Author |
Message |
rs_cata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 08:04:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
rs_cata
Junior member
IP:
|
Buna ziua.
Sunt incepator, vreau sa imi amenajez un acvariu, si, ca si decor mi-am luat un butuc, il tin in apa separat de 2 zile, dar tot iese culoarea din el. Ce as putea face sa nu mai iasa culoarea ?
Multumesc
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 11:39:24
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Salut si bine ai venit.
Poti doar sa tii buturuga in apa si sa schimbi apa pe masura ce se coloreaza. Dar este un proces lent care poate sa dureze de la saptamini la luni de zile. Il poti grabi putin daca fierbi lemnul in apa cu sare citeva ore.
Daca e vorba de lemn de rasinoase arunca-l fara mila - e toxic pt. multe vietati acvatice.
Daca mai are coaja pe el foloseste o perie de sarma ca sa cureti toata coaja.
Taninul eliminat de lemn (culoarea care apare in timp in apa) e de obicei benefica pt. animalele acvatice si singurul efect e cel vizual (pt. noi). In unele cazuri (biotop de Amazon) e chiar cautat deliberat efectul.
Ar fi bine sa il fierbi macar o data cu apa cu sare (neaparat sare fara iod - de muraturi - o gasesti prin piata) dupa care sa il tii complet scufundat in apa si sa schimbi apa. Daca nu se scufunda (probabil ca nu) legi pietre de el (cu guta de pescuit sau holzsuruburi de inox) pina cind sta complet scufundat. Dupa un timp (nu se stie exact cit - cit timp se impregneaza cu apa) va sta scufundat. Daca l-ai luat din natura tratamentul de fierbere cu sare e obligatoriu.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/09/2019 11:55:24
|
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede. |
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 11:43:42
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Treci pe la topicul "Despre Noi" pentru citeva vorbe ca sa te prezinti (ce vrei tu sa scrii), iar la profil treci locatia - nu vrem sa te trimitem prin Bucuresti daca esti din Timisoara. Sint obligatorii pe forum.
This message was edited 1 time. Last update was at 10/09/2019 11:53:53
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 11:50:44
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Am uitat. Cei din petshopuri sint acolo ca sa vinda, nu ca sa dea sfaturi - inainte de a cumpara ceva intreaba pe aici si asteapta un raspuns (sint si exceptii de la regula asta).
Ai aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
O multime de articole pe diverse teme. Citeste neaparat ciclul azotului si ghidul acvaristilor incepatori.
|
|
 |
rs_cata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 12:05:31
|
rs_cata
Junior member
IP:
|
Multumesc frumos pentru raspuns.
Lemnul l-am luat de la petshop.
Am sa imi complectez si profilul.
|
|
 |
rs_cata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 12:08:40
|
rs_cata
Junior member
IP:
|
Acesta ii lemnu si piatra ce am luat-o.
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 12:38:06
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Atunci nu cred ca mai e nevoie sa il fierbi. De obicei sint tratate - dar nu totdeauna. De tanin o sa scapi la schimburile de apa. Spala-l bine (doar cu apa - fara sapun, detergenti si altele asemenea). Eventual poti sa il dezinfectezi cu apa oxigenata sau spirt dupa care sa il speli foarte bine cu apa - nu e neaparat nevoie, dar e mai sigur.
Daca nu sta scufundat leaga-l de bolovan cu ceva pina nu mai pluteste.
Bolovanul pare o bucata de lava. Toarna niste otet alimentar pe el. Daca nu scoate bule e foarte bun.
In general acvariile la pachet sufera toate de 2 lucruri. Filtru prea mic si lumina putina.
In filtru lasi un singur burete (pe unde intra apa in el) si in restul spatiului (de obicei e plin cu bureti) pui Matrix, Siporax (sau Siporax mini) sau Eheim Substrate Pro. Ai grija la ciclare (dureaza 3-4 saptamini - citeste articolul). Daca esti grabit poti folosi Seachem Stability si Seachem Prime - ar fi preferabil sa nu te grabesti niciodata cind e vorba de acvariu. Sau si mai bine poti sa iei un filtru extern.
Lumina o sa fie mai greu de modificat - momentan ia doar plante usoare (sa nu uiti sa intrebi inainte care).
Nu cumpara pestii in urmatoarele 1-2 saptamini. Ai rabdare.
Deschide un jurnal la coltul incepatorului ca sa primesti sfaturi adecvate pt. ce ai cumparat. Si vezi ca ar mai trebui substrat - e alta discutie. In jurnal sa scrii la inceput ce ai cumparat (tot) si ce ai vrea sa faci (asta e o discutie si mai lunga).
Incearca sa gasesti un loc pt. acvariu unde nu bate soarele niciodata - zona iluminata chiar putin timp de soare va face alge foarte repede.
Indiferent de problema care o vei avea (cu animalele, apa, alge sau filtrare) sa incepi sa faci schimburi zilnice de apa de de 5 litri pe zi (10% din capacitatea acvariului).
|
|
 |
rs_cata
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2019 13:01:09
|
rs_cata
Junior member
IP:
|
Multumesc.
Am sa deschid un jurnal la coltul incepatorului.
|
|
 |
|