[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante - probleme  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
osa
Member
[Avatar]

IP:

Ieri m-am uitat si mai atent si am observat ca pe Hygrophila pe frunzele mai vechi (batrane) apar niste gaurele mici, de culoare maronie.
Stie cineva ce ar putea fi?
Deja ma scoate din minti chestia asta...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

osa wrote:niste gaurele mici, de culoare maronie.
Carenta.
Da toate detaliile despre conditiile in care tii planta.

Poze: smilie ... Poze cu plante
osa
Member
[Avatar]

IP:

Am 2 neoene de 18W Philips TL-D 54/765
pH- ul e in jur de 7,5 (oricum peste)
kH si GH -urile nu le stiu
Acvariu are in jur de 90l apa in el.
Zilele care urmeaza voi pune un neon special doar ca nu tiu care e mai bun, poate imi puteti zice voi (adica Sun-Glo chestiile aste care se termina cu -Glo), si este in constructie bomba de CO2.
osa
Member
[Avatar]

IP:

osa wrote:Am 2 neoene de 18W Philips TL-D 54/765
pH- ul e in jur de 7,5 (oricum peste)
kH si GH -urile nu le stiu
Acvariu are in jur de 90l apa in el.
Zilele care urmeaza voi pune un neon special doar ca nu tiu care e mai bun, poate imi puteti zice voi (adica Sun-Glo chestiile aste care se termina cu -Glo), si este in constructie bomba de CO2.

Ma gandeam sa adaug ceva vitamine sau mai stiu eu ce pentru plante, dar habar nu am ce sa bag. Sa cumpar fertilizanti? de care? nu stiu....
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

osa wrote:Am 2 neoene de 18W Philips TL-D 54/765
Schimba-le. Incearca Osram Fluora, Phillips Aquarelle, 830, FloraGlo, Sera Plant Color .......

osa wrote:este in constructie bomba de CO2.
Grabeste-o .

Fertilizezi?

Poze: smilie ... Poze cu plante
osa
Member
[Avatar]

IP:

Am cumparat ceva pamant de flori care mi s-a parut mie ca s-ar potri fertilizarii. Pamantl l-am pus intr-un suport in acvariu, doar pentru teste, iar in acest pamant am pus vallisneria si Anubias barteri var. angustifolia.
Vallisneria pot sa zic ca stagneaza de cand am pus pamant sub el. Iar angustifolia pare ca ii merge bine, doar ca apar ceva pete maronii pe frunzele mai batrane si nu stiu daca asa trebuie sa fie sau si asta e vreo boala, sau semn de carenta de ceva.
Ma gandeam daca le dau fertilizanti lichizi, sau ceva "medicament" lichid pentru plante, poate le-ar merge mai bine.
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

osa wrote:...am pus vallisneria si Anubias barteri var. angustifolia.

Nu ti-ai ales bine plantele. Anubiasul isi ia "papa"prin radacinile care nu sunt in substrat iar valisneria cred ca ar merge si in apa plata.

osa wrote:...
Ma gandeam daca le dau fertilizanti lichizi, sau ceva "medicament" lichid pentru plante, poate le-ar merge mai bine.

Aici te-ai gandit bine.
osa
Member
[Avatar]

IP:

ok, dar ce fel de fertilizanti propuneti? sau ce fel de "medicamente" pentru plante?
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

osa wrote:ok, dar ce fel de fertilizanti propuneti? sau ce fel de "medicamente" pentru plante?

Asta depinde de foarte multe. De exemplu, eu folosesc combinatia de flornetteA cu macronutrienti de la sera. Sunt niste pastilute pe care le bagi in substrat, o data pe saptamana. Folosesc asta deoarece am schimb de apa la picatura. Daca nu asi avea schimb de apa la picatura si asi avea timp in fiece zi sa adaug fertilizanti in acvariu, asi folosi fertilizant lichid. Probabil ca tot de la sera ( in primul rand deoarece se gaseste pe toate drumurile )..

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: