[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ACVARIU FOARTE MARE !  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
florinmacri
Junior member

IP:

Va salut!
De curand am primit o comanda mai speciala, un acvariu cu dimensiunile de 3300x500x1000, volum 1650 litri brut. Am citit articolul lui @akademic_79 despre sticla , insa toate datele din articol sunt pentru un acvariu fara "intarituri", nu ? Daca ar fi sa-l construiesc dupa datele tehnice din articolul respectiv , clientul mi-ar da cu " flit" cand ii voi comunica pretul. Asa ca eu m-am gandit sa folosesc sticla de 19 mm pentru fetele mari (3300x1000) si mici(460x1000) iar fundul sa-l compun din 2 foi, una de 19 iar alta de 10 lipite de firma ce comercializeaza sticla. La partea de sus a acvariului , m-am gandit sa folosesc intarituri atat logitudinale cat si transversale sau un corset din cornier de inox care sa aiba de asemenea niste intarituri tranversale.
A mai realizat cineva asa un proiect. Ceva sfaturi, puteti sa-mi dati?
Va multumesc!
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Al meu sarcofag are L=240 cm si h=65 cm, e din geam de 15 mm - niste vitrine vechi, probabil de mult mai slaba calitate decit geamu' pe care-l vei folosi tu. Un amic are acvariu cu L=200 cm si h=75 cm (sau 80) din geam de 12 mm (tot vitrina d-aia penala) si tine de ani buni.
Sint convins ca geamu' de 19 mm e suficient daca pui intarituri longitudinale si transversale.

Ar fi frumos daca ai putea sa intinzi latimea, mi se pare foarte putin 50 cm la asa acvariu. Nu este spatiu disponibil? Eventual sa mai reduci inaltimea pe motiv de cresterea rezistentei bazinului, ar fi si mai usor de intretinut.

Poze: smilie ... Poze cu plante
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

florinmacri wrote:.. De curand am primit o comanda mai speciala, ..., Ceva sfaturi, puteti sa-mi dati?

cum reaqu va apucati de acvarii daca nu stiti ce aveti de facut?

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
florinmacri
Junior member

IP:

g.g wrote:
florinmacri wrote:.. De curand am primit o comanda mai speciala, ..., Ceva sfaturi, puteti sa-mi dati?

cum reaqu va apucati de acvarii daca nu stiti ce aveti de facut?

[/quote
D-le @g.g eu nu am deranjat pe nimeni cerand un sfat prietenesc, iar pana la urma daca te crezi atat de destept ar fi trebuit nici sa nu mai postezi!
Am 25 de ani de acvaristica in spate si cel mai mare acvariu pe care l-am executat a fost de 546 litri brut intru-un birou de arhitectura si sincer spun ca nu a fost prea usor. Daca tie ti se pare "floare la ureche " sa realizezi un asemenea proiect, bravo tie! Nu toata lumea este naiva , asa ca mai cere o parere pe ici pe colo. Am deja toate datele de realizare ale acestui proiect, inclusiv arhitect si inginer de structura dar eu am postat sa vad si parerile altora nu ca sa deranjez cu fraze de genul "cum reaqu va apucati de acvarii daca nu stiti ce aveti de facut?
Multumesc oricum si pentru opinia d-tale, pana la urma urmei asta este un forum deschis oricarei pareri.
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Prietene, dupa 25 de ani de acvaristica ar trebui sa-l faci cu ochii inchisi, dar se pare ca nu ti-au folosit la nimic.

Nici nu te cunosc si nici nu intentonez asta, dar ma intreb cum poti lua banii unui om fara sa stii ce ai de facut. Ma intersectez zilnic cu tot felul de constructii abereante ale unor licurici cu zeci de ani de experienta cand ei sunt niste pusti de 18 ani ...

Sper ca am clarificat lucrurile.
Mult succes si sa auzim numai de bine.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca erai un pasionat de acvaristica si doreai sa-ti realizezi singur noul tau acvariu, cu siguranta iti ofeream un sfat bun, dar cei ce percep bani pentru o lucrare si nu prea stiu cum sa o realizeze nu au nici o scuza.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
florinmacri
Junior member

IP:

Da, se pare ca daca as continua in aceeasi directie cum face d-ul g.g ar devia discutia intr-o polemica neconstructiva. Ii respect opinia pentru ca pana la urma urmei toata lumea are dreptul la aceasta.
Astept cate o parere de la cei care au realizat un proiect de genul celui pe care il am eu.
[Email] [Yahoo!]
vasifish
Membru banat
[Avatar]

IP:

mda... no comments la coment-urile neconstructive de mai sus

Si eu am un proiect asemanator in lucru, numai de 1260 de litri brut
am primit si eu niste sfaturi sa folosesc 15 mm, intarituri longitudinale si transversale, fundul dublu (cel de deasupra sa fie mai mic cu 15 mm in toate partile, pentru a intra la fix intre fetele acvariului.
Ma gandesc ca intariturile transversale trebuie sa le pui la 40-50 de cm una de alta, iar cele longitudinale sa fie de 10 mm si cel putin 8 cm latime.
Cat despre silicon... banuiesc ca Dow Cornig 881 este OK, desi in fisa tehnica se mentioneaza ca se foloseste la grosimi ale sticlei de max 10 mm.
Ce coloana de apa vei avea?
[Email]
florinmacri
Junior member

IP:

Salut @vasifish!
Eu m-am hotarat sa folosesc panou de 19 mm, fund dublu exact cum ai spus si tu, format din o buc. sticla 19mm si o buc. sticla de 10 mm. Despre silicon, nu stiu ce sa zic, nu am folosit marca ce ai spus-o tu . Eu m-am impacat f. bine cu Bison si Ceresit. coloana mea de apa ar fi de 1000mm. Despre intariturile transversale, eu as fi de parere ca la 3300mm lungime ar fi deajuns 3 buc.
Spor la treaba!
[Email] [Yahoo!]
vasifish
Membru banat
[Avatar]

IP:

La grosimea de 19 mm a sticlei, probabil ca 3 transversale ajung (la 1,1 metri una de alta).
Deci vei avea o coloana de apa de 1000 mm, in acest caz cu ce faci iluminarea?
siliconul Ceresit si Bison nu stiu daca rezista la asemenea presiuni...

Spor si tie la treaba!
[Email]
florinmacri
Junior member

IP:

Salut vasifish!
Cu iluminarea se rezolva, adica..... ciclide africane! In privinta siliconului..., nu stiu ce sa zic, ca nu am incercat la mai mult de 500 L.
[Email] [Yahoo!]
vasifish
Membru banat
[Avatar]

IP:

... nici nu incerca
[Email]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Daca reusesti sa il lipesti si sa tina
Baga si niste poze sa-l vedem pe "HIPOPOTAM"

Ogar batrin dar.... cu miros fin
alexbr
Junior member

IP:

Ceea ce doresti sa faci mi se pare fantastic. Nu sunt un acvarist cu experienta dar nu pot sa cred ca poate rezista silicolul la un acvariu de asemenea dimensiuni. Sper sa reusesti ce ti-ai propus si as fi curios sa vad cum arata si cel mai important daca rezista. Success!
florinmacri
Junior member

IP:

Salut!
Cum dau drumul la lucru, va tin la curent. Am sa fac poze si filmulete. Deocamdata hotelul este in renovare si mai dureaza ceva timp pana incap si eu printre gramezi de balast, pietris si altele...
[Email] [Yahoo!]
vasifish
Membru banat
[Avatar]

IP:

inca un amanunt...
cred ca ar fi bine sa pui placa de fund de 10 mm la baza, iar cea de 19 mm deasupra ei. Astfel, vei avea o suprafata de contact cu siliconul mult mai mare.
[Email]
chitron
Member

IP:

Mai " Vasifish " ai facut vreun bazin mai mare sau asta ie o parere asa de la tine pentru alti care sa isi puna in partica parerea ta.
Nu face prostia asta pune fundul exterior geamul cel gros si cel subtire pe interior.
De fapt aceste doua geamuri se lipesc primele si dupa restul.
Bozzo
Junior member

IP:

Am si eu un acvariu in constructie 250x60x67 cm din sticla 15mm. Credeti ca o sa-mi reziste fundul acvariului dintr-o singura foaie de sticla de 15mm in care o sa mai am si 8 gauri de 26mm pentru sistemul de filtrare. Initial am mai vrut o foaie de 10mm dar mi-au spus la firma de geamuri ca nu pot sa-mi dea gaurile identice sa pot baga tevile prin amandoua foile de sticla.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Intr-adevar, geamul este greu de gaurit la "cota" ... o solutie oarecum tiganeasca, dar care "merge", este sa lipesti prima oara cele 2 foi de geam si abia apoi sa incerci sa le gauresti "dintr-o bucata" ...

... revenind la bazinul tau, ai grija si aseaza-l pe polistiren / izopren / etc ... pune streifuri de sticla de 6 mm grosime si lipeste-le intre ele, astfel incat sa alcatuiesti "un mozaic" ... ele vor juca rolul "foliei antiefractie" si vor "tine" legate eventualele crapaturi aparute in geamul de fund ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
vasifish
Membru banat
[Avatar]

IP:

Sincer nu inteleg de ce va temeti de presiunea de pe fundul acvariului. Suprafata este mare, presiunea se imparte egal...
Nu stiu daca e vreo diferenta intre ce strat sta deasupra, de vreme ce ele sunt lipite intim, si ele "lucreaza" impreuna.
Rationamentul pt care am propus lipirea geamului gros deasupra e cel pt a forma o suprafata de contact cu adezivul mai mare.
@Chitron: explica-mi te rog ce "catastrofa" se poate intampla daca face cum i-am propus eu?

PS Da, am facut la viata mea ceva acvarii mari. Recunosc inca niciunul mai mare de 600 de litri, dar am in lucru acum unul de peste 1200
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: