Mikai wrote:
AquaGlo are 18.000 K
Asa este, atat AquaGlo cat si PowerGlo au inscriptionat pe ambalaj 18.000K. Dar datorita asemanarii spectrului cu Sylvania Grolux si Osram Fluora, unele site-uri il clasifica impreuna cu acestea la 8.500K. Asa ca am luat de buna varianta asta.
Stiu ca-i dubioasa temperatura aia de 18.000 K la AquaGlo da' prefer sa cred ce spune producatoru', n-am idee cum se calculeaza temperatura de culoare nici de unde dau acele site-uri 8.500 K

.
Mikai wrote:Stiu ca AquaGlo are o componenta puternica de albastru, iar asta, m-am gandit eu, poate face sa-mi apara pelicula aia de alge pe geamul din spate. Aceste alge nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar daca razui geamul, se observa ca "ceva verde" se curata si pare ca se dizolva in apa, ca o pulbere fina.
Acvariu mi se pare curat, daca pelicula aia de alge nu se obrazniceste, nu-ti fa probleme. Probabil o sa treaca de la sine.
Mikai wrote:Am vazut cum lumineaza in acvariu doar neonul AquaGlo. Lumina este foarte placuta, cu o usoara tenta de indigo, dar in schimb, toate culorile par sa capete nuante "nenaturale". Nu as obtine rezultate mai bune (imagine placuta + necesar plante) daca acopar un spectru mai larg ? Sa zicem o combinatie 6000K+8000K sau 6000K + 9000K(ex. JBL Solar Natur)?
Culorile par nenaturale pentru ca AquaGlo e conceput sa "intareasca" culoarea pestilor - in special rosu si un pic albastru.
Atentie mare daca vrei sa folosesti un tub cu intensitate mare. O sa dea foarte multa lumina si n-o sa mai percepi lumina placuta de la AquaGlo - asa cum se intimpla acuma cu SunGlo.
Ti-as sugera un tub Osram Fluora de 15 W da' n-ai nici o sansa sa-l gasesti

. Prin urmare incearca un Sera Plant Color. Ochiometric are aceeasi culoare ca Osram Fluora si are o intensitate mica (emite doar spectru' necesar plantelor), comparabila cu AquaGlo.
Daca te hotarasti la un tub cu intensitate mare iti recomand Sera Blue Sky Royal. Lumina e foarte-foare puternica (va acoperi aquaGlo) si placuta ochiului.
Despre tuburile JBL nu pot spune nimic, inca n-am folosit.