[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rezistenta siliconului Dow Corning  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mustaciosu'
Unripe member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor!
Daca cineva are experienta cu siliconul Dow Corning as avea nevoie de un sfat: am un acvariu cu dimensiunile 110Lx60lx50H si grosimea geamului de 10 mm, lipit in urma cu 9 ani, destinat ciclidelor; sa il pastrez si sa merg inainte cu proiectul sau sa dezlipesc acvariul si sa il lipesc din nou cu un silicon nou? Pe fundul acvariului am lipit o fasie de geam de 10mm pentru sporirea rezistentei lipiturii.
Multumesc!
[Thumb - 2.jpg]

Mustaciosu'
Unripe member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam ca poate nu am formuat bine intrebarea...as dori sa stiu daca are cineva acvariu lipit cu dow corning transparent si a tinut fara probleme mai mult de 14-15 ani. Multumesc!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bazinul meu (200x50x55) este lipit in februarie 2008, cu silicon Dow Corning.
Siliconul este si acum moale si elastic (daca apesi cu unghia pe el trebuie sa simti ca "raspunde").
Totul depinde de modul in care a fost depozitat acvariul... daca a stat plin cu apa, in casa, atunci n-are nici pe reaku.
Daca a fost uitat prin vreo magazie, golit de apa si uscat "cu anii", atunci ar fi cazul sa il relipesti.

Testul cel mai bun e ala cu unghia... trebuie sa iti dai seama daca siliconul a ramas "elastic", sau daca a imbatranit.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: