[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
gaura in acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
methos
Member

IP:

imi cer scuze pentru topic....stiu ca s-a mai discutat chestia asta pe undeva dar nu o mai gasesc
vreau sa imi fac schimb de apa la picatura si nu stiu cum sa dau gaura in acvariu...ce imi trebuie?
acvariu este functional si gazduieste discusi.
nu as vrea sa il sparg asa ca va rog sa imi explicati ca la prosti
mersi si scuze inca o data pentru faptul ca redeschid un topic despre care s-a mai discutat

[WWW]
osa
Member
[Avatar]

IP:

Nu este indicata gaurirea peretelui acvariului cand acvariul e deja lipit.

Cand am inceput constructia filtrului w&d am incercat si eu sa dau gaura in peretele din spate, in loc sa folosesc un OFB (la care mai lucrez si acuma ). Am vorbit cu trei geamgii (ca sa imi formez o imagine de ansamblu) si toti mi-au spus ca nu s-ar baga, fiindca riscurile de a fisura peretele acvariului in timpul perforarii sunt foarte mari. Oricum, riscul de a fisura orice bucata de sticla in timpul perforarii este destul de ridicat (tot de la geamgii am aflat). Toti 3 mi-au propus sa dezlipesc geamul....cred ca nu merita sa continui.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

1.Prima varianta. Iti trebuie o carota diamantata/burgiu sticla de diametrul corespunzator gaurii de evacuare (supraplin)+ flansa plastic realizare racord.Riscul de a sparge geamul exista.Si sa gauresti acvariul cu discusii in el nu te sfatuiesc, ca or sa faca cu nervii din cauza asta, saracii.
2.A doua varianta presupune realizarea unui ower flow box, cum a spus si OSA, sau varianta pe care o foloseste Porcu` de mai multi ani, simpla si eficienta.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
methos
Member

IP:

mare inventie overflow box-u asta...
asa o sa fac...am citit si topicu dun link si ma apuc...
azi probabil ca o sa experimentez...maine ma implic mai profund si sper ca spre sf saptamanii sa vin cu vesti bune...
mersi mult

[WWW]
methos
Member

IP:

mare minunatie...am facut experimente...am facut mai multe variante de OFB si gata...imi functioneaza
am ales sa fac serpentina din PEHD (polietilena), de aceea care se foloseste la instalatiile de incalzire, pentru ca este rigida si mi-e mai usor cu fixatul...dupa serpentina am pus un furtun flexibil care merge pana in baie, in sifon
acum am schimb de apa la picatura si pestii (si eu) sunt incantati
mersi mult ca m-ati salvat de la o gaurire iminenta
op/moderatorii pot sa inchida post-ul....mersi

[WWW]
osa
Member
[Avatar]

IP:

Felicitari
Daca eventual ai putea da niste dimensiuni si poze ar fi chiar interesant.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: