[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Reglare debit filtru intern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Printzu
Junior member

IP:

Salutari. Stiti daca se poate regla debitul unui filtru (am un fluval 4 plus) prin varierea tensiunii de alimentare ? Ma intereseaza daca se poate modifica turatia motorasului. Multumesc

In nostre silvae multe bestii sunt.
[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

Te complici inutil cu un variator de tensiune. Filtrul are o parghie albastra undeva pe la mijlocul corpului, care obtureaza mai mult sau mai putin admisia in filtru => de aici reglezi debitul. Vezi manualul
dan_p67
Member

IP:

nu merge.Am incercat eu la pompele de curenti.Ar trebui variata frecventa retelei,nu tensiunea.
[Yahoo!]
Printzu
Junior member

IP:

Stiu de parghia aia , doar ca am observat ca filtrul e un pic mai zgomotos daca tin parghia mai inchisa, ca sa zic asa (adica la debit mai mic). Eram interesat daca se poate si altfel. Multumesc pt raspunsuri. Daca mai are si altcineva idei/pareri le citesc , cu placere.

In nostre silvae multe bestii sunt.
[Yahoo!]
Mikai
Junior member

IP:

...pentru ca nu era chip sa setez Fluval-ul asa cum vroiam eu. Stiu ca am cam sarit calul, dar mi-am luat pe linga Fluval 2 Plus, un Resun echivalent (pentru ~ 50 - 100 L, dar nu-i mai stiu numele). De la Resun nu am folosit decat sistemul de teava cu gaurele pe care-l poti vedea destul de bine aici.
Am pus teava de la Resun la Fluval (se potriveste foarte bine), aceasta iese cam 2-3 cm deasupra apei, iar jetul de apa care iese prin orificiile ei, este directionat perpendicular pe suprafata apei din acvariu. Zgomot = zero, iar Fluval-ul il tin dat pe maxim. Daca jetul bate prea de sus, apa va clipoci in mod zgomotos...

Acvariu Mikai
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: