Author |
Message |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 00:12:57
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Mitica
Member
IP:
|
M-a pus dracu si mi-am luat acu' vreo 2 saptamani un reactor de co2 ceramic, modelul de mai jos
Ce sa zic, arata foarte bine reactorul si la inceput mi s-a parut si relativ ok.
Ce am remarcat de la inceput a fost presiunea mare pe care trebuie sa o ai pe tubul de co2 pentru a face reactorul sa scoata bule.. daca incercai sa suflii cu putere in el nu iesea nimic.
A trebuit sa bag cam 1 bar pe instalatie ca sa scot ceva bule din pastila de ceramica. Spirala de stica are rol pur decorativ sau poate fi folosita pe post de bubble counter.
Astazi, dupa 2 sapt de functionare ok, s-a produs nenorocirea..am plecat pentru vreo 3 ore de acasa si cand m-am intors.. am auzit CO2-ul bolborosind in acvariu si am incrmenit
Din cauza presiunii mari de functionare furtunul a sarit din gura reactorului (e din sticla, deci alunecoasa) si a bagat co2 in nestire in bazin. Butelia avea 50 de bari, acum are doar 10.. si e butelie de 7l.
Din pacate am pierdut tot.. pesti, neritine, creveti, TOT, pana si melcii de substrat au murit.
Probabil ca bazinul trebuie setat din nou.. nu stiu in ce masura nu a fost afectat filtrul. Plantele.. vedem maine cum stau
Si pentru ca multi or sa se intrebe.. NU, nu am ph controler
|
----------
Diverse |
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 15:15:29
|
Ioan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2451041557a22145b3701b0184109cab.jpg)
IP:
|
Am impresia c-ai folosit reactorul gresit daca sustii ca serpentina-i doar decorativa. In realitate ea este cea mai importanta parte a reactorului, deoarece in ea se produce dizolvarea gazului in apa. Eu nu stiu cum functioneaza acest reactor, dar este foarte asemanator cu altele care functioneaza pe acelasi pricipiu. si al caror mod de functionare il cunosc. Prezenta unui difuzor de gaze din ceramica ma face sa cred ca reactorul poate fi folosit o data cu difuzorul, daca trebuie dizolvat mult CO2, caz in care este normal sa fie nevoie de presiune care sa preseze gazul prin porii difuzorului, si alta data cu spirala, daca este nevoie de putin CO2, pentru care este suficienta o presiune mult mai mica.
Un reactor care ofera aceste posibilitati are totusi avantaje remarcabile.
|
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 15:47:00
|
Anubias
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/19104275684317fc7bb1749.jpg)
IP:
|
Nici eu n-as zice ca e un reactor nasol, ba dimpotriva. Eventual, daca zici ca a alunecat tubul de pe reactor, incearca sa-l pui iar, dar lipeste-l cu o picatura de superglue ca sa stea fix. Stiu ca superglue probabil nu e sanatos, dar o picatura acolo unde trebuie nu otraveste nimic.
|
Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea |
|
 |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 17:28:01
|
Mitica
Member
IP:
|
Corpul reactorului nu are nici o legatura cu exteriorul. Asa ca apa din serpentina + corpul reactorului ramane acolo si nu se amesteca cu restul apei din acvariu. Mi-a luat cam o ora sa bag acolo apa pentru ca in mod normal nu intra apa acolo.
|
----------
Diverse |
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 18:18:29
|
Anubias
Senior member
IP:
|
Adica vrei sa spui ca acolo deasupra este inchis, si apa nu intra in reactor?
|
Galeria mea |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 18:43:46
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Corpul reactorului nu are nici o legatura cu exteriorul. Asa ca apa din serpentina + corpul reactorului ramane acolo si nu se amesteca cu restul apei din acvariu. Mi-a luat cam o ora sa bag acolo apa pentru ca in mod normal nu intra apa acolo.
Deci, practic nu este un reactor ci un simplu difuzor. Iar porii elementului de ceramica de sus, in contact cu apa si la o presiune mica a CO2-ului se imbiba cu apa si se pot infunda. Ceea ce cred ca s-a intamplat la tine.
Un Ph controller nu ti-ar fi salvat situatia pt ca acele bule mari de CO2 care au ajuns in nestire in bazin nu ar fi coborat nivelul pH-ului pt a determina oprirea valvei electromagnetice decat foarte greu si dupa un timp suficient de lung pt ca vietatile sa decedeze...din pacate!
|
|
 |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 20:47:05
|
Mitica
Member
IP:
|
Anubias wrote:Adica vrei sa spui ca acolo deasupra este inchis, si apa nu intra in reactor? 
Daca bagi reactorul in apa nu intra nici un fel de apa in el. Nici daca conectezi reactorul la un furtun si incerci sa faci vid in el ca sa traca apa pe sus prin pastila de ceramica. Am bagat apa in el prin intrarea de co2 cu o siringa, apoi am conectat reactorul la butelia de co2 ca sa impinga cu presiune aerul din el si sa faca loc apei. Apoi am repetat de cateva ori procesul pana s-a umplut reactorul. La golire am procedat la fel.. bagat reactorul la butelia de co2, dat drumu la presiune mare (am incercat sa suflu dar se pare ca nu am plamani  ) si apa a iesit prin pastila de ceramica
|
----------
Diverse |
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/11/2007 21:07:18
|
Anubias
Senior member
IP:
|
Da, deci se pare ca e difuzor, nu reactor.
minnardy wrote:Un Ph controller nu ti-ar fi salvat situatia pentru ca acele bule mari de CO2 care au ajuns in nestire in bazin nu ar fi coborat nivelul pH-ului pentru a determina oprirea valvei electromagnetice decat foarte greu si dupa un timp suficient de lung pentru ca vietatile sa decedeze...din pacate!
Aici te contrazic. Controllerul ar fi oprit gazul imediat ce ar fi ajuns periculos.
|
Galeria mea |
|
 |
angelfish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2007 23:29:26
|
angelfish
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4b29fa4efe4fb7bc667c7b301b74d52d.jpeg)
IP:
|
|
|
 |
chitron
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 00:20:59
|
chitron
Member
IP:
|
nu prea cred,macar asa de la distanta si daca numeri cite sprirale are si nu prea rasar.Acum si asta ie adevar ca nu tot ce zboara se maninca dar la noi mai ie ceva timp pina va intelege omul ce inseamna calitate .
Vezi sa nu zici naiba cumva ca seamana cu cel facut de firma lui amano :-)
|
|
 |
angelfish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 00:35:09
|
angelfish
Senior member
IP:
|
Tie cate spire ti-au iesit?
De la mine se vad 9 din orice parte le incep sa le numar.
|
|
 |
chitron
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 00:40:49
|
chitron
Member
IP:
|
NU are nici o legatura dar daca tie cele doua iti par a fi unu si acelasi ,asa o fi cum zici tu nu te contrazic.
|
|
 |
angelfish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 00:45:39
|
angelfish
Senior member
IP:
|
Uite-te mai in josul paginii ,este un SPIO VIII co2 diffuzer si l-am comandat si eu acum 2 saptamani.
De asta radeam...o sa fim 2 cu aceeasi teapa
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 00:46:18
|
ozi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/01e00f2f4bfcbb7505cb641066f2859b.jpg)
IP:
|
Mitica wrote:
Astazi, dupa 2 sapt de functionare ok, s-a produs nenorocirea..am plecat pentru vreo 3 ore de acasa si cand m-am intors.. am auzit CO2-ul bolborosind in acvariu si am incrmenit
...
Din pacate am pierdut tot.. pesti, neritine, creveti, TOT, pana si melcii de substrat au murit.
Probabil ca bazinul trebuie setat din nou.. nu stiu in ce masura nu a fost afectat filtrul. Plantele.. vedem maine cum stau
Sincer imi pare extrem de rau de ce ai patit, imi imaginez cat de groaznic ar fi sa vin acasa odata si sa-mi vad toate animalutele moarte
Iti scriu pentru ca am si eu un CO2 diffuser de care sunt destul de multumit, modelul asta, deci clar mai banal si inferior modelului tau, numai ca eu n-am avut niciodata probleme cu presiunea, care e mai mica in bomba mea cu drojdie.
de aceea banuiesc ca problema difuzorului tau vine de la discul ceramic, care probabil e infundat ori defect. am citit ca atunci cand se infunda, trebuie lasat intr-o solutie de apa cu clor (parca) si apoi clatit foarte bine.
|
fuga prin porumb face porcul mai mistret |
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 00:53:22
|
ozi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/01e00f2f4bfcbb7505cb641066f2859b.jpg)
IP:
|
am uitat sa precizez ca CO2 diffuserul l-am cumparat de la acelasi user (AquaMagic) pe ebay, iar de-a lungul timpului am mai cumparat diverse produse de la el, un set de penseta de plantat si o foarfeca curbata, chiar si Christmass Moss, iar niciodata n-am avut probleme, desi el e din Malaysia sau Taiwan (nu mai stiu sigur  )
scuze daca e off-topic
|
fuga prin porumb face porcul mai mistret |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 09:47:01
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Mitica wrote:
Rog pe cineva care cunoaste scula sa-mi explice si mie rolul serpentinei ca nu pricep  .
Inteleg ca in partea de sus are un dop de ceramica care produce bule fine, da' serpentina ce face? Daca e doar numarator de bule, n-are nici un rost sa fie in forma de serpentina ....... ar fi fost suficient sa aiba 1 cm, se obtinea un difuzor mai mic  . Daca serpentina e mai mult decit un numarator de bule ....... care e rolu' ei? Io nu pricep ce rol ar putea avea in dizolvarea CO 2-ului o serpentina inr-un spatiu inchis.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 14:32:08
|
Mitica
Member
IP:
|
Initial am crezut ca serpentina e pentru dizolvare dar dupa ce am pus mana pe reactor am inteles ca e de forma acolo pentru ca spatiul e inchis. Am sperat dupa ca poate apa din interior iese prin disc dar nu.. pentru ca dupa ce dai drumu la CO2 se formeaza o punga de co2 intre disc si apa, chiar daca reactorul era plin ochi cu apa inainte.
Deci spirala e de agatat cumparatorul si de impresionat privitorul. E funny sa vezi cum se plimba bulele pe acolo, dar .. cam atat.
@angelfish & chitron: Da, ala e reactorul.
@ozi. Dupa ce am experimentat cu asta pot sa iti zic ca modelul tau e superior  De ce? Nu are serpentina aia inutila, astfel incat pot sa il plasezi mai aproape de fundul acvariului. Apoi sa stii ca nu are nici o importanta diametrul discului de ceramica, la mine scotea bule doar pe o mica linie si nicidecum pe toata suprafata
Acum constat ca apa a inceput sa miroasa urat.. cred ca ma paste un nou set-up
|
----------
Diverse |
|
 |
chitron
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 20:39:20
|
chitron
Member
IP:
|
"Mitica" salut ma ce pot sa iti nu cred ca ie cineva care sa ii para bine pentru ce ai patit ,ce zici tu acolo cum de altfel si "Porcu",intradevar ie de risul curcilor cu asa zisa serpentina,comentarii la asta nu prea sunt altele in afara de cel facut de tine (in poza arata intr-un fel in realitate face altceva) dar acum ce sa zic stii cum ie te bucuri ca este mai ieftin si dupa o resimnti.Pai nenea"Amano" daca a cerut pe difuzorul lui cit a cerut crezi ca degeaba a cerut,c-am asa si cu difuzoarele astea :seamana dar nu rasare.
Gasesti si mai ieftine dar c-am greu la aceiasi calitate.Astaie acum te-ai fript ,te-ai fript,oricum bine ca ai anuntat,macar sa nu se mai friga si alti cu modelul in cauza.
|
|
 |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 22:54:10
|
Mitica
Member
IP:
|
Corect.. orice sut in c*r e un pas inainte  De aceea am si postat aici poate mai invata si altii din greselile mele.
Oricum acum se pare ca ca e timpul pentru un nou setup, astept salariul cu nerabdare
|
----------
Diverse |
|
 |
danyer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2007 23:36:03
|
danyer
Member
IP:
|
eu zic acum sa-l convigem pe g.g. sa mai aduca produsul asta: http://www.urbanpets.ro/product_info.php/cPath/21_89_24/products_id/2644
Ultima oara a adus, dar nu au fost cumparatori, acum nu a mai comandat.
eu cred ca e relativ ieftin. am un Aqua-Media Reactor M (Reactor 500 + pompa), dar as prefera asta de sticla, are un design mai frumos, cred ca da mai bine in acvariu. La un acvariu de 240 cat am eu, e tocmai bun, daca ma trec la unul mai mare, scot Reactor M de la naftalina.
Ce zice g.g.? Se poate sa facem o lista de precomanda? Cine zice ca ia si nu cumpara cand vine produsul, are nota scazuta cu 1 punct. La 3 puncte, nu mai poate sa faca precomanda, ca e luat ca neserios.
Scuze daca pare ca am schimbat topicul.
|
|
 |
|