[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eterna intrebare: Discus + plante = ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexb
Junior member

IP:

Salut,

deranjez si eu cu cateva intrebari.
Vreau sa-mi fac un acvariu ptr. Discus si detin un bazin de 300l Juwel.

Problema e ca nu vreau sa fie steril, arata ca... si as dori sa cresc si ceva plante in el (focusul o sa fie pe Discus). Am gasit pe Internet cam ce plante suporta temperatura ridicata necesara Discusului. Deasemenea, stiind ca lumina nu e suficienta (desi sunt tuburi T5) o sa-mi cumpar 2 reflectoare.

Nu am bani ptr. CO2, asta tre sa specific din start. Posibil sa imi permit niste cabluri de substrat insa fara controller - daca e degeaba va rog sa-mi spuneti si atunci renunt la ele.

Este oare posibil sa realizez ceea ce-mi doresc, adica sa am si plante (care sa traiasca) si Discusi? Deasemenea, ce substrat ar trebui sa folosesc fiindca am innebunit cand am vazut cate zeci de solutii exista! JBL, Dupla, AquaMedic, Sera, Tetra, etc. As vrea ceva care sa nu-mi prolifereze algele, tinand cont ca acvariul e nou (deci trebuie ciclat) si nici nu am bani multi sa cumpar foarte multe plante dintr-o data - vreo 10 plantute ptr. inceput (stiu ca se vand mici, cam la 5-6cm). Ca pietris o sa folosesc unul cu granulatie 2-3mm, e OK?

Multumesc ptr. sfaturi.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ca idee generala [ si apoi ii las pe baieti la mansa ] sa stii ca discusii sunt niste pesti foarte sfiosi / speriosi / cuminti ... ca atare, daca au un loc unde sa se ascunda [ adica dupa / intre plante ], pai sa fii sigur ca numai acolo vor sta ... o sa-i vezi "la fata" doar noaptea, cand in camera e intuneric ... si vezi, clipeste incet si rar, sa nu sperii pestii

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Afisez aici o poza cu un acvariu reprezentativ, zic eu, de discusi. Retineti, nu este acvariul meu, este o poza gasita pe net care incearca sa reproduca un biotop de discusi. Scuze ptr postare dar vreau ca alexb sa inteleaga ceva.
image
Si anume, discusii sunt pesti de Amazon. Le plac plante putine, buturugi multe, chiar pietroaie. Si daca totusi insisti pe plante prefera sword plants. Adica acelea cu frunza lunga, asemanatoare unei sabii, gen Echinodorus, Valisneria. Si nu foarte multe, putine. In Rio 300 al tau poti implanta vreo 3 echinodorusi mari, amazonicus sau rubin, plus 2-3 buturugi mari, niste bolovani...si vei avea discusi fericiti!!!
Iar aceste plante nu necesita musai CO2, lumina zic eu ca e suficienta cata da acele doua T5-uri, fertilizant...ceva uzual (bile JBL la radacina), substrat...ceva uzual (Tetra complete substrat, JBL Aquabasis). Bineinteles, daca toate astea is ultimul racnet si plantele tale vor fi cele mai fericite! Iar implicit acvariul va arata beton!
[Email]
alexb
Junior member

IP:

Multam mult ptr sfaturi. Am facut intocmai, am luat substrat JBL Aquabasis si ca plante Echinodorus si Cryptocorine. A, si un mic Anubias pe care l-am legat de o buturuga.

Acum acvariul e la ciclat, am inceput cu 8 cory (micuti), e oare prea mult?
As mai avea o intrebare ptr cei cu vechime: dupa ce se cicleaza (1 luna, poate mai mult) cati discusi (5-7cm) pot baga in el dintr-o data? Adica, eu vreau sa am vreo 6-7 in total dar banuiesc ca trebuie sa-i cumpar pe rand, la un interval de cateva saptamani. Zic bine?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mai oameni buni, mai copii :-) ... discusii se ascund acolo unde vad cu ochii ... PUNCT ! ...

... chiar in poza respectiva, uitati-va cu atentie la pozitia pestilor ... o sa vedeti ca toti stau in pozitii "de fuga", acolo unde e umbra de la buturugi ... adica, "la fereala" ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: