[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvarist nou...vreau informatii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

O practica mai noua de ciclat acvarii se poarta acum prin strainatate, si anume cumpararea de amoniac facut de firme specializate de acvaristica si dozarea lui dupa prospect. Cu ajutorul solutiilor cu bacterii din comert si a testelor se poate obtine o ciclare rapida.
Practica asta este si dupa parerea mea mai morala pentru ca nu supune pestii folositi la ciclare, pentru producere de amoniac, la otravire in momentul in care se ajunge la varful de amoniac si varful de nitriti.

@dragos11
varianta cu prietenul si buretele sau din acvariu merge doar ca este riscanta deoarece prietenul s-ar putea sa aiba boli in acvariu care poate la el nu se manifesta la pesti si atunci se transfera aceste boli si la noul acvariu; daca prietenul stie sa aiba grija de pesti si nu are boli varianta merge foarte bine, parerea mea insa este ca ciclarea facuta de la 0 e sfanta .
[Email]
cipikkus
Junior member

IP:

avand in vedere dimensiunile acvariului meu....ce le-am mentionat mai sus.....si lumina tld840...la care as putea usor sa adaug tld 830...si substratul fertil Sera, ce plante imi recomandati sa cumpar??? (nu prea mari si nu prea pretentioase)
[Yahoo!] aim icon [MSN]
cipikkus
Junior member

IP:

am citit ca trebuie pe timpul ciclatului sa pun ceva mancare ptr pestisori. CE fel de mancare tre sa cumpar? trebuie sa iau ceva in functie de pestii pe care ii voi tine in acavriu?...sau iau si eu la nmereala?
[Yahoo!] aim icon [MSN]
dragos
Member

IP:

in primul rind trebuie sa te hotarasti ce pesti vrei si dupa aia vezi ce mincare iti trebuie. Plante ai putea sa bagi niste anubias ,nucusi , valisneria ,elodea sau mai stiu eu ce...Uita-te prin magazine si vezi ce plante gasesti si ce plante iti plac .
cipikkus
Junior member

IP:

deci:
filtrul ce il am e fan-1 de la aquael...ce are 320l/ora; cand il dau la minim nu scoate bule de aer, dar filtreaza apa.
Intrebari:
1.Ce rol au bulele de aer intr-un acvariu?
2.Daca prin jetul sau filtrul face mici valuri in acvariu...mai sunt necesare bulele de aer?
Multumesc
[Yahoo!] aim icon [MSN]
cipikkus
Junior member

IP:

E vreo problema daca am pietrisul de pe fundul acvariului in marime de 4, 5 mm, tinand cont ca sub el am nisip si subtrat Sera, iar am de gand sa aspir periodic cu o pompa de aspirat mizeria de pe fund?....dar am de gand sa tin si vreun cory...
Multumesc
[Yahoo!] aim icon [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cipikkus wrote:E vreo problema daca am pietrisul de pe fundul acvariului in marime de 4, 5 mm, tinand cont ca sub el am nisip si subtrat Sera, iar am de gand sa aspir periodic cu o pompa de aspirat mizeria de pe fund?.
Ce granulatie de pietris recomanda producatoru'? Daca recomanda 4-5 mm e bine, altfel nu e bine.
Daca aspiri prea adinc si ajungi la substratu' Sera nu e bine.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cipikkus
Junior member

IP:

azi mi-am luat plante:
Bacopa, Sagitaria, Valisernia normala si spiralis, un pui de Anubias, Cabomba, Cryptocoryne, Hygrophila difformis, Hygrophila polisperma, Pistia. Le-am plantat sper sa mearga.....intrebarea e ....cum sa pun poze sa va arat si voua?
[Yahoo!] aim icon [MSN]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu te intreba ceva...
[Email]
cipikkus
Junior member

IP:

m-am uitat si granulatia recomandata e 4-6mm...deci eu zic cae bine ptr mine
[Yahoo!] aim icon [MSN]
cipikkus
Junior member

IP:

Scuzati-ma....nu m-am uitat prea atent....granulatia adimsa e de 3-4mm....
si inca o chestie...m-am procopsit azi cu un mic cadou.....un pui de guppy...stiu ca pestii nu se introduc in acvariu decat dupa ciclare, asta insemnand 2 saptamini sau chiar 3, 4 saptamini, iar al meu are 2 zile de ciclat. Dar ce pot face l-am primit cadou....nu e prea mare...dar se simte bine din cate vad eu....are cam 2 cm.
[Yahoo!] aim icon [MSN]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

cipikkus wrote:Scuzati-ma....nu m-am uitat prea atent....granulatia adimsa e de 3-4mm....

Hmm, esti cu o treapta mai jos, s-ar putea sa iti iasa substratul sera pe-afara , dar cu putina grija la aspirat substratul poate reusesti sa-ti mearga bine . Cam ce grosime are pietrisul de deasupra?
[Email]
cipikkus
Junior member

IP:

substratul sera e de grosime 2cm, nisipul de 1,5 cm, iar pietrisul de vreo2, 3 cm
[Yahoo!] aim icon [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca e prea mare granulatia sint mari sanse ca substratu' fertil sa elimine in apa diverse chestii care pot duce la alge.

cipikkus
Junior member

IP:

ce mancare in afara de fulgi ar mai trebui sa iau pentru pestisori...tinand cont ca as vrea sa mai achizitionez 1 guppy, 1molly, 1xipho, 2platy, 2cory,1 ancitrus?
[Yahoo!] aim icon [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Orice haleala de calitate pentru Poecilidae , cum ar fi Hikari Fancy Guppy.

cipikkus
Junior member

IP:

Am pus o cioata...de fapt niste ramasite dintr-o cioata. Nu am vrut sa pun vreo cioata mai mare ca si asa la 40l volum...eu cred ca e destul. DAr am sa pun poze...inca astept sa imi aduca cineva aparatul foto...ce sa fac daca l-am imprumutat
Cioata gasita si ramasitele ei...cred ca sunt de salcie....le-am gasit pe malul unui rau. Le-am fiert mai multe ore in apa cu sare ...am schimbat apa de mai multe ori...si cand am vazut ca stau la fund le-am pus in acvariu. Guppy-ul meu primit cadou ...ii merge bine...inoata mai mult pe la suprafata. Asta e ...l-am primit cadou si nu am vrut sa il arunc...chiar daca acvariul nu era ciclat...sper sa reziste.
[Yahoo!] aim icon [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: