe partea de echipamente, un acvariu plantat este mai pretentios, adica o sa imi ia ceva mai mult timp pana le achizitionez.
Dimensiunile acvariului nu sunt inca finale; deocamdata caut un suport pentru el, si, in functie de dimensiunile blatului, o sa fac si placa de fund a acestuia. Inaltimea coloanei de apa ramane de 40cm.
M-ar tenta si o coloana de apa de 50, insa sticla de 8 stiu ca se gasea intr-o perioada numai la depozitul de sticla de pe langa Energia, si acolo, cum lucreaza in foc continuu, sigur dau gres la una din placi. Asa am patit-o data trecuta, cand am luat sticla de 10.
Blyxa Japonica m-ar interesa, dupa ce imi fac bazinul; deocamdata nu am curajul sa o iau, fiindca de acvariul celalat se ocupa cumnatul meu, si l-a lasat in paragina, imi vine sa plang de fiecare data cand trec pe acolo. Mereu in vad cu lumina stinsa , doar asa, din cand in cand le mai aprinde tuburile (doua OSRAM Fluora, un Aqua Glo si un Sera Plant, de 18W fiecare). Nici el nu mai are timp, e cu munca.
Inca odata multumesc pentru ajutor, si tinem legatura.

[Email] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: