[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Transilvania - caut scalari  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
sk_bruce
Member

IP:

Cumpar 14-16 bucati scalari clasici pui (3-4 cm)

Mersi.

P.S.
Din astia:
image

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Jack
Member
[Avatar]

IP:

Scuza-ma dar pestele din poza respectiva este o raritate...mi-ash dori si eu asha scalar...

"All that we do is touched with ocean yet we remain on the shore of what we know." Richard Wilbur
liviujosceanu
Member

IP:

ce raritate mai ca eu pe unde ma duc pe acolo vad scalari destia eu am 4 identici ca ala din poza si am avut si pui la 2 dintre ei . mai am pui de la ei dar nu am cum sa iti dau pt ca e ceva distanta intre noi. puii au 3 luni si ceva am in jur de 300 si ceva
[Yahoo!]
Jack
Member
[Avatar]

IP:

Ei...eu sunt obisnuit cu Oborul din Bucuresti...unde nu prea am vazut asha frumushei...

"All that we do is touched with ocean yet we remain on the shore of what we know." Richard Wilbur
sk_bruce
Member

IP:

Nue vorba de frumusei e vorba de specie... ala cred ca e ceva exemplar premiat... e prima poza pe google cu angelfish de care am dat, de exemplificare.. daca sunt si dinaia cu 'pedigree'... e ok

Anyone else? Thanks

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Exemplarul din poza e un scalar clasic, cat se poate de banal in Romania pana acum cativa ani. Ma "bucur" sa vad ca deja e considerat o raritate. Intr-adevar, e o frumusete. Sau, mai bine zis, a fost. Dupa atatea incrucisari necontrolate cu alte rase, e firesc ca a disparut.
Alta ar fi situatia acum daca si crescatorii de pesti ar avea aceeasi constiinta de pastrare a puritatii rasei cum au crescatorii de caini. Niciunul dintre acestia nu ar lasa cu nepasare sa se incruciseze un ciobanesc german cu un buldog. Desi - la fel ca la scalari, nu-i asa? - e vorba doar de doua rase ale aceleiasi specii de animal.

Revenind la exemplarul din poza de mai sus: nu cred ca e vorba de unul premiat. Doar la o simpla privire se observa ca inotatoarea dorsala are o usoara curbura, iar abdominalele nu sunt uniforme. Banuiesc ca e un simplu scalar. Culoarea lui rozalie e data de becurile acvariului (probabil ceva din gama Glo). Daca ii aplici o corectie cromatica obtii un scalar obisnuit, fara pedigree.

image

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
sk_bruce
Member

IP:

Mersi

Da totusi, ellllooooooo!!! Transilvania... scalari clasici?

[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Pai... n-ai inteles? Sunt raritati deja.
Iti sugerez sa vorbesti cu crescatorii din Cluj. Poate unul stie de unde sa-ti faca rost de asa ceva.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
sk_bruce
Member

IP:

am fost pe la aproape toti... la cei 'old school'... pensionari prin apartamanete cu 70-100 de acvarii in dormitor... asa mi-am luat cu adi32cj 150 neoni la 5000 bucata... numai scalarii nu vor sa apara.. numai patati peste tot...

[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Jack
Member
[Avatar]

IP:

Chiar si cu corectia de culoare...pestele arata bine...

sk_bruce
Member

IP:

Ok... astept oferete.. caut de 2 luni si am rabdare... Scalari? nu mamorati/voalati... fara defecte, pui (3-4 max 5 cm)...

Pt admini: schimbati va rog numele topicului in [transilvania] scalari
Multumesc mult

[Yahoo!] [MSN] [ICQ]

Forum Index » Cumparari
Go to: