[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sam
Unripe member

IP:

Salut,

In urma cu o saptamana, ne-am cumparat un acvariu de 60 l cu urmatoarele dotari: filtru, neon, incalzitor, pompa de aer, termomentru.. 2 pungi de pietris alb si alte pietre si scoici culese de noi. Trebuie sa mai cumparam si plante .. stiu.. vom lua in curand.

In apa, am pus 3 solutii Tetra Aqua (Safe start, SafeAqua si Easy Balance) in proportiile recomandate.

Populatie:
2 guppy
2 xipho - care s-au si imperecheat
:-)
2 neoni

Pe lista de cumparaturi am mai trecut asa:
8 neoni,
2 perechi de molly
2 sanitari
2 guppy

Tetrazone, zebre, ce ziceti? merg?

Ce plante merg?

Orice sfat/critica este apreciata.

Sam
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu as alege, dati fiind pestii deja cumparati, cei doi sanitari. In rest nimic, caci viviparii se vor inmulti si in scurta vreme nu va mai fi loc deloc in acvariu.

Plante merg orice, alege insa plante care nu cresc prea mari.. un anubias nana prins de o piatra, ceva cabomba ca sa nu se inmulteasca algele. Astea sunt nepretentioase la lumina si CO2.
[WWW]
sam
Unripe member

IP:

Multumesc... Dar cei 2 neoni nu o sa se simta prea singuri? Sa nu le mai iau niste fratiori ca sa fie 8-10 (adica numarul de neoni recomandat)?

Sam
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Un sfat ar fi sa nu suprapolulezi acvariu ....

1. Baga un ochi aici la Volumul acvariului si numarul pestilor™
2. Tabelul Compatibilitate Pesti
3. Cum sa incepi un acvariu

Sper ca ti-am fost de ajutor. Bafta in continuare si sa te dai mare peste 2 luni cu niste poze.

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sam
Unripe member

IP:

Ok.. mersi. Le-am citit de la inceput, dar nu ma prea incanta statisticile din topicul volum acvariu/nr. pesti... pt un xipho de 6 cm (ajuns la maturitate) sunt necesari 12 l - mi se pare enorm - asta ar insemna ca 5 xipho imi suprapopuleaza acavariul.. In momentul de fata mi se par foarte putini ... dpdv vizual... mai ales ca sunt f mici.

Incerc sa nu mai iau si altii .. mersi.

Sam
crstn_savu
Junior member

IP:

tetrazonele si zebrele merg... sunt specii compatibile. problema nu este de compatibilitate ci ca tetrazoanele sunt pesti de card si trebuie pastrati in cel mai rau caz in grupuri de 4. daca pastrezi doar 1-2 bucati te vei trezi ca ii vor ataca pe ceilalti pesti lucru ce va duce la decesul pestilor. de asemenea acesti pesti nu prea merg cu specii calme, lente pe care le va stresa datorita energiei lor (se misca non stop )

eu zic ca ar fi recomandat sa renunti la guppy si neoni si sa iti pui 4-6 tetrazoane care o sa iti placa mai mult fiind foarte jucausi. Neonii sunt si ei pesti de card si ar fi bine sa ii pastrezi mai multi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sam wrote:nu ma prea incanta statisticile din topicul volum acvariu/nr. pesti... pentru un xipho de 6 cm (ajuns la maturitate) sunt necesari 12 l - mi se pare enorm
Chiar daca nu-ti vine sa crezi, asa e ....... crede-ne pe cuvint, unii din noi avem acvarii din vremi demult apuse .
Ca cerintele de spatiu ale pestilor nu te incinta pe tine nu te va ajuta sa pestrezi echilibru' in acvariu.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: