[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Chihiros wrgb  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca are cineva o parere despre posibilitatea de setare -reef tank-la o lampa chihiros wrgb II,adica care e impresia ,eventual eficienta.Intreb in ideea ca probabilitatea de a gasi o lampa second hand(mai ieftina adica) e mai mare decat la cele dedicate pentru acvarii marine.Am gasit eu niste imagini cu bazine marine iluminate cu chihiros -dar senzatia a fost ca lumina era cam rosie(teoretic inteleg ca se pot seta culorile).Nu reise de nicaeri(cel putin eu nu am gasit -ce temperatura de culoare are albul lampii(fara culori rgb).Am vazut de asemeni ca o parte din lampile rgb au o setare de regula intitulata -marine scene-,dar din cauza ca toti posesorii de lampi sunt cu plantatele, n-am reusit sa gasesc nimic concludent .
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Parerea mea e sa stai cuminte. Chihiros wrgb 2 e o lampa excelenta pentru acvarii plantate, dar e spre zero la acvarii de tip reef.
In primul rand, nu e protejata la coroziunea provocata de apa sarata. In al doilea rand, nu ajunge la kelvinii necesari unui reef (15k-20k), lumina va fi mult prea roscata.
Albastrul nu e in cantitate suficienta si lipseste cu desavarsire actinicul. Iar lumina in general e difuza, asa e conceputa lampa. Lampile speciale de reef, datorita lentilelor, au lumina concentrata (arunca cu multi PARi spre corali si fundul bazinului).

Cum ziceam, pentru ciclide am luat o lampa Hyger care are acel "marine light". Doar e denumita asa pentru ca predomina albastrul, nu te gandi ca gata, uite lampa pentru reef, am rezolvat problema. E "marine" doar cu numele.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha ! Stau cuminte oricum, pe principiul cunoscut pe la Botosani- n-ai bani, esti prost -.Ma gandeam mai mult la viitor(daca o mai fi),pentru ce acvariu am eu, o lampa dedicata pentru reef nu cred ca este o prioritate plus ca e de neabordat financiar,ramane sa aleg compromisul cel mai mic in caz de urgenta(lampile de obicei se ard cand iti e lumea mai draga).Cum nici lampile cu neoane nu mai sunt o solutie(scumpe si se gasesc tot mai greu sau deloc) o sa cumpar la nevoie ce gasesc.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Gasesti pe Aliexpress lampi pentru toate buzunarele. Unele din ele, desi ieftine, chiar sunt bune.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca sunt,problema e ca postasul meu(care imi aduce pensia ) nu stie sa cumpere de pe Aliexpress .Cred ca a fost greseala mea cand am optat pentru un bazin de 80 cm-lampile mari tip plafoniera sunt scumpe in draci iar cele mai mici au acoperire mica si in functie de model as avea nevoie de doua-trei bucati identice-deci e cam aceeasi problema.Sincer nu mai am cum sa mai schimb acvariu(si nici nu prea vreau,ca nu prea sunt fan cuburi-apropo, primul bazin (copil fiind) a fost un bac de sticla pentru baterii un fel de dennerle cub avant la lettre- mi se parea imens ,era modelul dublu-cam 15 litrii de apa).Deci mi-am facut-o cu mana mea,cum s-ar zice .
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Postasul nu are si el vecini, copii, nepoti, amante? Am avut si eu nenorocirea aia verde pentru baterii, trebuia sa te prefaci ca vezi ceva nedeformat.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Hardware
Go to: