[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reglarea presiunii co2  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
andrei_dum2007
Junior member

IP:

Foloseam drojdia cu reactor jbl.
Zilele astea mi-am facut instalatie de butelie co2 cu manometru si reactorul vechi.Am reglat la 2 bule pe sec apoi la 1 bula pe sec.Am in acvariu de 190 l 14 discusi,neoni,gurami pupaciosi 2 bucati ,4 ancistrusi si alte cateva minuni mici, plante binenteles.
Daca las doar co2 deschis pestii cam intro ora urca la aer sus.Daca dau drumul la o2 se rezolva treaba.
Anuleaza bulele de o2 co2 bagat de mine ?????

eu stiam ca plantele manaca co2 si dau o2 pt. pesti.Poate nu am indeajuns de multe plante.

http://discusjuweltank190l.blogspot.com/
Mitica
Member

IP:

Ce tip de reactor folosesti? Te intreb pentru ca mi se pare ciudat ca in 1 ora cu 1 bula pe secunda sa creasca concentratia de CO2 asa de repede incat sa duca pestii la suprafata.
Referitor la O2 cred ca acesta doar agita apa mai tare si astfel scade concentratia de co2 dizolvata.
Mare atentie cu CO2-ul, avand in vedere pestii tai (am fazut pozele, dragute ) te sfatuiesc sa iti iei un tester vizual de co2. Sau un ph metru daca te tine buzunarul. Trebuie sa fi atent si cu manometrul, daca e de butelie de co2 de bere nu e chiar asa de fin asa ca ti-ar trebui un robinet suplimentar pe furtun
chitron
Member

IP:

Sau un ph-controler daca vrei sa mai ai pesti.De preferat fa-ti o instalatie cum trebuie de cit pierzi mai mult.Cu ceva rabdare poti stringe bani si in citeva luni achizitionezi o instalatie destul de buna.
dan_p67
Member

IP:

sau macar un test permanent de co2
[Yahoo!]
dan_p67
Member

IP:

scuze Mitica...n-am vazut
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andrei_dum2007 wrote:Anuleaza bulele de o2 co2 bagat de mine ?????
Concentratia de CO2 nu influenteaza concentratia de O2.
Daca bagi prea mult CO2, desi e suficient O2, pestii prezinta simptome de asfixiere, CO2-u' impiedica cumva asimilarea O2-ului.

Mitica wrote:mi se pare ciudat ca in 1 ora cu 1 bula pe secunda sa creasca concentratia de CO2 asa de repede incat sa duca pestii la suprafata.
Si mie mi se pare foarte ciudat . Cred ca-s prea multi pesti acolo care respira si CO2-u' din butelie e doar picatura care a umplut paharu'.

Poze: smilie ... Poze cu plante
andrei_dum2007
Junior member

IP:

Reactorul este cel de la JBL http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente/215-co2/2086-jbl-proflora-co2-vario-diffusion-system.html

si pana la urma imi cumpar eu chestia asta de masurat co2 din acvariu dar cu o2 cum ramane? anuleaza co2 sau nu ?
manometru cu ceas nu e de butelie cu gaz de la cei cu berea.E perfect si nou.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Raspunsul a fost dat deja: Co2 nu "anuleaza" O2 si nici invers, fiecare atinge anumite concentratii in apa, iar CO2 peste o anumita limita / concentratie in apa devine toxic prin el insusi (intoxicatie cu CO2) pentru pesti, chiar daca au O2 destul. Faptul ca isi revin cat de cat cand bagi mai multe bule de aer se datoreaza nu oxigenului suplimentar (te asigur ca nu creste cine stie ce saturatia de oxigen a apei) ci scaderii concentratiei de Co2 in apa prin agitatia mai mare a suprafetei apei.

Evident ca e nevoie sa stii ce nivel de CO2 ai in apa, solutia cea mai simpla fiind testerul cromatic vizual, dar acesta nu iti spune decat ca ai prea mult, destul, prea putin CO2, nu iti regleaza debitul de CO2 spre acvariu. Aceasta a doua problema iti revine tie fie prin tatonari, repetate, cu conditia sa stai cu ochii pe indicatorul de mai sus si pe pesti si sa opresti butelia CO2 dupa ce ai inchis lumina, fie sa dai ceva bani pe un controller pH. Poti citi aici ceva discutii mai avansate despre problema pH-KH-CO2.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
grammy
Junior member

IP:

andrei_dum2007 wrote:Foloseam drojdia cu reactor jbl.
Zilele astea mi-am facut instalatie de butelie co2 cu manometru si reactorul vechi.Am reglat la 2 bule pe sec apoi la 1 bula pe sec.Am in acvariu de 190 l 14 discusi,neoni,gurami pupaciosi 2 bucati ,4 ancistrusi si alte cateva minuni mici, plante binenteles.
Daca las doar co2 deschis pestii cam intro ora urca la aer sus.Daca dau drumul la o2 se rezolva treaba.
Anuleaza bulele de o2 co2 bagat de mine ?????

eu stiam ca plantele manaca co2 si dau o2 pentru. pesti.Poate nu am indeajuns de multe plante.
Super acvariul...vreau sa imi fac si eu unul numai ca nu pecolt ci dreptunghiular de 200l. As vrea sa ma indrumisi pemine dc nu deranjez prea mult deoarece am inteles ca nu e chiar usor sa cresti discus. Ai reusit sa scoti si pui din ei? nu au mancat icrele? Am vazut filmuletul si am remarcat ceva pestisori gen zebre cu coada alb/negru odunga asa una asa...ce sunt? spune-mi dc aitimpsi rabdarea de a ma indruma si pe mine.Multumesc! Cresc pesti de vre-o 10 ani insa pe bucati si niciodata nu am abut un acvariu mai mare de 50l deci nu sunt chiar incepator. Astept un raspuns si itimultumesc indiferent de decizia luata.

http://discusjuweltank190l.blogspot.com/

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: