[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Anubiasul cu probleme  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
varacosmin
Member

IP:

Buna,

Am o problema cu anubiasul meu. Au inceput sa i se gaureasca frunzele si nu stiu de la ce. Ba nuiesc ca totul a inceput dupa ce am avut 10 zile acvariul in bezna (mi se arsese neonul). De atunci au trecut insa 3 saptamani si nu am vazut nici o revenire la el. Din pacate parca se inrautateste situatia. Nu stiu ce as putea sa fac. Si mai este o mica problema: am constata ca anubiasii aflati spre fundul acvariului sunt mai dezvoltati decat cei care sunt spre suprafata. E vreo problema in ce priveste lumina? Sunt cumva plante ca nu iubesc lumina?
Multumesc mult pentru sfaturi.

http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Sigur ca anubias nu iubeste lumina care bate direct in el
Este o planta de acvarii mai slab iluminate
sau chiar de loc
Eu aveam cu anii in urma un acvariu pe un hol nu avea lumina deloc artificiala
dar aveam niste anubias de zice-ai ca sunt crescutii cu mama luminii
la un moment dat am pus anibias si in ghivece de flori (adica emerse) cu un celofan deasupra gen capac si mergeau bine
la ei mai poate fi o carenta de minerale
Chiar daca au crestere inceata asta nu inseamna ca nu au nevoie de micro si macro elemente

Ogar batrin dar.... cu miros fin
varacosmin
Member

IP:

O sa cobor anubiasii pe fundul acvariului. Cat despre minerale si alte substante hranitoare, o sa incerc sa adaug un supliment pentru ele. Acum le dau doar Florena de la Sera, dar cred ca nu este suficient. Ce alt ceva mi-ati mai sugera sa folosesc? si in ce dozaj?

http://picasaweb.google.com/varacosmin/AcvariuMartie2008
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

varacosmin wrote:O sa cobor anubiasii pe fundul acvariului. Cat despre minerale si alte substante hranitoare, o sa incerc sa adaug un supliment pentru ele. Acum le dau doar Florena de la Sera, dar cred ca nu este suficient. Ce alt ceva mi-ati mai sugera sa folosesc? si in ce dozaj?

parca scria cineva pe forum de o legatura intre anubias si nivelul de calciu , poate merita sa investigezi si in directia aceasta...

...
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: