[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Schimb 2 oscari pe plante.  XML
Forum Index » Schimburi
Author Message
Manuelita
Member

IP:

Schimb 2 oscari pe plante. Evident, cel care ii vrea trebuie sa aiba un acvariu suficient de mare. Eu nu am timp de ei, ei nu ma baga in seama iar tata nu vrea sa ingrijeasca Oscari, ci "multi pesti mici colorati". Concluzia a fost ca le trebuie un nou stapan. Cine ii doreste si crede ca e "strong enough" pentru 2 Oscari ma poate suna la 0728 854 286 , Manuela
florin27
Member

IP:

Pestii multi si colorati i-am mutat intr-un acvariu la firma. Acasa mi-a ramas acvariul gol cu ceva plante de ceva timp pentru ca nu m-am hotarat inca ce sa pun. Initial m-am gandit la o pereche de discusi, mai la indemana ar fi fost scalari, la oscari nu m-am gandit dar cred ca ar fi super!

Din ce am cititi, pentru ca nu am mai avut oscari, a mai tine plantele in acvariu ar fi o utopie, asa ca s-ar potrivi de minune schimbul :-), eu oricum ne mai avand ce face cu: un echinodosus major, un ech. cordifolus, ceva ludwigia, anubias, ...

Mai trebuie insa sa cochetez cu ideea, un acvariu fara plante imi da de gandit, din punct de vedere estetic, dar aici ced ca cei doi oscari pot echilibra situatia, dar mai ales din punct de vedere al dezechilibrului chimic ce se va produce. Pana acum am mers pe varianta unui acvariu bine plantat, fertilizat si subpopulat, obtinand un foarte bun echilibru fara a necesita schimbari dese de apa si fara probleme cu algele.

Cu toate astea as vrea sa-i iau. Poate ne auzim la telefon saptamana viitoare in caz ca subiectul mai este deschis, dupa joi, cand ma introc in tara.

Toate cele bune,
Florin - 0723233317

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Manuelita
Member

IP:

Si cam cat de mare e "sera" ta acvatica? Ma ref. la bazin. Sper sa fie ok ptr 2 oscari.
Despre plante, recunosc cu rusinica cum ca habar nu am despre ce vorbesti, mie mi-au placut intotdeauna oscarii si am fost anti-talent la plante, deci puteai sa-mi spui ca dai si patrunjel, cu numele latin, si era ok
Pe de alta parte, acesti doi oscari (inca) ai mei sunt deosebit de cuminti pentru niste pestisori de natia lor, astfel incat n-as pune pariu ca nu s-ar "aclimatiza" printre ceva plante. Oricum poti risca...
Defapt, unul din motivele pentru care nu sunt foarte motivata sa ingrijesc si cei 2 oscari pe langa catei, 2 papagali si un strut este tocmai faptul ca sunt foarte cuminti, zici ca am discus nu oscar
eu sunt deja la office, numafrul de mobil l-am dat, asa ca ne auzim joi seara- vineri la telefon. ( nu cred sa se inghesuie cineva pina atunci)
Singurul pericol e ca n-am mai dat decat o singura data in viata mea un animal, si deja simt6 ca as comite o tradare (noroc ca ei nefiind foarte zburdalnici imi dau impresia ca le e indiferent pe-al cui buletin sunt trecuti))
florin27
Member

IP:

Sper sa incapa in cei 220 de litri, din cate am citit cam 300 ar fi ideal pentru 2 oscari. Daca cei 80 de litri o sa faca diferenta, am un motiv sa-mi mai fac un acvariu

Toate bune,
Florin

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
florin27
Member

IP:

S-a rezolvat, vad ca Manuela nu a mai scris pe forum. Oscarii au ajuns la mine in acvariu si sunt foarte fericiti. De apreciat ca sunt cuminti si am putut replanta si un echinodorus si ceva anubiasi fara sa-i devasteze.

Multumesc, Manuela.

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Schimburi
Go to: