[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Macroelemente  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
scarabeul1984
Member
[Avatar]

Joined: 20/08/2005 12:19:06
Messages: 261
Location: Bucuresti-Berceni
IP:
Offline

Salutare.
As vrea sa stiu ce macroelemente pot gasi pe piata in Bucuresti.
Daca nu exista solutii gata preparate atunci poate ceva de genul : (KH2PO4, K2SO4, KNO3)

Am reusit sa adun niste date importante despre anumiti compusi chimici:

Fosforul (P) (I se mai spune si fosfat P4O3- pentru ca fosforul nu poate fi gasit liber in natura, ca element individual) joaca un rol foarte important in dezvoltarea unor radacini sanatoase si in special ajuta la producerea florilor. In cantitati mari fosfatul duce la cresterea masiva a plantelor, dar si algelor si la o sporire a activitatii bacteriilor, dar si la o dizolvare scazuta a oxigenului in apa.
Potasiu (K) (metal) contribuie la sintetizarea proteinelor si la functionarea corecta a stomatei (porii respiratori de pe suprafata frunzei unei plante). Potasiul ajuta la sporirea rezistentei fata de boli, cat si la dezvoltarea radacinilor si a semintelor. Incurajeaza cresterea plantelor, dezvoltarea florilor si formarea fructelor. In cazul in care este deficit de potasiu plantele manifesta o slabiciune generala, mai ales la nivelul tulpinii, in timp ce marginile frunzelor se ingalbenesc. Pentru a elimina deficitul de potasiu din substrat se poate adauga praf de granit. (Mai poate fi gasit sub numele de potash, care este sursa din care a fost prima data extras).
Azot/Nitrogen (N) Il scoate din uz clorul, exista in toate starile de agregare, este esential in cresterea si dezvoltarea plantelor. Este un component important al plantelor, reprezinta elementul component al amino acizilor, proteinelor, acizilor nucleici (materialul genetic), clorofilei si enzimelor.Desi este gasit in aer, devine disponibil plantelor dupa ce este fixat de microorganizmele din substrat. Este folosit in principal de plante si animale pentru a sintetiza proteine. Deficienta azotului este destul de comuna si vizibila prin oprirea cresterii plantelor si ingalbenirea sau albirea frunzelor. In cantitati crescute duce la o explozie de alge, este considerat un poluant pentru ca ameninta viata animalelor acvarice.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Plant Plus de la White Crane, contine NPK. Eu il folosesc cu real succes si il recomand pentru acvarii foarte bine stabilizate, plantate luxuriant, cu pesti putini, cu un nivel extrem de scazut al nitratilor si al fosfatilor. Efectul, cel putin la mine, e de senzatie. Cu exceptia toninei, care a crapat din cauza solului ce nu a fost pe gustul ei, in rest am tinut in conditii foartte bune cam orice planta.

Foarte putini folosesc acest gen de fertilizanti, marii producatori recomanda fertilizanti ce nu contin fosfati si nitrati, pentru a evita astfel o explozie de alge.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

Joined: 20/08/2005 12:19:06
Messages: 261
Location: Bucuresti-Berceni
IP:
Offline

Mersi mult.
Presupun ca acest amestec Plant Plus se gaseste la magazinele de specialitate din Bucuresti. Poate imi poti trimite un PM cu numele magazinului unde sti ca pot gasi si adresa daca ai timp, ti-as fi foarte recunoscator.
Mersi mult inca odata.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
 
Forum Index » Plante de acvariu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com