[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Philips 965 vs Osram Floura  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

As dori sa imi spuna cineva avantaje/dezavantaje si caracteristici ale celor 2 tipuri de neoane. Am cautat articolul legat de iluminat dar nu merge sa il deschid. Va multumesc!
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Aici sunt cam toate tuburile cu spectre, nr de lumeni, de watti etc
Ca o parere personala e gresit spus 965 vs floura. Mai bine 965 + fluora. Asta chiar daca de ceva timp folosesc numai si numai Osram fluora. In curand le voi combina cu Osram 865 sau 965 depinde ce gasesc.

865
[Yahoo!]
blu3_d3vil_tgv
Junior member

IP:

in primul rand nu prea ai cum sa compari cele doua tuburi.sunt cel mult complementare.

965 ( sau biolux ) este un tub cu spectru daylight, cu o temp de culoare de 6500k, cu o intensitate luminoasa destul de mare si un indice de redare al culorilor peste 90 - si te tine 10 luni fara probleme

fluora este dedicat cresterii plantelor emerse si submerse, are o intensitate luminoasa scazuta, si este concentrat mai ales pe componenta rosie si albastra a spectrului. Lumina pe care o da este cu tenta mov. Isi pierde din eficienta dupa ~ 5 luni.

pentru o crestere armonioasa a plantelor parerea mea este ca o combinatie fericita este fluora cu 865. Asta in caz ca nu se pot pune numai 965 din cauza pretului mai mare. Dar, repet, asta e parerea mea.
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Combinatia de Philips 965 si Osram Fluora am folosit-o mult timp (cat am avut T8-uri, acum trecand pe T5). Rezultatele le-ati vazut in imaginile de aici. Sunt perfect de acord cu opiniile exprimate mai sus: cele doua tipuri de tuburi sunt complementare si merg bine impreuna.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: