[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pangasiusi decedati  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

De curand mi-au decedat doi pangasiusi pe care ii detin de peste 2 ani.

As dori sa aflu care este cauza decesului. Imparteau acvariul cu un Synodontis nigriventris si un Ancistrus.

Acvariul este un Cayman 110 professional, de 230 litri. Decorul este simplu: nisip natural, cateva pietre (granit) si doua buturugi.

Ii hraneam zilnic, cu 2-3 cubulete uscate de Tubifex. Apa o schimbam saptamanal, cate 10%, cu apa lasata la decantat 1 saptamana.

Am testat apa cu niste teste Tetra si pare sa fie in parametri normali (pH in jur de 7.5, nivel de nitriti si nitrati scazut).

Mi se pare ciudat ca au murit destul de subit, fara sa aiba vreun semn vizibil de boala sau rani. Singura particularitate este ca aveau ochii un pic umflati (iesiti din orbite).

Este posibil sa fi murit din lipsa de oxigen? Inainte ii tineam intr-un acvariu mai mic (circa 80 l), dar plantat. I-am mutat in noul acvariu in urma cu vreo 2 luni, dupa ciclarea in prealabil.

Moartea mi se pare cu atat mai suspecta cu cat restul pestilor sunt OK, iar acvariul arata ok. (apa e limpede, nu miroase urat, etc).

Orice sfat e binevenit. ;)
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

ultimul schimb de apa a fost tot cu apa 'statuta' ?
[Email] [WWW]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Da. Nu pun apa direct de la chiuveta. Oricum, n-au murit amandoi brusc dupa un schimb de apa, ci la distanta de vreo 1-2 saptamani unul de celalalt.

Forum Index » Catfish
Go to: