[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum construiesti un filtru intern eficient singur???  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dorin
Junior member

IP:

Cine stie cum se construieste un filtru intern?
Ce parere aveti despre filtrul intern Hailea HL BT 400? Face fata unui acvariu de 70 L.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

De obicei cat dai atata face (chestie care mi-a spus-o si mie cineva de pe acest forum in legaturas cu un filtru Hailea si ii dau dreptate)...Din cate vad eu ar avea debit suficient (daca si in realitate functioneza la debitul ala de 380 l/H). Numai ca aici e problema: chinezii (si nu numai) mai au darul de a exagera referitor la performantele produselor. Eu as opta pentru un filtru mai de calitate (Fluval de exemplu) pentru ca nu e o diferenta mare de pret si ai macar garantia ca o sa-si faca treaba.
Cat pentru varianta DIY a unui filtru intern, nu ca nu se pate face, dar nu merita munca si probabil ca nu o sa iesi cu mult mai ieftin (avand in vedere ca il cumperi gata facut cu 30-40 RON). Ca sa nu mai spun ca un astfel de filtru DIY nu cred ca ajunge nici macar la 50 % din performantele unui filtru cumparat din magazin (fie el si de calitate mai slaba).
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Rectific: e o diferenta simtitoare de pret intre cele doua produse (acuma m-am uitat si la Fluval), dar ce sa zic...depinde de cat ai de gand sa investesti. Ca debit e bun Hailea ala, nu stiu la materialele filtrante cum sta. O sa te lamureasca sigur un membru mai cu experienta.
chitron
Member

IP:

Domnu M de la Zalau ,daca tot stii sa dai cu KK in produsele facute in China sau dupa ale tale date ar fi slab calitativ te intreb atit ca se pare ca le cunosti pe toate si nu are rost sa discutam in ne cunostinta de cauza .
Intrebatre penstru stie toaterodusele Eheim si Fluval spune te rog locul de productie si atit.?

Nu cunosc produsul dar le cunosc pe toate.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Domnu Chitron m-ai inteles gresit: nu dau cu ... ce ai zis dumneata in produsele chinezesti ci doar in cele de proasta calitate. Exact ce i-am spus eu lui Dorin despre produsele Hailea mi le-a zis si mie un membru cu o mare experienta de pe acest forum. Nu consider ca stiu foarte multe, dar din cunostintele care le am o sa le impartasesc si celorlalti pentru ca din cate stiu asta e ideea forumului...chiar daca sunt din Zalau.
Decat sa te iei de mine era mult mai diplomatic sa ii dai un raspuns mult mai bun decat al meu lui Dorin.
Astea fiind zise la alte provocari nu raspund.
chitron
Member

IP:

Multumesc de raspuns ,inteleg ca aici se opresc cunostintele dumneavostra.
Despre producatorul care vorbesti se pare ca nu cunosti nimic asa ca mai bine ar fi daca te-ai interesa si ne-ai spune niste lucruri adevarate si dupa mai discutam.Nu stiu ce abureli ti sau spus despre acest producator dar mai bine ar fi sa spui ceva daca cunosti daca nu vorba lui "Sandu" ciocul mic.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Foarte multe chestii sunt facute in CRP, insa doar unele au o calitate indoielinca, altele le folosim cu totii in mod curent in viata de zi cu zi.
Eu comercializez Hailea si in 10 luni nu s-a intors nici un produs inapoi la garantie. Eu folosesc cateva pompe de recirculare si hranitoare automate de la acest producator si sunt foarte multumit.
Ca sa nu mai zic de chillere care au un raport pret/calitate foarte bun.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru Dorin:
Aduc argumente afirmatiei din primul post astfel:
1. Am postat cu ceva vreme in urma o intrebare legata de ce pareri exista fata de filtrul extern de la Hailea. Majoritatea care au raspuns m-au indemnat sa aleg alta firma mai cunoscuta.
2. Am vizualizat aproape toate (daca nu chiar toate) pozele acvaristilor de la galerie, inclusiv acvarii de concurs, si uitandu-ma la echipamentele folosite, firma Hailea era aproape inexistenta.
De aici am tras eu concluzia ca ar avea o calitate mai slaba.

Acuma va rog nu ma intelegeti gresit. NU fac sub nici o forma antireclama, nici nu arunc cu noroi in brandul respectiv, eu chiar doresc sa ma insel in privinta acestei firme ca fie vorba produsele sunt foarte ieftine si daca isi fac treaba bine merita cumparate.(eu sigur as fi unul dintre clienti )
Chiar astept pareri (si cred ca si Dorin) de la cei care au produse de la firma respectiva de mai multa vreme sa vedem atat longevitatea lor cat si calitatea "serviciilor" pe care le ofera.
Dorin
Junior member

IP:

Am comandat un filtru Hailea HL BT 400. E foarte ieftin si astept sa vad ce poate. Va voi spun dupa ce il primesc.
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

off topic
chitron wrote:
Intrebatre penstru stie toaterodusele Eheim si Fluval spune te rog locul de productie si atit.?

know-how-ul si q.a -ul de ce provenienta sunt?

on topic:
search dupa filtru de substrat, altfel, mai bine cumpara ceva.

