[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor - filtru!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tina
Unripe member

IP:

As avea nevoie de putin ajutor...
Am achizitionat recent un acvariu aquael leddy 60 de 54 l pentru un caras auriu si acesta a venit cu un filtru aquael asap 300 insa nu stiu daca face fata acvariului.. din cate stiu filtrele tip cascada trebuie sa aiba un jet cat de cat puternic care sa formeze bule de aer insa din al meu de abia daca curge apa si nici nu prea face bule..
Ar trebui sa mi iau un aquael de 500/ alt filtru de la alta firma sau este ok acesta..?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ca sa intelegi,spun pe scurt ca nu conteaza debitul filtrului,ci materialul filtrant. daca ai vestitul carbune activ,scoate.l si cauta ceva siporax mini sau alte varietati de granule poroase pt filtrarea biologica. Intr.adevar acel filtrulet este infim,as mai recomanda macar un filtru mic oricat de mic daca nu poti lua altceva,insa pt un peste e cat de cat ok daca scoti acel carbune xare este pt filtrarea chimica si care in tjmp iti va elimina in apa din acvariu tot ce a absorbit de.a lungul timpului(asta in caz ca ai carbune). Daca vei mai adauga pesti pe viitor, obligatoriu filtrarea trebuie suplimentata,dar mare grija si cu partenerii de acvariu,pot fi inghititi de caras daca ii intra in gura sau il pot franjura daca sunt specii semi agresive ce ciupesc coditele sau mustatile altor pesti.
Ape limpezi si pestisori sanatosi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Tina
Unripe member

IP:

Multumesc mult!
Voi tine cont de ce ati sugerat!
Liv
Ultrahigh member

IP:

Suplimentar fata de ce a scris paradoxx - aerarea apei cu o pompa de aer nu prea e necesara. Bulele care le introduce pompa creeaza un efect mai mult vizual si un fel de asigurare pt. tine ca in apa pestii au destul oxigen. Orientarea iesirii filtrului ca sa produca valuri la suprafata apei e de ajuns pentru oxigenare (interesant e oxigenul dizolvat in apa nu cantitatea de aer care o baga pompa de aer, iar oxigenul dizolvat e mai greu de masurat). Utilizarea unei pompe de aer e recomandata in cazurile in care esti sigura ca nu ai destul oxigen in apa - pestii se mentin mereu la suprafata apei, "respira" greu si repede (adica isi misca rapid operculele), daca ai prea mult CO2 (nu e cazul tau) si in cazul anumitor tratamente despre care se stie ca reduc cantitatea de oxigen din apa (iar nu e cazul tau).

Recomandarile producatorilor (de genul e bun pt. xxx litri) sint mult supraevaluate - vitezele de recirculare a apei sint date de producatori fara material filtrant cu filtrul situat la acelasi nivel cu acvariul. In cazul tau cred ca ar fi mult mai potrivit un Eheim Liberty 200 ( sau 100) sau un JBLE400 in care sa lasi un singur burete (pentru filtrarea mecanica), iar restul spatiului din filtru sa il ocupi cu material filtrat biologic (cit mai mult).

Suplimentar: un caras are nevoie de 40-50 de litri de apa si traieste 10-12 ani (am auzit si de 18 ani), deci cu spatiul in acvariu esti cam la limita.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/06/2019 14:11:57

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Tina
Unripe member

IP:

Multumesc pentru raspuns!
Mi am comandat un filtru intern eheim aquaball 130 ptc am auzit ca e bun, sper sa nu ma fi inselat
Ca material filtrant m am gandit sa cumpar sera siporax sau eheim substrat pro

Stiu ca sunt la cam la limita dar spre apararea mea chiar as vrea sa trec la un acvariu mai mare pe viitor pentru pestisor
Liv
Ultrahigh member

IP:

E cam greu sa bagi Minisiporax sau Substrat Pro in aquaball 130 fara sa renunti comple la burete (si buretele e bun ca filtreaza particolele mai mari - in general se recomanda totdeauna punerea unui burete inaintea filtrului biologic) .

Daca poti, renunta la comanda si cauta un FZN3 - pretul e cam acelasi, dar poti sa jonglezi mult mai usor cu materialele filtrante. In plus cel 3 filtre de care am scris snt practic externe - nu ocupa loc in interiorul acvariului, iar in acvariile mici chiar conteaza mult.

Carasii sint asa zisi pesti "murdari" (lasa o multime de resturi mari si inestetice -si ancistrusii mei sint la fel de "murdari") - invata de pe acum cum se sifoneaza apa si fa-ti un obicei de a curata totdeauna fundul acvariului la schimburile de apa. In plus sint renumiti ca maninca aproape orice planta - cu exceptia Anubias si nu sint sigur de Microsorum Pteropus . Daca o sa vrei plante sa stii ce te asteapta.

Observatie: inainte de a cumpara ceva scrie pe aici si asteapta un raspuns. In plus nu asculta ce spun vanzatorii din petshopuri - ei sint acolo ca sa vinda , nu sa dea sfaturi la problemele care le-ai putea avea.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/06/2019 19:23:35

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Tina
Unripe member

IP:

Cam greu sa anulez comanda insa voi incerca sa l returnez daca asa
M am lamurit si eu cu cei de la petshop cand am vazut cat de putine informatii detin in legatura cu pestii pe care i au in magazin chiar si cand venea vorba de hranire sau schimbarea apei...
Oricum, multumesc si voi reveni cu un update!!
vraduc
Junior member

IP:

Eu am un aquaball 180 extins la 240 deci am 4 sertere +un biopower 240 , in ambemele am doar un cate un burete mare si cel mic albastru pus pana in pompa. In restul sertarelor am substrat pro si micromec. Cu ele am reusit sa tin un acvariu de 200l si nu am avut probleme. Vezi ca se gaseste si extensie, sa mai cumperi un sertar separat.
Filtrele sunt foarte fiabile si daca speli buretii si pompa la rotor o data la 2 saptamani e ok.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: