[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Montare si recomandare electrovalva si senzor de nivel  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

La multi ani tuturor in noul an! Un 2026 plin de sanatate,bucurii si realizari!
Dragi acvaristi cu sisteme de osmoza caut si eu o solutie de oprire automata a apei de osmoza; m-am saturat sa arunc rasina pentru ca uit sa opresc sistemul.
M-am documentat inainte si am gasit ca, o varianta foarte buna ar fi montarea unei electrovalve inainte de osmozor, cu furtune de 1/4.
Osmozorul meu este Aquili 190 litri/zi si colectez apa intr-o galeata simpla de 20 litri, nepresurizata.
Cine are experienta cu aceste produse ne poate ajuta si pe noi (sunt convins ca mai sunt si alti cititori interesati ) cu cate o parere si alegere a produselor compatibile ?
Eu ma gandeam la aceasta electrovalva :
https://wts-online.ro/produs/electrovalva-nc-24v-dc-cupla-rapida-furtun-1-4/
La sursa aceasta :
https://www.savyprofessional.ro/cablu-de-alimentare-pentru-lampa-led-24v-2a?gad_source=1&gad_campaignid=21230404501&gbraid=0AAAAADF_5om8H-H5rumzBZoJQ5k23l1Ez&gclid=Cj0KCQiAgvPKBhCxARIsAOlK_Eq2f09nKOmjBw4Dwab_YnayC-CK_JnZGQTsCyfxaHoncrxxPq8qXhwaAvr8EALw_wcB
Nu stiu daca sursa este potrivita pentru a o conecta, ma gandeam sa tai borna cu care vine si sa o leg la electrovalva.
Ce senzor sa folosesc? Si cum se monteaza componentele?
Voi ce folositi?
V-as fi recunoscator sa-mi raspundeti!

Cu stima,
Adrian!

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

La multi ani!
Aceeasi electrovalva o folosesc si eu de cativa ani. Transformator asemanator, luat de pe emag (da, trebuie sa ii tai mufa).
Mai ai nevoie de un senzor de nivel https://hobbymarket.ro/module-atasabile/senzor-nivel-apa-zp3508-cu-cablu-40cm-pentru-releu-xh-m203-p-3036.html
sau poate 2 senzori, cand mai ajung prin tara o sa ma uit daca la acel montaj am pus 2 senzori sau daca am facut un strap.

si de un modul cu releu https://hobbymarket.ro/module-atasabile/modul-releu-control-automat-12v-nivel-apa-xh-m203-p-769.html
la care trebuie sa pui si un transformator de 12v

Montajul e foarte simplu, releul se deschide sau se inchide in functie de ce ii dicteaza senzorul de nivel, iar pe modul ai 2 conectori intre care se realizeaza contact inchis/deschis.
Acolo pui unul din firele de la transformatorul de 24v, celalalt fir il duci direct la electrovalva (sa zicem ca duci minusul de la 24v direct la electrovalva iar plusul il duci in contactul de la modul, iar din borna cealalta din contact duci catre electrovalva plusul)

Si acum asculta un sfat de la Stan Patitul - chiar daca faci un sistem cu senzori, nu te considera bullet proof. Pune si o priza smart/programabila, calculezi cat timp e necesar sa iti produca apa - sa zicem 2 ore, setezi priza la 2 ore si 15 minute.

Sau, ca sa simplifici situatia, ia doar o priza smart, alimentator 24v, electrovalva si programezi priza sa mearga x ore si y minute (cat calculezi tu ca e necesar). Asta daca bidonul in care faci apa nu face probleme daca da pe afara, e pus in cada sa zicem.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Traiasca nenea Batman!
Multumesc mult!