...
[Yahoo!] [MSN]
chitron
Member

IP:

Explicate daca tot te ai bagat de fapt ce dorestoi sa spui.
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

chitron wrote:Explicate daca tot te ai bagat de fapt ce dorestoi sa spui.

vroiam sa stiu de ce provinienta este know-how si quality assurance-ul la firma hailea adica daca este 100% chineza sau o firma care si-a relocat fabricile in china.

...
[Yahoo!] [MSN]
chitron
Member

IP:

Uite citeste aici http://www.made-in-china.com/import-export/UnJmkPaGxQtKprofile1/Guangdong-Hailea-Group-Co-Ltd-.html
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesant

...
[Yahoo!] [MSN]
Dorin
Junior member

IP:

smilie Filtru Hailea HL BT 400, de tot kkk, am primit comanda nici nu il poti numi filtru, buretele este de toata jena nici nu am cuvinte am luat o teapa mare .
Este mai rau decat o jucarie ieftina NU VA LUATI ASA CEVA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Eete foarte fragil urat ((FACATORIE CINEZEASCA)) Am asa ceva si vb in cunostinta de cauza .
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai incercat sa vezi cum functioneaza? Sa vedem poate filtreaza bine si cu buretele ala. Eventual fa o proba sa vedem debitul real.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dorin wrote:Filtru Hailea HL BT 400, de tot kkk, am primit comanda nici nu il poti numi filtru, buretele este de toata jena nici nu am cuvinte am luat o teapa mare .
Este mai rau decat o jucarie ieftina NU VA LUATI ASA CEVA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Eete foarte fragil urat ((FACATORIE CINEZEASCA)) Am asa ceva si vb in cunostinta de cauza .
Mooooamaaaa da' suparat mai esti ....... Io n-am folosit Hailea, da' m-am uitat la el amanuntit in magazin si noo mi se par deloc penale.

In cunostinta de cauza vorbesti cind ai folosit timp indelungat mai multe filtre si poti trage concluzii despre performante, fiabilitate :p .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dorin
Junior member

IP:

Cine nu crede poate sa cumpere! Bafta
chitron
Member

IP:

Sefule imi pare rau pentru tine si pentru asta dar se vede ca nu stii ,nici ce vrei ,sau te asteptai la vreun filtru de 300 de euro .Imi primul rind daca ai fi avut un pic de cunostinte despre acvaristica poate nu ai fi avut asa un soc.
Daca vrei un filtru pe bani putini si sa iti faca ce face un Eheim 2080 (sper sa stii macar cum arata in realitate nu doin poze) te-as fi inteles.Acel filtru care il ai tu functioneaza in mai multe magazine cu nume si la un volum de 70 bazinul cu o cantitate oricum mai mare decit ai tu functioneaza foarte bine dar fiecare cu ale lui.
Invata sa ai rabdare si dupa aia sa dai cu ce stii tu mai bine.
Ce drac iti pare ti-e fragil la el nu stiu dar nu are sens sa incerc sa ne contrazicem.
Facatura aia cum ii zici tu functioneaza foarte bine dar tu fara suparare cu ce esti obisnuit tu cu un burete cit 3 zile si cu ceva bule. Cit ai dat pe el de te asteptai la profesional 3.
Se vede ca mai ai mult pina sa prinzi dintr-ale acvaristici.
Parerea mea ar fi sa il returnezi si iti dau eu bani pe el sa nu mai plingi atit si lasa prostii sa il foloseasca.Vai mama noastra cu acvaristica asta dar si cu cultura.
Trimitel inapoi si nu vei plati transportul si nimic in plus.
dan_p67
Member

IP:

Nene...chiar ma impresionati!
Recunosc ca tot am citit pe sarite prin postul asta,recunosc ca m-am abtinut sa comentez asupra chinezariilor care ,de fapt, fac parte din viata noastra , nu numai a noastra, da' a intregii lumi,insa...eu am crezut ca vorbiti 2 pagini despre vreo canistra ceva,ceva complex care costa cateva milioane si trebe sa fii deosebit de atent si sa te informezi ce cumperi.

Si pt ca eu am de vreun an un chiler Hailea care isi face treaba cum trebe, pe care l-am frecat cand in apa dulce cand in apa sarata, nu i-am curatat filtru de aer niciodata,am zis hai dom'le sa caut si eu,sa vad de ce cineva e asa dezamagit.
si ce sa vezi?un filtru interior care nu costa nici 30lei,la care designul nu e pe placul tuturor,n-are leduri albastre,n-are jocuri de lumini,n-are burete colorat in culori vii,nuante de roz-lila...

Si, desi nici macar n-am incercat daca face slujba pt care e creeat,macar sa spun "dom'le,nu se limpezeste apa,nu se simte nici debitul,dimineata spal buretele si pana seara se colmateaza",vin si zic "FACATURA"

Dar cum suntem la rubrica "aici nu ne suparam pe nimeni" si mai ales ca aici se dau sfaturi,eu zic ca n-ai dat faliment din 30lei,oricum e numai inceputul,iar daca ai dat atunci lasa-te de acvariu ca e boala costisitoare si iti vei pune funia de gat.

Oricum,filtrul ala pun pariu ca isi va face treaba 100% pentru cei 30lei....si mai are si dispersor
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: