[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hobby nou, acvariu nou, cati pesti mai pot pune?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
theRelea
Unripe member

IP:

Salut, dupa o perioada de cochetare cu ideea de a avea un bol cu pesti pe birou, pe scurt, am un acvariu de 54l. Kit leddy 60, filtru aquael 300, încalzitor si termometru.
Am avut un betta, 10 neoni si doi panda cory.
Plus o anubias, niste muschi, si inca 6 plante care nu stiu cum se numesc ( 2 de un fel si 4 de altul)
Nestiind mai bine am "ciclat" acvariul 3 zile dupa care am bagat pestii. si la vreo 3 saptamani dupa ce i-am bagat neonii au facut gris. În timpul tratamentului betta a murit.
Acum suntem în a 5-a saptamana a acvariului. Eu mi-as dori sa am cei 10 neoni, 5 panda, 5 otocinclus si creveti red cherry.
Cât e posibil din dorinta mea?

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2018 22:33:22

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu zic sa mai iei inca 20-25 de neoni pe langa ce ai zis tu si vreo 10 scalari, sa fie. Poti sa pui peste langa peste, am vazut si acvarii de 54 de litri cu cate 2-3000 de pesti in ele, fara probleme.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/10/2018 07:37:23

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Intr-un bazin de 54 litri pot trai 10 neoni fara probleme.
Problema este ca ai dat startul gresit . Bazinul avea nevoie de minim o luna pina sa introduci pestii.
Important este sa faci si schimburi saptaminale de 50 % din volumul de apa al bazinului .
Apoi buretele din filtru sa nu il speli in apa de la robinet si clatit in apa scoasa din acvariu - sa nu il deciclezi .
Nu stiu cit te-ai informat inainte sa achizitionezi bazinul , dar e bine sa faci lucrul asta pentru a nu fi dezamagit apoi si a nu omori vietuitoarele .
Florin82
Membru de baza

IP:

Humbert wrote:Eu zic sa mai iei inca 20-25 de neoni pe langa ce ai zis tu si vreo 10 scalari, sa fie. Poti sa pui peste langa peste, am vazut si acvarii de 54 de litri cu cate 2-3000 de pesti in ele, fara probleme.
Florin82
Membru de baza

IP:

Problema la tine cred ca e filtru. Un filtru cascada ar fi bun plin cu material filtrant.
theRelea
Unripe member

IP:

Mersi Gabi si Florin.
In retrospectiva startul a fost dezastruos si ma bucur ca am scapat cu un minim de decese.
50%?
Chestia cu buretele o stiu, multumesc totusi pentru precizare.
Eheim Liberty 130 ar fi ok? Stiu ca e mare 130 dar imi place mai mult decat 75.

Humbert... slab sarcasmul.
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dap 50 %. Poti si mai putin dar recomand 50%.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

liberty 130 eu zic ca e bun pentru 54l
filtrarea trebui neaparat schimbata,asa cum au spus colegii,este nevoie de filtrare bio si filtrare mecanica
sarcasmul lui humbert nu e degeaba si nu trebuie sa te superi,ne mai enervam cand vedem unele prostii care se fac.Pentru a evita o suprepopulare,asa cum ai avut tu la inceput (sarcasmul lui @humbert) si pesti care au nevoie de conditii diferite(comptibilitate), citeste rubrica "populare,compatibilitate,suprastocare"aici vei gasi informatii cum sa iti calculezi populatia in functie de volumul real de apa.Fiecare vietuitoare are nevoie de un minim "confort" pentru a evita problemele.In functie de ceea ce iti doresti,vezi conditiile de care are nevoie vietuitoarea si iti faci calculul cam ce ai putea di ce iti doresti.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/10/2018 15:43:54

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: