[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bazine Juwel - Pro si contra  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

Ca posesor al unui Rio 240 cu multiple modificari va pot spune ca aceste acvarii (Juwel) au ceva avantaje dar parerea mea dezavantajele sunt mult mai numeroase.

Avantaje:
- design foarte placut (lipitura este perfect dreapta)
- rezistenta foarte mare a sticlei (al meu a incasat de la fica-mea tot felul de lovituri cu linguri, jucarii, cani etc...etc si s-a prezentat de fiecare data extraordinar) - tocmai de aceea am optat catre acest tip de acvariu si nu unul home-made (lucru se c-a dovedit mai tirziu o greseala)
- incalzitor bun (cu foarte bune rezultate datorita situarii in cutia filtrului intern)

Dezavantaje:
- filtrul intern este primitiv cu filtrarea prin doua tipuri de bureti (unul fin si unul mai poros) + burete carbune activ (de care nu ai nevoie deobicei) -> nu are cum sa aiba eficacitatea unui filtru extern cu mai multe medii de filtrare
- sistemul de iluminarea este suficient pentru cresterea africanilor dar total neajutorat pentru a sustine un acvariu foarte bine plantat (pe linga cele 2 neone de 40 W eu am mai pus pe al meu Juwel 6 tuburi de 30 W - atentie lungimea maxima a tuburilor ce se pot pune pe Rio240 este de 105 cm iar avind in vedere ca nu sunt prea multe modele de tuburi de aceasta dimensiune trebuiesc folosite de 90 cm)

Defapt de ce sa mai lungesc povestea. Pentru a avea un acvariu bine plantat in casa eu unul nu recomand un Juwel. Dupa multiplele modificari la care trebuie sa-l supui vei ajunge sa ai tot un acvariu home made numai ca vei avea o investitie mult mai mare.

Pina la urma cu un acvariu facut de o mina foarte priceputa, cu pasiune si mult timp dedicat acestui hobby poti sa obtii o mica "Bijuterie" romaneasca - dar te poti inspira dupa modelul nemtesc (de exemplu ii poti face la orice atelier de mobila acvariului tau un suport Juwel, ii poti pune colturi sau chiar poti face designul capacului asemanator).

Just me!
[Yahoo!]
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

sau masa + bazin + biltru extern + LAMPA cu T5-uri (toate pot arata f bine... si cumparate pe bucati iar bazinul construit)

Mai mult: se poate face bazinul plecand de la ideea ca peste un timp poti migra la bazin marin ;)
[Email] [WWW]
Fir3Splitter
Member

IP:

Atentie despre ce bazine vorbiti. Juwel au reinnoit modelele de acvarii mai vechi. Multe din caracteristicile lor vechi s-au schimbat. De exemplu lumina, filtrarea, adaugarea de accesorii( de ex spot pt hranitor automat) etc. Bineinteles..nu au facut bazine perfecte dar sunt destul de imbunatatite fata de ce era pana acum.

Diferenta de pret intre un home made complet si unul gata cumparat nu este chiar asa mare. Acuma depinde si de cum priveste fiecare lucrurile.
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

yep dar probabil ca:

filtrarea este la fel de insuficienta,
lumina lasa in continuare de dorit si cred ca numai la unele dintre modele se poate adauga adauga lumina suplimentara neartiznal.

Eu cand recomand 'pe comanda' nu recomand pentru pret ci pentru ca poti sa cumperi componente MAI BUNE in pretul ala. Desigur, pentru un bazin cu africane este decenta dotare (odata suplimentat filtrul cu o canistra )

Acum deh... poate le-au facut astia comparabile cu DELTEC si poti sa tii in ele si meduze
[Email] [WWW]
dozer
Member
[Avatar]

IP:

Gata! Am finalizat achizitia, dar nu Juwel ci Eheim. Din Hornbach - 120x40x50, cu stand, lumina 2x38 w. Stand-ul e superb ca design, dar dpdv al lucraturii, daca il faceam eu la un atelier de mobila, era de 10 ori mai rezistent. In afara de fixarea clasica a placilor de pal, nu are alte intarituri. Calitatea acvariului e OK, estetic de nota 10. Pretul: 1273 Ron cu totul. Ca filtru extern am luat Eheim 2213 classic. Sper ca n=am facut o alegere gresita. Urmeaza amenajarea si sa vad cum fac sa-i adaug lumina suplimentara. Pana una alta, sunt incantat de alegerea facuta...
[WWW]
grammy
Junior member

IP:

dozer wrote:Gata! Am finalizat achizitia, dar nu Juwel ci Eheim. Din Hornbach - 120x40x50, cu stand, lumina 2x38 w. Stand-ul e superb ca design, dar dpdv al lucraturii, daca il faceam eu la un atelier de mobila, era de 10 ori mai rezistent. In afara de fixarea clasica a placilor de pal, nu are alte intarituri. Calitatea acvariului e OK, estetic de nota 10. Pretul: 1273 Ron cu totul. Ca filtru extern am luat Eheim 2213 classic. Sper ca n=am facut o alegere gresita. Urmeaza amenajarea si sa vad cum fac sa-i adaug lumina suplimentara. Pana una alta, sunt incantat de alegerea facuta...

da-mi si mie aadresa de pe net unde ai vazut acele preturi mult mai mici si spune-mi te rog de unde ai luat acvariu eheim cu stand ...multumesc
rachim
Junior member
[Avatar]

IP:

ai dat 1273 cu tot cu filtru sau doar acv+stand?
[Email] [Yahoo!]
dozer
Member
[Avatar]

IP:

In cazul acvariului Juwel, desi descrierea lor suna asa: "Dimensiuni: 121x51x62 cm - 300l; masa: h 73 cm. Echipat cu lumina, filtru, incalzitor", cand le-am cerut sa-mi spuna daca e si masa inclusa, mi-au raspuns sec ca nu. Asadar, doar acvariul e in pretul ala.
Iar Ehaim am luat de la Hornbach, din Berceni. 1273 costa acvariu+capac+lumini+stand. Filtrul e separat, 214 ron daca nu ma insel...
[WWW]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La un bazin Juwel... cam cat e garantata lipitura? Cat trebuie sa "tzina" un astfel de bazin? Ma refer la strict lipire...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nimeni?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

-u' stie cit trebe sa tina lipitura , dupa contactele mele cu acvariile Juwel nu mai stiu ce sa cred , poti afla exact cita garantie primesti de la un magazin care vinde acvarii Juwel.
Pe siliconu' Bison scrie ca lipitura e garantata 15 ani ....... si inca n-am vazut acvariu lipit cu Bison sa se dezlipeasca.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:....... si inca n-am vazut acvariu lipit cu Bison sa se dezlipeasca.

Hm... asta ma bucura sa aud. Faza e ca am un acvariu Rekord 70 de la Juwel caruia i-au cam aparut niste chestii ciudate in siliconul de pe lipituri. Par niste goluri alungite - pe verticala - unele si de 2-3 cm.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ultima faza tare cu Juwel: ieri, un tip se chinuia sa schimbe trafurile la un capac Juwel, erau arse. Dupa ce se chinuie bine de tot sa ajunga la ele (sint inchise "ermetic" in capac, undeva intre neoane), constata omu' ca in acel compartiment "ermetic" era o gramada de apa ....... no comment .
Il intreb de cit timp are acvariu, spune ca de 8 luni, il intreb de ce nu s-a dus sa-si folosesca drepturile de cumparator care a platit o groaza de bani pe acvariu (un Juwel de 400 litri costa). Garantia e cu siguranta mai mare de 8 luni, el spune ca decit sa stea juma' de an pina-i rezolva aia problema, mai bine o rezolva el .

Numa' io aud de tzepe d-astea, nimeni, nimic?

Poze: smilie ... Poze cu plante
danyer
Member

IP:

Eu am un Rio 240, nu am probleme cu el. Am schimbat neoanele de la T8 (2x36) la T5 (2x54) ca Juwel scoate acum la noile acvarii Rio numai asa, cu T5. Il am de un an.

Urmatorul o sa fie custom made, ca sa am mai mare flexibilitate, dar, de ce sa zic, nu ma plang nici de asta.
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Amnesia wrote:Faza e ca am un acvariu Rekord 70 de la Juwel caruia i-au cam aparut niste chestii ciudate in siliconul de pe lipituri. Par niste goluri alungite - pe verticala - unele si de 2-3 cm.

Update: in august 2010, de la acele "chestii ciudate" in silicon, bazinul s-a desprins pe-o distanta de 15 cm de sus in jos (sticla din fatza de laterala stanga). Bazinul il am din 2001, deci m-a tzinut cam 9 ani...

Concluzia: daca vedeti goluri in lipitura de silicon plus eventual si depunere de alge in ele, sfatul meu este sa luati in consideratie refacerea acvariului (desfacut complet si relipit de la 0)
[Email] [Yahoo!] [MSN]
dragos
Member

IP:

Salut.
Am un RIO 240 (5 ani), un RIO 180(1 an), un REECORD 54 (10-11 ani) de la jwvel. Inca nu am avut probleme cu vreo unu' .Doar citeva neoane arse. Zicea cineva ca are probleme cu un neon.Vezi ca la unele jwveluri cind un neon nu mai merge ok se sting toate si nu prea ai ce sa faci decit sa inlocuiesti neonul respectiv .In privinta luminilor...eu tin discusi, asa ca dupa parerea mea ar mai putea sa le mai scoata cite un neon
La rio 240 si rio 180 filtrarea a trebuit suplimentata cu cite un extern cu toate ca filtrele interne de la jwvel sunt dupa parerea mea unele dintre cele mai bune filtre interne ...
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@Dragos: Nici sa nu ai probleme..

Am dat un mail saptamana trecuta la Juwel intrebandu-i de rezistenta in timp a lipiturii: mi s-a raspuns prompt (nu am ce reprosa) dar nimic clar... ceva de ganul ca "unii utilizatori folosesc acvariile Juwel si 20-25 de ani fara probleme"... iar altii presupun ca nu-s asa norocosi si le folosesc mai putin
Toate bune!
[Email] [Yahoo!] [MSN]
dragos
Member

IP:

Amnesia wrote:@Dragos: Nici sa nu ai probleme..

Multumesc. Si eu sper.

Amnesia wrote:Am dat un mail saptamana trecuta la Juwel intrebandu-i de rezistenta in timp a lipiturii: mi s-a raspuns prompt (nu am ce reprosa) dar nimic clar... ceva de ganul ca "unii utilizatori folosesc acvariile Juwel si 20-25 de ani fara probleme"... iar altii presupun ca nu-s asa norocosi si le folosesc mai putin
Toate bune!

Era normal sa iti raspunda asta.Anormal era daca ti-ar fi spus ceva de genul ''cel putin 10 ani'' dar sunt si cazuri in care au rezistat 20-30...de ani'' .
Puteau deasemenea sa zica si ca la unele persoane se strica dupa o luna la fel cum la unii rezista 20 de ani dar nu era normal sa isi faca firma de kko
Cred ca ai primit raspunsul cel mai bun pe care puteai sa il primesti fara sa fie nevoie sa te minta cineva
mmdiscus
Junior member

IP:

Porcu wrote: Garantia e cu siguranta mai mare de 8 luni, el spune ca decit sa stea juma' de an pina-i rezolva aia problema, mai bine o rezolva el .

Numa' io aud de tzepe d-astea, nimeni, nimic?

Asa am patit si eu,iar dupa ce mi-au spus ca dureaza cam 30 de zile am taiat capacul si am pus un balast electronic care functioneaza si acum dupa trei ani.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: