[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Informatii despre Red Cherry Shrimp (Neocaridina heteropoda)  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,
Dragii mei, m-am hotarat in sfarsit sa imi fac al 2-lea acvariu, acesta va avea dimensiunile 50x25x30 (35L) si va gazdui Red Cherry Shrimp.
Ok, m-am hotarat ce dimensiuni o sa aiba acvariul, cu ce sa il populez dar acum au aparut problemele
Sunt destule necunoscute pentru mine, pentru ca nu am mai avut pana acum creveti.
Tocmai de aceea va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii, am citit cam tot ce este pe acest forum despre creveti dar majoritatea postarilor sunt intrebari despre inmultirea lor iar eu nu am ajuns pana acolo.
O sa pun bineintels in acvariu filtru, aerator, vre-o 2 buturugi, plante la greu si mai ales Java Moss (nu stiu prea multe nici despre asta) :help2:
Cateva intrebari la care v-as ruga sa imi raspundeti:

- Ce mananca crevetii?
- As vrea sa le pun ca substrat un pietris de culoare neagra 2-3mm, este ok?
- Ce temperatura trebuie sa aiba apa din acvariul crevetilor. :o
- As putea sa pun cativa neoni sau guppy in acvariul cu crevetii (stiu ca lucru amestecat miroase a....nasol, da ma gandeam la cativa neoni)
- Bineinteles ca vreau sa las acvariul 2 saptamani la ciclat, ajuta daca pun niste apa din acvariul mare pe care il am de 2 ani si totul merge super, fara pesti bolnavi, decese...
- Acvariul are capac care e prevazut cu 2 fasunguri, ce putere sa aiba becurile?

Astept de la voi orice ma poate ajuta: link-uri, informatii, filmulete.

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]
sumi
Junior member

IP:

Crevetii sunt nepretentiosi, in general mananca orice,din ce am observat la mine in acvariu. Eu obisnuiesc sa-i hranesc cu JBL Novo Prawn, dar sunt convins ca mananca si alt tip de mancare. Intr-un acvariu asa mic nu as mai baga si pesti, desi neonii si guppy nu atenteaza la crevetii adulti , in schimb la pui..
despre moss ce sa iti spun? Nu este pretentios, imi pare o planta cu crestere lenta, nu este pretentioasa la lumina (eu momentan ma lupt cu o alga care ma dispera) este foarte importanta pentru reproducerea crevetilor, puii lor hranindu-se cu infuzorii(?) care se dezvolta in moss... acesta asigurandu-le si protectie.
La un acvariu de 35L iti recomand o lampa de 11W (cred ca e suficient), 1-2 buturugi mici cu moss pe ele iar pietris...cred ca merge si cel negru, poate le pune in valoare culoarea (nu stiu, nu am folosit).
Daca nu bagi nici un peste cred ca in maxim o luna o sa ai puisori!!!!
Sper ca ti-am fost de ajutor.. daca mai ai si alte intrebari ,iti raspund cu placere

Crevetii mei
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Din cate citisem eu, ideal ar fi nisip pe post de substrat; din pacate nu mai tin minte exact unde am citit [si oricum, eu cautam de ghost shrimp, si nu red cherry].

In rest, de acord cu tot ce a zis sumi.
[WWW]
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru informatii, o sa renunt la pestisori si o sa dedic acvariul doar crevetilor.
Astazi am pus in functiune acvariul, am pus plantele, o buturuga, si vreau sa mai pun si niste coji de nuca de cocos care ma vor ajuta la fixarea plantelor si ca ascunzatoare pentru creveti, am pus pietrisul negru care arata foarte bine si cred ca o sa dea bine in contrast cu Red cherry.
Am bagat in functiune filtrul si aeratorul, am pus si o galeata de apa din acvariul mare in speranta ca o sa ajute in procesul de ciclare.
Am pus cu varful degetelor si nitica mancare si am aruncat si o pastila de spirulina.
Acum astept vre-o 3 saptamani timp in care vreau sa plantez cat mai bine acvariul sa arate super.
O sa incep sa pun si niste poze cu el la ciclat si cu el cand o fi gata si cu locatari in el :-)
Va multumesc inca odata pentru sfaturi si va astept in continuare cu idei si informatii despre shrimpi si despre cum se aranjeaza un acvariu dedicat shrimpilor.

Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
[Yahoo!]
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Hi Sormon,

Pentru ciclare e bine sa pui niste substrat din celalalt acvariu sau o bucata de burete sau bio media dintr-un filtru mai vechi (apa nu contine bacteriile de care ai nevoie). Daca acvariul este bine plantat poti sa pui shrimpii si dupa citeva zile.
Dpdv al lumini daca nu pui plante pretentioase eu as merge cu doua 15W Twister Compact Fluorescent vezi ca le gasesti la Home Depot sunt vreo $10.00 perechea. Daca mai tirziu te hotarasti la CO2 si altfel de plante poti sa le upgradezi la 27W.
Pentru hrana eu folosesc Hikari Algae Wafers,Hikari Crab Cuisine si cite o data pe saptamina spanac fiert si congelat. Iti spun din proprie experienta ca le place la nebunie Crab Cuisine.
Cind cumperi shrimpi (daca poti, in jur de 10) incearca sa-i cumperi din doua locuri diferite nu-i cumpara pe toti o data de la acelasi crescator(sursa).
Un link Planetinverts

Succes,
D
sumi
Junior member

IP:

Sunt de acord cu ce spune canadezu... hikari shrimp cuisine e the best, dar din pacate la noi nu se gaseste. Eu am bagat crevetii dupa 5-6 zile in acvariul nou dar nu se simteau in largul lor asa ca i-am scos si i-am reintrodus dupa alte 10 zile si totul e perfect. Acum am cam 100 de bucati intr-un acvariu de 60 de litri si vreau sa mai bag inca vreo 100 fiindca vreau sa reamenajez acvariul in care ii cresteam si care intre timp a devenit o adevarata jungla.
Am pus cateva poze la galerie si o sa revin peste cateva zile cu altele, vreau sa mai fac mici modificari in decor. Din punct de vedere al iluminarii nu pot sa ma mai pronunt, si eu am mai pus o lampa de 11w si intentionez sa mai pun inca una de11w, ca sa ajung la 37w.Lumina am pus-o mai mult pentru plante, care vad ca nu merg prea bine. Am si aditie de CO2 dar ceva simplu si cu randament mic (CO2 OPTIMAT)

Crevetii mei
Sormon
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru sfaturi.
Link-ul trimis de Canadezu e super ( Planetinverts )
Frumoase si pozele de la Sumi.

[Yahoo!]
evilknievil
Junior member

IP:

Am si eu o intrebare:
Daca temperatura apei este prea mare 33-35 grade Celsius crevetii mai sint in stare sa se reproduca sau devin sterili?(La zoomania li s-a stricat AC si in toate acvariile temperatura e in jur de 35 grade Celsius:rasbora carasei,creveti,ciclide,etc)
Astept niste opinii de la voi ca sa stiu daca cumpar sau nu crevetii...
Multumesc
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

evilknievil wrote:Daca temperatura apei este prea mare 33-35 grade Celsius crevetii mai sint in stare sa se reproduca sau devin sterili?
Daca devin sterili la 35 C sincer nu stiu ....... io ma mir ca sint inca in viata :nutz: :nutz: :nutz: .......
Daca-i iei, va trebui sa-i adaptezi cit mai incet la temperatura din acvariu tau.

Poze: smilie ... Poze cu plante
evilknievil
Junior member

IP:

Va trebui sa mai astept caci nu au primit preturile la ei
S-ar putea ca luni sa le primeasca dupa spusele lor...Pina atunci cred ca nu vor mai avea ce factura
cristian.jugaru
Junior member

IP:

buna ziua
sunt din oradea si as dori si eu vreo 20 de red cherry shrimps
daca aveti vreo idee va rog dati-mi un semn
Alokt
Member

IP:

Eu am red chery intr-un acvariu de 60l impreuna cu 2 ghiri si 20 de razbora pitici. Ii hranesc cu Hikari Shrimp Cuisine si pot sa-ti spun ca de la dimensiunile de sub jumatate de cm am cateva bucati care au ajuns la 1,5 cm, dar toti 20 crevetii sunt de fata. Apa e la 29C deoarece e acvariu cu Barcalaya Longhifolia. Substratul e din nisip fin cu cateva bucati de mangrove. Poti vedea poze la galeria mea. Cred ca e foarte important pentru ei sa fie bine plantata zona, la mine au prins miscarea repede si cand fac schimb de apa sau curat filtrul se baga toti in planta mare verde din mijloc.
Eu am noroc si cu apa dura, e la duritate 12 (ar fi 16 dar mangrovele o reduc la 12) ceea ce este perfect pentru crevetei. Probabil tot din cauza asta in alt bazin am Amano care au crescut in 2 luni de la 1-1,5 cm pana la 3cm cel mai mare, si au naparlit de 2 ori in cele doua luni.

Ce pot sa spun ca este total gresit: da, e adevarat ca mananca aproape orice, dar se dezvolta frumos cu hrana de calitate. Voi incerca sa pun niste poze cu amano, red chery-ul e mai dificil, trebuie sa-i prind cand nu sunt ascunsi prin Barcalaya deoarece aceasta fiind rosie e foarte greu sa-i prind pe fundal rosu cu camera.

album1, album2, album3, album4
Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

Pot asocia Red Cherry cu guppy si plati fara sa pierd din creveti (sunt maturi)? Acvariul e destul de bine plantat, pietre buturugi deci ascunzatori ar fi. In el au mai poposit kuhli si pui de ancistrus.

Vremurile frumoase au trecut ...
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

Scriu aici ca sa nu deschit in nou topic, asa ca-l rog pe initiator sa ma scuze.
Am acvariul plantat cu gloso si ceva pui de red chery. Cand aspir substratul, trag cu furtului si cativa dintre pui ... cam 4-5 pui pe schimb pe care apoi trebuie sa-i recuperez si sa-i pun inapoi. Voi cum procedati la aspirarea substratului sa nu-i aspirati si pe shrimpi?

<<-->>
Alokt
Member

IP:

Nu lasa sa curga cu debit mare. Daca nu ai debitul mare se feresc singuri.

album1, album2, album3, album4
MATEI1976
Unripe member

IP:

Va rog sa ma ajuatati daca puteti si desigur scuze dar nu stiu unde sa postez sunt nou acum m-am logat la comunitatea voastra.

As dorii sa cumpar pentru acvariul meu de 60 l. Red Chery dar am cumaprat Duminica 2 buc de Labeo Frenatium -Rechini Curcubeu, nu mi sa spus dimensiunea lor de crester iar acum am citit cresc mari 15 cm si sunt si destul de agresivi . As dorii sa stiu daca pot tine Red Cery cu ei? ati mai antalnit asemenea " cazuri " ? care e sfatul vostru ? pot sa ma risc sau e pacat de mici creveti ? mai am doar Gupyy si o pereche de Moly in acavriu .

Multumesc Andrei
Black
Member
[Avatar]

IP:

Salut !
Orice peste caruia ii incape in gura un crevete il va manca,bineinteles cu conditia ca pestele sa nu fie mancator exclusiv de alge,ierburi.
Deci in cazul tau nu este ok sa combini asemenea pesti cu creveti,mai documenteaza-te despre pesti,vezi ca poate pana la urma nu ai conditii optime pentru ei si mai bine ii dai si te reorientezi pe alti pesti ce-i poti combina si cu RCS.Denumirea pestelui este Epalzeorhynchos bicolor,asa gasesti mai multe info despre el.
Succes !

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

am intr-un acvariu comunitar,creveti cu guppy,neoni,Rasbora heteromorpha,sanitari si crevetii se inmultesc in draci(partea buna ca separat am oscari,care sunt fericiti sa primeasca creveti).
JBL Novo Prawn au primit un timp dar era batalie pe "bilute" intre pesti si melci iar crevetii nu prea apucau.si am trecut pe fulgi novo color.mai le dau si novo bits,defapt manaca tot ce cade de la pesti.

cu(,)crevetii merg pestii mici.exemplu:Microrasbora Galaxy+Otocinclus Affinis(pentru alge)

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2013 19:14:52

MATEI1976
Unripe member

IP:

Multumesc mult de sfaturi si raspunsul rapid dat inapoi !

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: