Author |
Message |
cosmin_acvariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2007 15:39:50
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
cosmin_acvariu
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/121263402144db70459bf04.jpg)
IP:
|
Va rog sa imi dati un sfat referitor la discusi:
acvariu: 35/25/120 cm /plantat/ciclat/oxigenat/iluminat
pesti: 5 discusi, 4-5 cm
temperatura 28.5 Celsius
hrana:sera discus
discusii i-am cumparat ieri. de indata ce i-am pus in acvariu (pe intuneric  s-au ascuns si acum stau ciorchine intr-un colt mai putin luminat; din cand in cand (si mai ales daca ii "stimulez") trag ture insa tot acolo se duc.... ce ma sperie este ca nu mananca...
Va rog un sfat...nu mi-ar place sa moara (as prefera sa ii duc inapoi decat sa se intample asta)
Multumesc,
Cosmin
|
acvarist amator... da' tare pasionat. |
|
 |
ezra
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2007 16:35:35
|
ezra
Junior member
IP:
|
daca acvariul are realmente dimensiunile alea, ar trebui sa-i duci inapoi: se vor chinui tot mai mult pe masura ce vor creste. latimea si inaltimea ar trebui sa fie macar duble.
|
pina la 13 ani eram convins ca sint reincarnarea unui scalar |
|
 |
cosmin_acvariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2007 18:39:31
|
cosmin_acvariu
Junior member
IP:
|
Multumesc ezra.... intre timp mananca tubi ... imi doresc sa tin doi ... dar am fost sfatuit sa iau cinci si sa dau 3...
Dupa ce mananca iar fug in colt.... acvariul pare prea mare fata de cat ocupa ei stand in colt spre suprafata, aglutinati.. ceva ii supara.
Am citit ca fac asa cand nu au aer, oxigenez la greu si nimic.
Multumesc,
Cosmin
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2007 19:46:06
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
cosmin_acvariu wrote:discusii i-am cumparat ieri
Presupun ca in acvariu din care i-ai luat erau mult mai multi. Ai tai sint speriati din cauza mediului nou si a numarului mic.
E posibil sa le treaca in citeva zile. Ii poti ajuta cu o iluminare mai slaba a acvariului.
Creste temperatura la 31-32 C pentru inceput, apoi poti reveni incet la 28,5.
cosmin_acvariu wrote:intre timp mananca tubi ... imi doresc sa tin doi ... dar am fost sfatuit sa iau cinci si sa dau 3...
Sper ca deparazitezi Tubifexu'  .......
Cine te-a sfatuit sa pui discusii in acvariu' ala fie nu stia dimensiunile, fie era rau intentionat, fie ti-a spus ca-i poti tine acolo doar un pic ... pina faci un acvariu (mult) mai mare, fie .......
Chiar daca le trece pe moment spaima, o sa apara in timp alte probleme din cauza minusculitatii acvariului :paperbag: .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
cosmin_acvariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2007 21:23:22
|
cosmin_acvariu
Junior member
IP:
|
Erau cam 10-12 in acvariul din care i-am cumparat. Cand sting lumina ii apuca plimbarea  asa ca la naiba cu plantele cateva zile ii las fara lumina...
Le-am crescut temperatura... tubifex-ul e oparit...[se poate deparazita si altfel? - vanzatorul le dadea tubi tinuti la curatat 4 zile (?)]
Referitor la dimensiunea acvariului (105L) mi-a fost confectionat de catre vanzator (  ). Intotdeauna tin in el 2 pesti pe care ii inmultesc (africani in special), ii admir si apoi ii donez...
Multumesc pentru sfaturi ...1 more question please...chiar si pentru 2 este prea mic spatiul?
Cosmin
|
|
 |
diskusfun
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2007 22:31:31
|
diskusfun
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1f0e3dad99908345f7439f8ffabdffc4.jpg)
IP:
|
super !!!...in sfirsit revenim la tema de baza referitoare la hranirea discusilor : tubifex-ul...
parca lumea o cauta cu luminarea...si apoi ne miram de unde ne apar tot felul de probleme ulterioare...ce-o avea, ce-o avea ??...
referitor la dimensiunea acvariului: improprie... asta totusi nu inseamna ca nu ar creste acolo, daca le-ai asigura conditii optime de calitate a apei, hrana ,schimburi dese de apa, temperatura, samd...totusi , cine te-a sfatuit sa ti 2 discusi , banuiesc ca se referea la 2 maturi , nu s-a gindit ca un bazin de o asemenea lungime cu 2 pesti in el , e pur si simplu GOL !...din cauza dimensiunilor va arta ca dracu cu doar 2 pesti ... 100 lt e ok pt o pereche , dar nu la asemenea dimensiuni...
sigur, pt africani este excelent...
sa intelegem ca tubifex-ul tinut la curatat 4 zile este o hrana potrivita pt discus ?...mor de curiozitate , suntem in 2007 sau 1987 ?...nu este necesar un raspuns , intrebarea este retorica... si nu-ti este adresata tie , ca incepator...
|
The road to happiness lies in two simple principles:
Find what it is that interests you and that you can do well, and when you find it, put your whole soul into it - every bit of energy you have. |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2007 15:26:21
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
cosmin_acvariu wrote:tubifex-ul e oparit...[se poate deparazita si altfel?
Daca-l oparesti te scapa de unele probleme, da' nu-s convins ca de toate.
Exista diverse medicamente impotriva parazitilor interni, de branhii, de piele ....... pacat ca nu se gasesc la noi .......
cosmin_acvariu wrote:vanzatorul le dadea tubi tinuti la curatat 4 zile
Scena chiar ca pare desprinsa din alta lume :paperbag: .
Daca pina acuma au mincat Tubifexu' ala, nu cred ca-ti asumi riscuri suplimentare daca le dai tot Tubifex  .
Sugestia mea e sa le dai Tubifex ( spun asta doar pentru ca vinzatoru' i-a hranit cu Tubifex) pina se adapteaza la acvariu' tau. Daca le schimbi brusc hrana e posibil s-o refuze. Dupa ce se adapteaza, invata-i treptat cu granule si mixtura, apoi renunti complet la Tubifex si ridici treptat temperatura la 36 C vreo 3-4 zile - sa-i cureti de paraziti (macar de o parte din ei).
Urmatoru' pas e un acvariu mai mare.
diskusfun wrote:referitor la dimensiunea acvariului: improprie... asta totusi nu inseamna ca nu ar creste acolo, daca le-ai asigura conditii optime de calitate a apei, hrana ,schimburi dese de apa, temperatura, samd
Calitate a apei destul de greu de mentinut de carte un incepator ....... presupunind ca hraneste puii conform necesitatilor lor la 5 cm.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/03/2007 15:06:04
|
Ioan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2451041557a22145b3701b0184109cab.jpg)
IP:
|
cosmin_acvariu wrote: asa ca la naiba cu plantele cateva zile ii las fara lumina...
La naiba cu plantele e corect. Eu as mai zice si la naiba cu substratul. Pui de Discus nu se cresc in acvarii cu plante si substrat pentru ca acestea sunt cele mai potrivite medii pentru inmultirea si desvoltarea parazitilor si a oualor acestora. Si pestii prima data lasa-i sa creasca sa poti vedea cum arata mari, cu culorile, forma corpului, si desenul cat de cat formate. Daca intre timp n-ai facut rost de un bazin mai potrivit, cel putin sti c-ai ramas cu cei mai buni dintre ei. Cauza pentru care se ascund in colt esti tu. Aprinde lumina la maxim si stai cat mai mult in fata acvariului sa se obisnuiasca cu tine. Discusului daca-i dai ocazia sa se ascunda, se foloseste de ea cu cea mai mare placere. Inca un motiv ca sa scoti tot din bazin si sa nu dai ocazia hranei sa putrezeasca prin cine stie ce ascunzis.
|
Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale. |
|
 |
|