[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce neoane imi recomandati??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

de 36 scuze nu de 30w cum zisesem ..
pai da dar daca vrei plante misto ar trebui

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Sicmar
Junior member

IP:

iulius2005 wrote:am urmatoarele plante: ANUBIAS NANA , ECHINODORUS RADICANS , ELODEA DENSA , MICROSORIUM PTEROPUS WINDELOV , VALISNERIA TORTA

Anubias barteri var. nana si Microsorum pteropus 'Windelov' intradevar n-au nevoie de multa lumina, cu atat mai mult cu cat, probabil, le ai puse pe o buturuga, inaltate fata de fundul acvariului (aceasta inseamna ca pentru ele coloana de apa este mai mica iar absortia si dispersia luminii sunt atenuate corespunzator). La dimensiunile acvariului tau as zice ca pentru ele sunt suficiente 3 tuburi de 36 w.
Echinodorus macrophyllus (=Echinodorus radicans), ca de altfel majoritatea echinodorusilor), n-are nevoie de foarte multa lumina dar cu cat este mai multa cu atat mai bine. Daca are lumina buna ajunge ca frunzele (lasand la o parte petiolul) sa aiba 40 cm; compara cu lungimea frunzelor crescute in lumina care-o ai acum. Pentru el as recomanda sa ai un minim de 4 tuburi.
Egeria densa (=Elodea densa) si Valisneria spiralis (=Valisneria torta) au nevoie de ceva mai multa lumina. Elodea in lipsa luminii se va intinde pana va ajunge la lumina corespunzatoare iar in partea de jos frunzele vor fi rare si apoi vor cadea. Pentru ca ele sa creasca bine mi se pare ca este putin chiar si cu 5 tuburi.

Una peste alta, recomand un minim de 5 tuburi (5*36=180 w). Aceasta valoare este chiar sub minimul general recomandat pentru acvarii de dimensiunea celui pe care-l ai. Si, ar trebui sa te gandesti ca pe viitor vrei mai vrea si alte plante care s-ar putea sa fie chiar mai pretentioase. In orice caz, cu doar 5 tuburi nici sa nu te gandesti la plante tip gazon, majoritatea plantelor rosii etc.; pentru ele ti-a trebui un minim de 9 tuburi.
[Email] [Yahoo!]
iulius2005
Junior member

IP:

waw. interesant fusei azidimineata si cumparai 2 tuburi osram fluora pe care inca nu le montai pt ca trebuie sa merg sa iau si 2 drosere pt ele. am sa las cele 2 neoane care le am si sa le pun si pe astea 2 . sper sa mearga mai bine cu 4 X 36w . va multumesc mult pt ajutor.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Kiwi wrote:
lazarginel wrote:nu merge combinatia de floura cu tld 830

Ciudat. Faraonu' (nu-i zic "pe user" că nu sunt sigur dacă are burta mai mare decât a mea :-P ) spunea aici (al doilea post) că foloseşte (sau folosea) o combinaţie de Osram Fluora şi Philips TLD 830.
Poti sa ma "porcaresti", n-am burta .
Faza cu 830 + Osram Fluora sta cam asa: nu-mi place un acvariu luminat numai cu Osram Fluora, nu-mi place coloarea, ochiu' meu regal nu e satisfacut , imi place mult mai mult culoarea combinatiei cu pricina. In afara de asta am obtinut rezultate foarte bune cu 830.

Poze: smilie ... Poze cu plante
florin27
Member

IP:

Eu iti recomand neoane cu lumina calda, 3000 K, 2700K este parca lumina naturala, intr-o zi insorita, iar 3000K cu putini nori. Philipsul TLD 830 ar fi o recomandare indicativul 30 insemana 3000 K, iar 8 numarul de nuante cromatice, daca nu ma insel. Citisem mai demult un articol foarte bun despre acest subiect...

Din cate stiu eu un tub de 20W merge maxim, pana la o coloana de apa 30cm. Eu am preferat sa pun doua, iasa la 30cm coloana de apa.

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
florin27
Member

IP:

Eu iti recomand neoane cu lumina calda, 3000 K, 2700K este parca lumina naturala, intr-o zi insorita, iar 3000K cu putini nori. Philipsul TLD 830 ar fi o recomandare indicativul 30 insemana 3000 K, iar 8 numarul de nuante cromatice, daca nu ma insel. Citisem mai demult un articol foarte bun despre acest subiect...

Din cate stiu eu un tub de 20W merge maxim, pana la o coloana de apa 30cm. Eu am preferat sa pun doua, iasa la 30cm coloana de apa.

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: