Salutare!
Deci: acvariu 50*35*30 (L*H*l), filtru Aquael minifan, burete bolborositor, mopan, plante - gramada (vreo 5 tipuri - nu stiu cum le cheama

), incalzitorul l-am scos (caldura mare - 27 grade), pesti: 2+2 xifo maturi, 3 xifo pui (aproape 1 luna), 2 synodontis, 2 femele guppy (procurate alaltaieri), 2 generatii de pui de guppy (sau cea mai ramas din ei

) - in total vreo 10, 2 pomaceea, o gramada de melci mici - comuni, substrat pietris+nisip, apa se schimba o data pe sapt., 30% cu apa statuta (1 sapt), nici un fel de tratament sau alte adaosuri, hrana: spirulina&chlorella fulgi de la Dajna dimineata, Troco Grower seara, din cind in cind tubii, iluminat:2 becuri economice de 22W (Philips - lumina galbuie + Isotronic - lumina albastruie), plantele cresc de parca au strontiu la radacina, apa e cristal, nu exista alge.
1. Au disparut (gen Triunghiul Bermudelor) o gramada dintre puii de guppy + parintii lor. I-am cautat de mi-au sarit ochii din orbite (morti sau cum or fi fost - nici urma). Singura explicatie pe care mi-am dat-o ar fi ca, din intimplare, aflindu-ma chiar linga acvariu, filtrul a scos un zgomot ciudat....si am reusit sa vad cum arunca afara o....ceva... materie, ceva ce nu semana a frunza sau altceva....conlcuzia fiind ca era un rest macelarit dintr-un fost peste. Voi ce ziceti? Ati mai auzit/vazut o treaba ca asta.....sau bat eu cimpii si motivul e cu totul altul.
2. Dintre puii ramasi din prima generatie, cei care par a fi masculi, au cozile, aripioarele, masiv zdrentuite/mucegaite. Asta am patit si cu primii masculi guppy pe care i-am avut, dar atunci am dat vina pe lipsa ciclarii. Dupa ce ca nu prea mai sint, mai sint si vai de mama lor

. Xifo nu au nici pe dracu', poate doar ceva mai apatici (sau mi se pare).
3. Una din cele 2 femele de xifo, de cind am luat-o avea o mega burta...ziceam: o sa am pui in curind. Ei bine...de 1 luna juma nu se intimpla absolut nimic. Burta e si mai mare....si nimic!
4. Ar mai fi si caldura.....dar am vazut ca nu exista o solutie clara pentru asta.
Cam asta ar fi. Cel putin una din problemele mele s-a mai discutat, dar le-am pus pe toate, asa, pentru "big picture".
Multam.