[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mini-holandeza de Chitila... suna ok oare?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flo77
Senior member

IP:

Nu as recomanda. Acvariul este mult prea mic si descoperit pentru pesti cunoscuti drept "jumpers".

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Legat de lemn ... m-a mancat si pe mine sa inlocuiesc rocile cu o radacina frumosa (cred ca Malaysian Driftwood). Bineinteles ca am fiert-o 3 ore cu sare apoi a stat o zi in galeata cu apa curata.
Dupa ce am pus-o in bazin a oua zi apa ca laptele cu o tenta mov de la tanini. Bineinteles ca inainte apa era cristal.

Lemnul in acvariu e cu noroc, e prima data cand patesc asa ceva si nici nu stiu cat va dura... de asta prefer rocile vulcanice in loc de lemne dar nah..

Unele sunt mai ok si nu trebuie fierte, altele iti fac viata grea...
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, nu prea am avut noroc nici eu cu cioata pana acum... 2 fierberi masive, cate 4-5 ore, cu sare, limpezite, frecate... Nu se mai maroneste apa dupa 4 zile, dar am trecut la etapa alburire si neclaritate. Si geamuri murdare, cu mazga pe ele. Biofilm nu. Momentan nefiind populatie si verdeata, merg ambele filtre, si hang/onul si internul. Joi sau vineri voi face test de apa, mai schimb din ea jumate (4 litri), mai completez cu bacterii si in uichend sper sa bag ceva viata in el. Nu am avut timp sa caut rasina din aia speciala sa omor taninul, asa ca am mers pe old school. Se pare ca la revenire trebuie sa trec prin toate chinurile facerii, ca la inceputuri.

Ca populatie cred ca raman pe 6 rasbora arlechin (sau altceva cam la fel, care sa imi ia ochii din vreun acvariu), 3 anubias nana, o mana de moss si poate o tufa generoasa de crypto sau Microsorum. Vazand si facand...
Ape limpezi tuturor!
[Thumb - acvariu 16 februarie apa alburie.jpeg]

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu zic sa bagi intai un ancistrus, care o sa faca treaba buna cu mazga de pe lemne.
Ce se intampla acum e o faza normala pentru un bazin proaspat.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cauta ceva mai mic, espei, pseudomugil furcatus sau Red, corrydoras pigmaeus, axelrodia riesei, etc. Criptocorinele nu au loc la tine, poate parva, tenelus. În rest, anubias nana petit, microsorum petit, trident sau windelow, bineinteles si cateva bucephalandre. Plantele le gasesti si la mine.
[ICQ]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@Narcis
@dan.pavelescu

Mersi, baietii, am retinut indicatiile. Chiar la un "negrisor" mustacios sa curete m-am gandit si eu zilele astea...
As mai pune autocolant pe spate, parca nu imi place se se vada peretele, sau eventuale fire prin spate. Cred ca negru ramane optiunea cea mai buna, nu?

[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Depinde de gusturi, se foloseste negru sau alb "frosty".
Eu am alb, e foarte frumos dar daca ai cabluri sau furtunuri aproape de sticla colantata, se vad prin ea.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
flo77
Senior member

IP:

Pentru acvarii asa mici pestele meu preferat este Boraras Brigittae. Cateva information ai aici:
https://splashyfishstore.com/blogs/fish-keeping-101/care-guide-for-your-chili-rasbora#:~:text=One%20of%20the%20wonderful%20things,lid%20in%20case%20they%20do.
Indiferent de ce pesti alegi, eu as lua masuri de prevenire a sariturilor: capac, plasa, plante de suprafata. Mult succes.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Epiplatys annulatus, Heterandria formosa si Dario dario sunt nano pestisori si merg in acvarii micute. Ii aduce Eduard Ciocoiu il gasesti pe facebook.

This message was edited 2 times. Last update was at 17/02/2026 22:41:00

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Oooo, fostul meu vecin din Crangasi. Antonio, te salut, omule. Mai ai gigantul ala de acvariu superb? Doamne, cum arata camera aia. Veneam la tine si nu imi mai venea sa plec. Sa tot fie vreo 14 ani...

[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Oooo, fostul meu vecin din Crangasi. Antonio, te salut, omule. Mai ai gigantul ala de acvariu superb? Doamne, cum arata camera aia. Veneam la tine si nu imi mai venea sa plec. Sa tot fie vreo 14 ani...

Salut! l am vandut unui coleg de pe forum dar m am reapucat de acvaristica cand l am conceput pe fiimiu acum 7 ani.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: