[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 650 l - sugestii  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
addiy
Junior member

IP:

Vreau sa-mi fac un acvariu de 650l. Dimensiuni 130x100x50
Ce ar trebui sa stiu in momentul ca incare incep acest proiect? Sticla de 10mm este buna? Astept sugestii!!!

PS: la sfarsit... sper sa concurez cu Intros
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

addiy wrote:Ce ar trebui sa stiu in momentul ca incare incep acest proiect?

E simplu, ar fi deajuns sa cunosti macar jumatate din ceea ce stie Intros.

PS: si un buget de vreo 4 miare ...

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

addiy wrote:Dimensiuni 130x100x50
...Sticla de 10mm este buna?

Daca ai de gand ca 100 cm sa fie latimea, ajunge sticla de 10.
Daca ai de gand ca 100 cm sa fie inaltimea, ajunge sticla de 19, cu fund dublu.
In ambele variante cu intaritoare longitudinale sus.
Primul lucru pe care ar trebui sa-l stii e cat esti dispus sa investesti in el. Daca vrei ca inaltimea sa fie de 1 metru (implicit sticla de 19mm), s-ar putea ca banii pe care vrei sa-i aloci intregului acvariu sa-ti ajunga doar pentru sticla si stand...

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Eu pentru un acvariu cu dimensiunile 150*55*55 am cumparat sticla de 15 mm si inca ma gandesc daca sa-i fac fund dublu cu inca o foaie de 10 mm. la inaltimea mea nu cred totusi sa fie probleme. Totusi la tine sper ca te-ai gandit la latimea de 100 cm caci inaltimea de 1 metru este total "nefunctionala" atat din punctul de vedere al accesibilitatii in acvariu cat si din punct de vedere al iluminarii pentru plantele micute.

Ar mai fi standul...este total diferit un stand pentru acvariu cu latimea de 100 mm ( greutate mai mica pe unitatea de suprafata ) si altul pentru inaltimea de 100 mm ( greutate mai mare pe unitatea de suprafata). Daca te ajuta cu ceva eu imi fac standul din caramizi pe care le voi imbraca in rigips.

865
[Yahoo!]
addiy
Junior member

IP:

Inaltimea este de 100cm iar latimea de 50. Cat despre buget nu-i problema, mi-am lauat masuri de siguranta! Am dat comanda de sticla de 10mm... ma gandesc daca e sa comand sa-mi dubleze toata sticla cu inca o foaie de 5-6mm.

Cat despre stand - e dintr-un zid gros de 60 si nu cred ca are cum sa-mi faca probleme

Ce sistem de filtrare ar fi indicat pt un asemenea acvariu?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

addiy wrote:Inaltimea este de 100cm iar latimea de 50. Cat despre buget nu-i problema, mi-am lauat masuri de siguranta! Am dat comanda de sticla de 10mm... ma gandesc daca e sa comand sa-mi dubleze toata sticla cu inca o foaie de 5-6mm.
Io nu l-as face din sticla de 10 mm .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Addiy, ce lumina vrei sa ii pui ? Daca pui si ceva plantute de covor trebuie sa te tina cineva de picioare la plantat... :-) Succes oricum, dar grija mare la rezistenta ca are ceva volum...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Sticla de 10 la inaltimea asta poate doar cu o coloana de apa de 50 cm ;) sau poate e terariu?

Cand se sparge sa ne faci poze pls, sa punem baner mare cu << asa nu, iata dovada>>
[Email] [WWW]
Mitica
Member

IP:

Eu nu m-asi apuca sa il fac singur, mai ales ca e la niste dimensiunile alea. Prefer sa inot la Floreasca, nu in sufragerie
Trebuie neaparat sa aplezi la cineva cu experienta.

----------
Diverse
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

addiy wrote:Inaltimea este de 100cm iar latimea de 50...

esti sigur ca stii in ce te bagi???
o sa fie "pain in the " sa il plantezi, ca sa nu mai vorbim de sifonarea substratului
iar daca vrei vrea ceva plante mai ca lumea, iti trebuie lampi Metal Halide, care sa penetreze coloana de 1m de apa.
cand am citit primul tau post eram sigur ca vreai latimea de 100cm, ceea ce-ar fi putut da rezultate bestiale daca ai merge pe un acvariu plantat.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: